TÜRKİYE-AZERBAYCAN DERNEKLER FEDERASYONU, ALANYA BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR GÖRÜŞMESİ YAPTI

Alanya Belediyesi ile Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu arasında, kardeş şehir konusunda görüş alış-verişi yapıldı.

Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Üniversitesi Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahangir Novruzov, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Prof. Dr. Novruzov’un eşi Elnara Novruzov ve Alanya Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Yasin Kınay da katıldı.

Alanya Belediyesi ile Azerbaycan’nın bir şehrinin kardeş şehir olması konusunda görüş alış verişinde bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Cahangir Novruzov, Konuyu Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov’a da ilettiğini, kendisinin bu konuya sıcak baktığını ve Başkan Yücel ile bizzat görüşmek istediğini söyledi.

Ziyaret sonunda Prof. Dr. Novruzov, Başkan Yücel’e Azerbaycan’da ‘Armudi’ olarak adlandırılan el yapımı çay bardağı verdi. Tiyatro Yönetmeni Kınay ise Başkan Yücel’e ziyaret anısına Osman Hamdi’nin sabrı anlatan ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı tablosunu hediye etti. Başkan Yücel de Prof. Dr. Novruzov’a ipekböceği kozasından yapılan bir tablo hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.