Türk Kadınları Büyük Başarılara İmza Atmıştır

Belediye Başkanı Cemal Akın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında Türk kadınlarının her alanda büyük başarılara imza attığını, bunun da temelinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın “Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına duyduğu güven, kadın-erkek eşitliğinin kabulünde temel oluşturmuştur. 5 Aralık 1934’de Türk Kadını’na milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Batı ülkelerinde olmayan bu seçme ve seçilme hakkı Türk kadınlarına güç katmıştır. Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve daha birçok alanda Türk kadınları başarıları ile adlarını tarihe yazdırmışlardır. Dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu bir Türk Kadını olan Sabiha Gökçen’dir.
Aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutlarken, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ile anıyor, bu ülke için emek vermiş tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.