Beykoz Belediyesi’nden 40 Engelliye Akülü Araç

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 150 engelli ilçe sakinini öğle yemeğinde ağırlayan Beykoz Belediyesi, 40 engelliye akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Beykoz Belediyesi Sosyal Masa Birimi’ne kayıtlı bulunan engelliler için İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve engelli aileleri katıldı.

BAŞKAN ÇELİKBİLEK: “HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR”
Konuşmasında her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Dünya ve insanlık artık sizlerin farkında ve ülkemizde de engellilerin sorunlarına yönelik ciddi politikalar üretiliyor. Ülkemizde 8-10 milyon civarında engelli bulunuyor. Engelli bireyleri sağlıklı insanlar gibi yaşama sevincine kavuşturmak bir insanlık görevidir. Hükümetimiz son 10 yıldır sosyal devletin gereği olarak engelliler konusunda çok hassas davranıyor. Evde bakım hizmetinden engelli maaşına, eğitim hizmetlerine kadar birçok alanda ayırdığı bütçenin payına bakarsak hükümetimizin ne denli hassas olduğu ortadadır. Başımıza ne geleceğini bilemeyiz. O yüzden hepimiz bir engelli adayıyız. Bugün, sizlerin hatırlanması için düzenlenmiş bir gün, o yüzden bu güzel gününüzü kutluyorum, davetimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

SANİYE EFE: “TEKERLEKLİ SANDALYE BİZİM AYAĞIMIZ”
Tekerlekli sandalyenin engelli kimseler için çok şey ifade ettiğini belirten Beykoz TOFD Başkanı Saniye Efe ise, “Sağlıklı olan kimseler bilmezler fakat tekerlekli sandalye bizim ayağımız gibidir. Birazdan arkadaşlarımız akülü araba alacaklar inanın o an biz ayaklarımıza kavuşuyoruz. Dileğimiz topluma yeni engelli bireyler katılmasın, biz de bu günleri kutlamayalım. Fakat bu da hayatın bir gerçeği. Herhangi bir kazada bedenimizin bir kısmını kaybedebiliriz. O yüzden diyoruz ki aslında her birey bir engelli adayıdır. Tüm engelli arkadaşlarım adına bizlerden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız sayın Yücel Çelikbilek olmak üzere bugünümüzü kutlayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından engelliler için hazırlan akülü araç ve 10 adet tekerlekli sandalyenin dağıtımı yapıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.