BAŞKAN GÖKÇEK’TEN EKMELETTİN İHSANOĞLU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

-BAŞKAN GÖKÇEK, EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN YEREL SEÇİMLERDE HİLE YAPILDIĞI İDDİASINI SERT BİR ŞEKİLDE YANITLAYARAK:

“ONURLU İNSANLAR SÖYLEDİKLERİNİ İSPAT EDERLER. HADİ İSPAT ET. BİZ TEK BİR HİLE YAPMADIK, YAPTIRMADIK. BUNU SÖYLEYENLER TAMAMEN SAHTEKAR VE YALANCIDIR”

-BAŞKAN GÖKÇEK, EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN 20 TRİLYONLUK MAL VARLIĞI’NI DA GÜNDEME GETİRDİ VE İHSANOĞLU’NA BU KADAR SERVETİ NASIL EDİNDİĞİNİ SORDU

-EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN İRCİCA BAŞKANLIĞI YAPTIĞI DÖNEMDE KURDURDUĞU İSAR ADLI VAKIFLA İRCİCA’YA PARA TOPLADIĞINI, AÇIKLAYAN BAŞKAN GÖKÇEK, İHSANOĞLU’NUN İKÖ BAŞKANLIĞI’NDAN AYRILDIKTAN SONRA DA İSAR’I İRSİCA’YA YARDIM EDEN VAKIF ÖZELLİĞİNDEN ÇIKARTARAK BU KEZ DE İSAR’A MİLYONLARCA DOLAR AKTARILDIĞINI KAYDETTİ

-GÖKÇEK, KILIÇDAROĞLU’NUN SON GÜNLERDE YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA HALKIN DİLİYLE “ÇAMURLAŞMAYA” BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, “30 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara’da Mansur Yavaş’ın seçimi kazandığı halde kaybettiğini, bu nedenle sandıklara sahip çıkın” şeklindeki açıklamasına sert tepki göstererek, “Sandıkta hile yaptıran Melih Gökçek dünyanın en onursuz adamıdır. Onurlu insanlar söylediklerini ispat ederler. Biz tek bir hile yapmadık, yaptırmadık. Bunu söyleyenler tamamen sahtekar ve yalancıdır” dedi.

Gökçek ayrıca Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İKÖ başkanı olmadan önce İKÖ’nun alt kuruluşu olan İRCİCA başkanlığı yaptığı dönemde kurdurduğu İSAR adlı vakıfla, İRCİCA’ya para topladığını açıklayarak, İhsanoğlu’nun İKÖ başkanlığından ayrıldıktan sonra da tüzük değişikliği ile İRCİCA’nın milyonlarca dolarını yönetimindeki İSAR Vakfı’na aktardığını belirterek, “Sayın Çatı adayı İhsanoğlu’nun bu operasyona ve aktarılan milyonlara ne olduğuna açıklık getirmesini bekliyorum” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ülke TV’de Gazeteci Turgay Güler’in hazırlayıp sunduğu “Sıradışı” programında yine ilginç açıklamalarda bulundu.

CHP ve MHP’nin “Çatı” adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İslam Kalkınma Örgütü’nü yan kuruluşu olan İRSİCA başkanlığı döneminde kurdurduğu bir vakfa milyonlarca dolar para aktarıldığını söyleyen Başkan Gökçek, İhsanoğlu’nun 20 trilyonluk bir servete sahip olduğunun gündeme geldiğini de belirterek, bu serveti nereden bulduğunu sordu.

-“İRSİCA-İSAR” PARA TRAFİĞİ

TV Programında, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İRCİCA’ya (İslam Kalkınma Örgütü’nün yan kuruluşu)1980 yılında Başkan olduğunu anlatan Başkan Gökçek, İhsanoğlu’nun İKÖ Başkanı oluncaya kadar da buradaki başkanlık görevini devam ettirdiğini kaydetti.

İhsanoğlu’nun İSAR (İslam Tarihini ve Kültürünü Araştırma Vakfı) adında“İRCİCA’ya gelir getirmek amacıyla” bir vakıf kurdurduğunu, İKÖ Başkanı olunca da İRCİCA Başkanlığından vazgeçtiğini anlatan Başkan Gökçek, kendisinin yardımcısı konumunda olan birisini de İRCİCA’ya başkan yaptığını ifade etti.

2013’ün sonunda İKÖ’den ayrılan İhsanoğlu’nun, ayrılırken İSAR Vakfı’nın tüzüğünde değişiklik yaptığını belirten Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“İhsanoğlu, İKÖ’dan ayrıldıktan sonra İSAR’ı İRCİCA’ya yardım eden vakıf özeliğinden çıkartıyor ve bağımsız bir vakıf haline getiriyor. Ve bu dönemler içerisinde de ilk günden itibaren güya İSAR, İRCİCA’ya yardım yapmak için kurulduğu halde İRCİCA milyonlarca doları İSAR’a aktarıyor. Bakın milyonlarca doları buraya aktarıyor, bana gelen miktar çok büyük de net ispat edemeyeceğim için söyleyemiyorum ama milyonlar…Aksini iddia ediyorsa delillerini koyar ortaya. Ve en enteresan olan konu; İKÖ’den ayrılır ayrılmaz hemen İRCİCA’ya gidiyor, İSAR Vakfı ile ilgili bütün dokümanların nesi varsa makbuzlar dahil hepsini orada toplatıyor. Bir tane makbuz bırakmıyor hatta iki vakıf arasında yapılan ilk sözleşme var, o sözleşmeyi arattırıyor, zorla arşivlerden çıkarttırıyor;“Hah bu da lazımdı bana” diyor onu da alıyor, orada İSAR’la ilgili herhangi bir belge de bırakmıyor. Bizim öğrendiğimiz, bize gelen bilgiler bunlar.

Şimdi sual 1: “Arkadaş sen İSAR Vakfı’nı İRCİCA Vakfı’na yardım için kurdun, İSAR Vakfı İRCİCA’ya kaç para yardım etti açıkla.

Sual 2; acaba İRCİCA, İSAR Vakfı’na mı yardım etti açıkla.

Sual 3 ; Bugüne kadar İRCİCA, İSAR’a ne kadar para aktardı açıkla.

Ben şahsen İslam Kalkınma Örgütü’nden sormak istiyorum; ‘İRCİCA ve İSAR Vakfı arasındaki ilişkiler nedir? Bunu araştırın.’ Herhalde araştırırlar. Bu kadar detaylı bilgiyi benim bildiğimi bilen Ekmel Bey kolay kolay bu konuya girmez çünkü sonrası gelir.”

-“GAZETECİLER EVLERİ SORGULASIN”

Medyada devamlı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mal varlığı üzerinden yüklenildiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, buna karşılık aynı medyada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun mal varlığı üzerine hiçbir dedikodu, gürültü, patırtı, yorum duyulmadığına dikkat çekti.

İhsanoğlu’nun kendi beyanına göre 9 dairesi, bir tane arabası, banka hesaplarında Türk parası olarak 240 bin lira, döviz olarak da 3 milyon 596 bin dolarının bulunduğunu ifade eden Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

“Bir tane villası var; 2 milyon dolar olduğu söyleniyor. Mesela ben bir tane evinin fotoğrafını ancak bulabildim, bu da rivayet o ki; 1.5 milyon dolar. Yani toplam mal varlığı, 9 tane dairesinin 7 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor, 3.5 milyon da serveti var, toplam 10 milyon dolar yapıyor. Şimdi 8 yıl İslam Kalkınma Örgütü’nün (İKÖ) başkanlığını yapıyor. Mübalağalı bir rakam söyleyelim; ayda 25 bin dolar para alıyor. Ne yapar senede; 325 bin dolar eder. 8 yılda ne yapar; 2.4 milyon dolar eder. E… şimdi servet 10 milyon dolara nasıl çıkıyor? Yemedi, içmedi, oturmadı, kalkmadı, vs. Bu para nereden geliyor arkadaş bir anlatsın, kamuoyu bir tatmin olsun. Başbakan’dan herkes hesap sormasını biliyor. Özellikle Ekmeleddin Bey’i parlatan medyaya sesleniyorum. 10 milyon dolar serveti olan birisi. Niye hiç merak etmediler bugüne kadar? Mesela yarından tezi yok nerede bu binalar bulabilirler. Bunların fotoğraflarını çekebilirler. Dolayısıyla halkın da takdirine sunarlar, halk da ona göre takdir eder. Benden bu kadar, ben araştırmacı bir belediye başkanıyım başka bir şey değil yani. Bunlar gizli bilgiler değil.”

-“KILIÇDAROĞLU ÇAMURLUK YAPMAYA BAŞLADI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı açıklamalarla Türkçedeki karşılığıyla “çamurluk” yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, “Yakışmıyor, ağza alınmayacak küfürlerle konuşmak çamurluk yapmak bir lidere” dedi.

“Gerçekten artık seviyenin inanılmaz derecede düşürüldüğünü gösteriyor”diye konuşan Başkan Gökçek, “Kim söver, kim sayar, kim hakaret eder biliyor musunuz? Tıpkı Futbolda olduğu gibi kaybedeceğini anlayan takım tekme atmaya, faul yapmaya başlar. Bu çamurlaşmalar var ya kaybettiğinin en büyük işareti. Kılıçdaroğlu son demini yaşıyor, yazın bu bir Melih Gökçek sözü. Seçimden sonra güle güle diyeceğiz ona. Başbakanımız ilk turda kazanacak, kazanır kazanmaz da CHP ve MHP’nin içi aynı bir kazanın kaynamaya başladığı gibi kaynamaya başlayacak” şeklinde konuştu.

“Neden Tayyip Erdoğan” sorusuna da Başkan Gökçek, Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye’nin tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta hemen hemen her alanda nereden nereye geldiğini grafikler ve belgelerle uzun uzun anlatarak, “Bunun için, Türkiye’nin daha da ileriye gitmesi için Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan olması geriyor. İnşallah Olacak ta” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.