Alanya’ya Azeri kardeş geliyor

Alanya Belediyesi ile Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu arasında kardeş şehir konusunda ön görüşme yapıldı.

TÜRKİYE-Azerbaycan Dernekler Federasyonu Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çukurova Üniversitesi Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahangir Novruzov, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i dün makamında ziyaret etti. Ziyarete, Prof. Dr. Novruzov’un eşi Elnara Novruzov ve Alanya Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Yasin Kınay katıldı.

BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞTÜ
Prof. Dr. Cahangir Novruzov, Alanya Belediyesi ile Azerbaycan’dan bir şehrin kardeş şehir olması konusunda görüş alışverişinde bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Konuyu Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov’a da ilettiğini belirten Prof. Dr. Novruzov, kendisinin bu konuya sıcak baktığını ve Başkan Yücel ile bizzat görüşmek istediğini aktardı. Bunun üzerine Başkan Yücel, Büyükelçi Bağırov ile telefonla görüşerek kardeş şehir konusunda adım atmak üzere Ankara’da bir araya gelmek için sözleşti.

ZİYARET ANISINA HEDİYE VERDİ
Ziyaret sonunda Prof. Dr. Novruzov, Başkan Yücel’e Azerbaycan’da ‘Armudi’ olarak adlandırılan el yapımı çay bardağı verdi. Tiyatro Yönetmeni Kınay ise Başkan Yücel’e ziyaret anısına Osman Hamdi’nin sabrı anlatan ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı tablosunu hediye etti. Başkan Yücel de Prof. Dr. Novruzov’a ipekböceği kozasından yapılan tablo verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.