BAŞKAN CAN, BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bağımsız ve özgür basının önündeki tüm engellerin kalkmasını, basın çalışanlarının hak ettikleri çalışma ortamına kavuşmaları temennisinde bulundu.

Başkan Can, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan birisinin basın kuruluşları olduğunu belirtti.

Basının yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Can, “Onların ne zor şartlarda hizmet verdiklerini biliyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Böyle bir ortamda basın yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Bir ülkenin, bir kentin geleceğini yönlendirmek basının elindedir. Basın olayı iyi değerlendirirse objektif yaklaşırsa o ülkede yaşayan insanlarda doğru bilgilendirilmiş olur. Ancak yanlış yönlendirirse o zamanda vatandaş yanlış bilgilere sahip olmuş olur. Basın halkı yönlendirirken olaylara objektif olarak bakmalı ve olayları saptırmadan halka doğruları anlatmalıdır. Kentimizdeki basın camiasının ilçenin ve ülkenin menfaati doğrultusunda hareket ettiğini biliyoruz ve bugüne kadar göstermiş oldukları gayreti bundan sonra da göstereceklerine inanıyoruz. Bu vesileyle 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.