6360 sayılı ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ kurulması hk. kanun

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6360   

 

6 Aralık 2012 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28489

KANUN

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6360                                                                                                         Kabul Tarihi: 12/11/2012

Büyükşehir belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesi

MADDE 1 – (1) Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde, sınırları il mülki sınırları olmak üzere aynı adla büyükşehir belediyesi kurulmuş ve bu illerin il belediyeleri büyükşehir belediyesine dönüştürülmüştür.

(2) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırlarıdır.

(3) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılmış, köyler mahalle olarak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılmıştır.

(4) İstanbul ve Kocaeli il mülki sınırları içerisinde bulunan köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak bağlı bulundukları ilçe belediyesine mahalle olarak katılmıştır.

(5) Birinci, ikinci ve dördüncü fıkrada sayılan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

(6) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan illerin bucakları ve bucak teşkilatları kaldırılmıştır.

İlçe kurulması ve sınırlarının belirlenmesi

MADDE 2 – (1) Aydın ilinde, Aydın Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Aydın Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Efeler adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(2) Balıkesir ilinde, ekli (1) sayılı listede belirtilen Balıkesir Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Karesi adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(3) Balıkesir ilinde, ekli (2) sayılı listede belirtilen Balıkesir Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Altıeylül adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(4) Denizli ilinde, ekli (3) sayılı listede belirtilen Denizli Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Merkezefendi ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(5) Denizli ilinde, ekli (4) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Denizli Belediyesinin mahalleleri Akköy ilçesi sınırlarına dâhil edilerek Akköy Belediyesine katılmıştır. Akköy ilçesinin merkezi aynı listede belirtilen Denizli Belediyesinin mahalleleri olarak, ilçenin ismi ise Pamukkale olarak değiştirilmiştir.

(6) Hatay ilinde, ekli (5) sayılı listede belirtilen Antakya Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Antakya ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(7) Hatay ilinde, ekli (6) sayılı listede belirtilen Antakya Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Defne ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(8) Hatay ilinde, Merkez ilçe Şenköy bucağına bağlı Sofular ve Hanyolu köyleri Altınözü ilçesine bağlanmıştır.

(9) Hatay ilinde, ekli (7) sayılı listede yer alan köyler ve belediye Yayladağı ilçesine bağlanmıştır.

(10) Hatay ilinde, Arsuz Belediyesi merkez olmak üzere, ekli (8) sayılı listede gösterilen köyler ve belediyelerden oluşan Arsuz ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(11) Hatay ilinde, Payas Belediyesi merkez olmak üzere, Dörtyol ilçesi Yakacık Bucağına bağlı Sincan, Kozludere ve Çağlalık köylerinden oluşan Payas ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(12) Malatya ilinde, ekli (9) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Malatya Belediyesinin mahalleleri, Yeşilyurt ilçe sınırlarına dâhil edilerek Yeşilyurt Belediyesine katılmıştır. Yeşilyurt ilçesinin merkezi, Malatya Belediyesinden Yeşilyurt ilçesine katılan mahalleler olarak değiştirilmiştir.

(13) Malatya ilinde, ekli (10) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Malatya Belediyesinin mahalleleri, Battalgazi ilçe sınırlarına dâhil edilerek Battalgazi Belediyesine katılmıştır. Battalgazi ilçesinin merkezi, Malatya Belediyesinden Battalgazi ilçesine katılan mahalleler olarak değiştirilmiştir.

(14) Manisa ilinde, ekli (11) sayılı listede belirtilen Manisa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Şehzadeler ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(15) Manisa ilinde, ekli (12) sayılı listede belirtilen Manisa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Yunusemre ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(16) Manisa ilinde, ekli (13) sayılı listede yer alan köyler ve belediye Köprübaşı ilçesine bağlanmıştır.

(17) Kahramanmaraş ilinde, ekli (14) sayılı listede belirtilen Kahramanmaraş Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Dulkadiroğlu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(18) Kahramanmaraş ilinde, ekli (15) sayılı listede belirtilen Kahramanmaraş Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Onikişubat ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(19) Kahramanmaraş ilinde, Pazarcık ilçesine bağlı Kelebişler, Bayramgazi ve Cennetpınarı köyleri Türkoğlu ilçesine bağlanmıştır.

(20) Mardin ilinde, Kızıltepe ilçesine bağlı Gökçe Belediyesi Merkez ilçeye bağlanmıştır.

(21) Mardin ilinde, Mardin Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere Mardin Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Artuklu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(22) Muğla ilinde, Muğla Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Muğla Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Menteşe ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(23) Muğla ilinde, Kemer Belediyesi merkez olmak üzere, ekli (16) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyelerden oluşan Seydikemer ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(24) Tekirdağ ilinde, Tekirdağ Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Tekirdağ Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Süleymanpaşa ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(25) Tekirdağ ilinde, Kapaklı Belediyesi merkez olmak üzere ekli (17) sayılı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Kapaklı ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(26) Tekirdağ ilinde, Marmaracık Belediyesi merkez olmak üzere ekli (18) sayılı listede belirtilen Çorlu Belediyesinin mahalleleri ile köyler ve belediyelerden oluşan Ergene ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(27) Trabzon ilinde, Trabzon Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Trabzon Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Ortahisar ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(28) Şanlıurfa ilinde, ekli (19) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Eyyübiye ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(29) Şanlıurfa ilinde, ekli (20) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Haliliye ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(30) Şanlıurfa ilinde, Karaköprü Belediyesi merkez olmak üzere ekli (21) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahallesi ile aynı listede yer alan köylerden oluşan Karaköprü ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(31) Van ilinde, ekli (22) sayılı listede belirtilen Van Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köylerden oluşan Tuşba ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(32) Van ilinde, ekli (23) sayılı listede belirtilen Van Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan İpekyolu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(33) Van ilinde, ekli (24) sayılı listede belirtilen Van Merkez ilçeye bağlı köyler ile mahalleler Edremit ilçe sınırına dâhil edilerek Edremit Belediyesine katılmıştır.

(34) Van ili Merkez ilçesinde, Şabaniye Mahallesinin, İpekyolu Bulvarından başlayan Şabaniye Caddesinin, Doğu ve Hacıbekir caddelerinin birleşme noktasına kadar olan kuzey kesimi, Cevdetpaşa Mahallesi ile birleştirilmiştir.

(35) Van ili Merkez ilçesinde, Hacıbekir Mahallesinin Doğu Caddesinin girişinden Mezbaha Deresi Gülüstan Sokak bitiş noktasına kadar olan kısmı Şabaniye Mahallesi ile birleştirilmiştir.

(36) İstanbul ilinde, Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş ve Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey Mahallesi Çatalça ilçesine bağlanarak Çatalca Belediyesine katılmıştır.

(37) İstanbul ilinde, Şişli ilçesine bağlı Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlanarak Sarıyer Belediyesine katılmıştır.

(38) Zonguldak ilinde, Kilimli Belde Belediyesi merkez olmak üzere, Merkez ilçe Kilimli bucağına bağlı belediyeler ve köylerden oluşan Kilimli ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(39) Zonguldak ilinde, Kozlu Belde Belediyesi merkez olmak üzere, Merkez ilçe Kozlu bucağına bağlı belediye ve köylerden oluşan Kozlu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur. Kozlu bucağına bağlı Esenköy ve Yahma köylerinin tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle olarak Kozlu Belediyesine katılmıştır.

(40) Ankara ilinde, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleştirilmiştir. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri, Etimesgut ilçe sınırlarına dâhil edilerek, Etimesgut Belediyesine katılmıştır.

(41) Ankara ilinde, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, A. Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri, Çankaya ilçe sınırlarına dâhil edilerek, Çankaya Belediyesine katılmıştır.

Çeşitli hükümler

MADDE 3 – (1) İlçe belediyeleri veya ilçe belediyelerinin talep etmeleri hâlinde büyükşehir belediyeleri bu Kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde yapılacak ticari amaç taşımayan yapılar için yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapar veya yaptırır. Tip mimari projenin uygulanacağı alan sınırını belirlemeye ilgili ilçe belediyesi yetkilidir. Tip mimari projeler doğrultusunda ilgili belediyesince gerekli mühendislik projeleri yapılır ya da yaptırılır. Bu projeler ilgili belediyesince başvuru sahiplerine ücretsiz verilir ve uygulaması denetlenir. Yapılacak inşaatlarda tip projeler dışında özel proje uygulanmak istenmesi durumunda bu projeler yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanır.

(2) Mevzuatla il özel idarelerine yapılan atıflar bu Kanun kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan il özel idareleri için ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatına, Hazineye, valiliklere, büyükşehir belediyelerine ve bağlı kuruluşlarına veya ilçe belediyelerine yapılmış sayılır. Tüzel kişiliği kaldırılan il özel idarelerine 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer mevzuatla verilmiş olan yetki, görev ve sorumluluklar ilgisine göre bu kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılır ve yerine getirilir. Söz konusu il özel idarelerinin mahkemelerde süren davaları ile il özel idaresi olarak faaliyet gösterdikleri dönem ve yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda muhatap, devir işleminin yapıldığı ilgili kurum ve kuruluştur.

(3) 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 12 nci maddesi kapsamında il özel idarelerince kullanılan haklar ve yetkiler ile yürütülen görevler, il özel idaresi bulunmayan illerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca kullanılır ve yürütülür. Bahsedilen kanun hükmü uyarınca toplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı tutarları, defterdarlıklar bünyesinde açılan emanet hesaplarına aktarılır. Toplanan paraların yüzde yirmilik kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelik vereceği projelerde kullanılır. Yıl içinde proje karşılığı tahsis edilmeyen miktar aynı amaçla kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine aktarılır. Aktarılan bu miktarları aynı amaçla kullanmak üzere gelecek yıl bütçesine aktarmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilidir.

(4) Bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılan il özel idaresi, belediye veya köy tüzel kişiliklerine şartlı olarak bağışı yapılan taşınır ve taşınmazların devrinin yapıldığı kurum veya kuruluş, bu taşınır ve taşınmazların bağış amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamakla sorumludur. Diğer bağış ve yardımlar hakkında 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.

(5) Bu Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucuları hâlen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam ederler. Bunlar 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanunu ve diğer mevzuatta kendileri için öngörülen haklardan aynı şekilde yararlanmaya devam ederler. Bu yerler için ihtiyaç olması hâlinde aynı usulle yeni görevlendirmeler yapılabilir.

(6) 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununa göre verilen I (a) grubu maden ruhsatı ile 3/6/2007 tarihli ve 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa göre verilen jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsatına ilişkin yetki ve görevler, il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde valiliklerce yürütülür.

(7) 3213 sayılı Kanuna göre maden üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlere dayalı ruhsat sahasındaki tesisler için işyeri açma ve çalışma ruhsatına ilişkin yetki ve görevler, il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde valiliklerce yürütülür.

(8) İl özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde;

a) 3213 sayılı Kanuna göre verilen maden ruhsatları için il özel idareleri ve köylere hizmet götürme birliklerine verilen Devlet hakkı, I (a) grubu madenler için alınan harçlar ile aynı Kanuna göre valiliklerce yapılan I (a) grubu maden ihalelerinden elde edilen gelirler,

b) 5686 sayılı Kanuna göre verilen idare payına ilişkin gelirler ve harçlar ile aynı Kanun gereğince valiliklerce yapılan ihalelerden elde edilen gelirler,

c) 3213 ve 5686 sayılı kanunlar gereğince valilik ve kaymakamlıklarca uygulanan idari para cezaları,

ç) 3213 ve 5686 sayılı kanunlar gereğince yapılan ihaleler nedeniyle alınan teminatlardan elde edilen gelirler,

genel bütçeye gelir kaydedilir.

(9) Bu maddenin sekizinci fıkrası kapsamında elde edileceği tahmin edilen gelirler esas alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine gerekli ödenek konulur. Bu ödenekler öncelikle madenin veya jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının bulunduğu yere en yakın yerleşim yerlerinin altyapı ve mahalli müşterek ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı bütçesine aktarılır. Aktarılan bu ödenekler Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları aracılığı ile kullanılır.

(10) Bu Kanunun uygulanması ile ilgili tereddütleri gidermeye, düzenleyici ve yönlendirici işlemler yapmaya İçişleri Bakanlığı yetkilidir.

MADDE 4 – 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

“a) Büyükşehir belediyesi: Sınırları il mülki sınırı olan ve sınırları içerisindeki ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayan; idarî ve malî özerkliğe sahip olarak kanunlarla verilen görev ve sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisini,”

MADDE 5 – 5216 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4 – Toplam nüfusu 750.000’den fazla olan illerin il belediyeleri kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilir.”

MADDE 6 – 5216 sayılı Kanunun 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5 – Büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırlarıdır.

İlçe belediyelerinin sınırları, bu ilçelerin mülki sınırlarıdır.”

MADDE 7 – 5216 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin başlığı “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları” şeklinde değiştirilmiş; birinci fıkrasının (g) ve (z) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (m) bendinde yer alan “amatör spor kulüplerine” ibaresinden sonra gelmek üzere “nakdî yardım yapmak,” ibaresi ile “derece alan sporculara” ibaresinden sonra gelmek üzere “, teknik yönetici, antrenör ve öğrencilere” ibaresi, (n) bendinde yer alan “Gerektiğinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetler ile” ibaresi eklenmiş; ikinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrasının (d) bendinde yer alan “beceri kursları açmak;” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetler ile” ibaresi ile aynı fıkraya aşağıdaki bent ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“g) Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar, meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımı ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek; kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek.”

“z) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etme ve yıkım konusunda ilçe belediyelerinin talepleri hâlinde her türlü desteği sağlamak.” “Büyükşehir belediyeleri birinci fıkranın (l), (s), (t) bentlerindeki görevleri ile temizlik hizmetleri ve adres ve numaralandırmaya ilişkin görevlerini belediye meclisi kararı ile ilçe belediyelerine devredebilir, birlikte yapabilirler.”

“f) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etmek ve yıkmak.”

“Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilirler.”

MADDE 8 – 5216 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Büyükşehir içindeki kara, deniz, su, göl ve demiryolu üzerindeki her türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla büyükşehir belediye başkanı ya da görevlendirdiği kişinin başkanlığında, yönetmelikle belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları ile, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun görevlendireceği ilgili odanın temsilcisinin katılacağı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulur. İlçe belediye başkanları kendi belediyesini ilgilendiren konuların görüşülmesinde koordinasyon merkezlerine üye olarak katılırlar. Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantılarına ayrıca gündemdeki konularla ilgili üye olarak belirlenmeyen ulaşım sektörü ile ilgili kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından ihtisas meslek odalarının temsilcileri de davet edilerek görüşleri alınır.”

MADDE 9 – 5216 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen (n) bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“n) Bu Kanunda büyükşehir belediyesine verilen görevlerle sınırlı olarak, yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan ortak hizmetler ve diğer proje giderleri.”

MADDE 10 – 5216 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Ancak, bu yerlerin belediye şirketlerince üçüncü kişilere devri 2886 sayılı Kanun hükümlerine tabidir.”

MADDE 11 – 5216 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Büyükşehir kapsamındaki belediyeler arasında hizmetlerin yerine getirilmesi bakımından uyum ve koordinasyon, büyükşehir belediyesi tarafından sağlanır. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri veya ilçe belediyelerinin kendi aralarında hizmetlerin yürütülmesiyle ilgili ihtilaf çıkması durumunda, büyükşehir belediye meclisi yönlendirici ve düzenleyici kararlar almaya yetkilidir.”

“İmar mevzuatı uyarınca belediyelerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirler tahsil tarihinden itibaren kırkbeş gün içinde büyükşehir belediyesine aktarılır. Büyükşehir belediyeleri bu geliri tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanır. Bu gelirler bu fıkrada belirtilen amaç dışında kullanılamaz.”

MADDE 12 – 5216 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin başlığı “Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkileri ve imtiyazları” şeklinde, aynı maddede yer alan “, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde, 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “büyükşehir kapsamındaki ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ilçe” şeklinde, 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde, 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “Büyükşehir ve ilçe” şeklinde, 28 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “büyükşehir” ibaresinden sonra gelen “, büyükşehir ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 13 – 5216 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile 18 inci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmış; aynı Kanunun 7 nci maddesinin birinci ve üçüncü, 8 inci maddesinin birinci, 9 uncu maddesinin birinci, 11 inci maddesinin birinci, 12 nci maddesinin üçüncü, 14 üncü maddesinin son, 17 nci maddesinin ikinci, 23 üncü maddesinin birinci ve son, 25 inci maddesinin birinci, üçüncü ve dördüncü, 27 nci maddesinin üçüncü ve beşinci fıkralarındaki “ve ilk kademe” ibareleri ile 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki “ve mücavir alan” ibaresi, 23 üncü maddesinin son, 27 nci maddesinin dördüncü fıkrasındaki “veya ilk kademe” ibareleri, 24 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki “, ilk kademe” ibaresi, 27 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Yeni kurulan” ibaresi madde metinlerinden çıkarılmıştır.

MADDE 14 – 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “50.000” ibaresi “20.000” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15 – 5393 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Belediye sınırları içinde nüfusu 500’ün altında mahalle kurulamaz.”

MADDE 16 – 5393 sayılı Kanunun 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Mevzuatla orman köyleri ve orman köylüsüne tanınan hak, sorumluluk ve imtiyazlar orman köyü iken mahalleye dönüşen yerler için devam eder. Bir belediyeye katılarak mahalleye dönüşen köy, köy bağlısı ve belediyelerce kullanılan mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden bu mahalle sakinleri ve varsa diğer hak sahipleri 25/2/1998 tarihli ve 4342 sayılı Mera Kanunu hükümleri çerçevesinde yararlanmaya devam eder.”

MADDE 17 – 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin son cümlesi yürürlükten kaldırılmış, aynı bende aşağıdaki cümleler eklenmiş, fıkranın (b) bendinin birinci cümlesinde yer alan “sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir;” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir;” ibaresi eklenmiş, ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır. Diğer belediyeler de mali durumları ve hizmet önceliklerini değerlendirerek kadınlar ve çocuklar için konukevleri açabilirler.”

“Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir.”

“Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdî yardım bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemez.”

MADDE 18 – 5393 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent, birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra ve dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“r) Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, 26/9/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili diğer mevzuata göre kuruluş izni verilen alanda tesis edilecek elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi vermek,”

“(r) bendine göre verilecek yer seçim belgesi karşılığında alınacak ücret Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirlenir. Ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen yer seçim belgesi verilmiş sayılır. Büyükşehir sınırları içerisinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya büyükşehir belediyeleri yetkilidir.”

“Belediye ve bağlı idareler, meclis kararıyla mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilirler.”

MADDE 19 – 5393 sayılı Kanunun 75 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“c) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir.”

“5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesi; belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz.”

MADDE 20 – 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasına “Valinin önerdiği hususlar” ibaresinden sonra gelmek üzere “meclisin ilk toplantısında” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 21 – 5302 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Denetim komisyonu çalışmalarına, il özel idaresi dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 25 inci maddesinin üçüncü fıkrasında öngörülen miktarı geçmemek üzere, il genel meclisince belirlenecek miktarda günlük ödeme yapılır. Denetim komisyonunun emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı il genel meclisince belirlenir. Uzman kişilerde aranacak nitelikler il genel meclisinin çalışmasına dair yönetmelikte düzenlenir.”

MADDE 22 – 5302 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İl encümeni valinin başkanlığında, genel sekreter ile il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından seçeceği üç üye ve valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği iki üyeden oluşur.”

MADDE 23 – 5302 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Encümenin ihale komisyonu olarak yapacağı toplantılarda da bu fıkra hükümleri geçerlidir.”

MADDE 24 – 5302 sayılı Kanunun 45 inci maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bütçe tasarısının süresi içerisinde kesinleşmemesi hâlinde vali, görüşüyle birlikte durumu İçişleri Bakanlığına bildirir. İçişleri Bakanının otuz gün içinde vereceği karar kesindir.”

MADDE 25 – 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 1,50’si büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,50’si büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5’i il özel idarelerine ayrılır.

(3) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listede yer alan mallardan tahsil edilen özel tüketim vergisi hariç olmak üzere, büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 6’sı ile genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ayrılan payların yüzde 30’u büyükşehir belediye payı olarak ayrılır.”

MADDE 26 – 5779 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(2) Birinci fıkrada belirtilen gelişmişlik endeksine göre dağıtılacak miktar için Kalkınma Bakanlığı tarafından tespit edilen en son veriler esas alınır. Bu endeksin kullanımında, belde belediyeleri için bağlı bulunduğu ilçenin endeks değeri uygulanmak üzere, il, ilçe ve belde belediyeleri gelişmişlik katsayılarına göre en az gelişmiş olandan en çok gelişmiş olana doğru ve eşit nüfus içeren beş gruba ayrılır. Eşitliği bozan ilçe, denge kurulacak şekilde beldeleriyle birlikte bir önceki gruba veya bir sonraki gruba ilave edilir. Birinci fıkraya göre belirlenen miktarın yüzde 23’ü birinci gruba, yüzde 21’i ikinci gruba, yüzde 20’si üçüncü gruba, yüzde 19’u dördüncü gruba ve yüzde 17’si beşinci gruba tahsis edilir. Bu tahsisat, her grup içinde, gruba giren belediyelerin nüfuslarına göre dağıtılır.

(3) 2 nci maddenin ikinci fıkrasına göre ayrılan büyükşehirlerdeki ilçe belediyeleri payının; yüzde 90’lık kısmı ilçelerin nüfusuna, yüzde 10’luk kısmı ise ilçelerin yüzölçümüne göre dağıtılır. Hesaplanan tutardan yüzde 30’luk büyükşehir belediyesi payı ayrıldıktan sonra kalan miktar büyükşehir ilçe belediyelerinin hesabına İlbank A.Ş. tarafından aktarılır.

(4) 2 nci maddenin üçüncü fıkrasına göre ayrılan yüzde 6’lık büyükşehir belediye payının yüzde 60’ı doğrudan ilgili büyükşehir belediyesi hesabına aktarılır. Kalan yüzde 40’lık kısmının yüzde 70’i nüfusa, yüzde 30’u yüzölçümü esasına göre büyükşehir belediyeleri arasında dağıtılır.”

MADDE 27 – 5779 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Kesinleşmiş en son genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının binde biri Maliye Bakanlığı bütçesine nüfusu 10.000’e kadar olan belediyeler için kullanılmak üzere denkleştirme ödeneği olarak konulur. Maliye Bakanlığı, bu ödeneği, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksit hâlinde dağıtılmak üzere, İlbank A.Ş. hesabına aktarır. İlbank A.Ş., hesabına aktarılan ödeneğin yüzde 65’ini eşit şekilde, yüzde 35’ini ise nüfus esasına göre dağıtır.”

MADDE 28 – 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86 ncı maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir.”

MADDE 29 – 18/1/1984 tarihli ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4 – Büyükşehir belediye başkanının seçiminde seçim çevresi, büyükşehir belediye sınırlarından oluşur.”

MADDE 30 – 2972 sayılı Kanunun 32 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Muhtar ile ihtiyar meclisi veya heyeti üyelerinin seçiminde; muhtar ile bu Kanunun 30 uncu maddesinin (a) ve (b) bentlerinde gösterilen ihtiyar meclisi veya heyeti üye sayısı kadar ismin birlikte yazılı olduğu oy pusulası kullanılır. Oy pusulası Yüksek Seçim Kurulunca hazırlanan özel zarfa konularak oy sandığına atılır.”

MADDE 31 – 15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Diyanet İşleri Başkanına,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Valilere, Büyükşehir Belediye başkanlarına,” ibaresi eklenmiş ve 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Büyükşehir” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 32 – 18/2/1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “köy tüzel kişilikleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile bunların üyesi oldukları mahalli idare birlikleri” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 33 – 14/2/1985 tarihli ve 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Tüm acil çağrıları karşılamak üzere büyükşehirlerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 acil çağrı merkezleri kurulur. Bu merkezlerin iş ve işlemleri İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.”

MADDE 34 – 3152 sayılı Kanuna 28 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 28/A maddesi eklenmiştir.

“Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı

MADDE 28/A – Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu, acil çağrı, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi, ilin tanıtımı, gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi, temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi ve bunların denetlenmesini gerçekleştirmek üzere valiye bağlı olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kurulmuştur. Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, kaynağını aktarmak şartıyla illerde yapacakları her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini bu başkanlık aracılığıyla yapabilirler. Bu işler karşılığı genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince yapılacak kaynak transferleri ödenek aktarması suretiyle, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak kaynak transferleri ise tahakkuk işlemleri ile gerçekleştirilir. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince aktarılan tutarlardan yıl içerisinde harcanmayan kısımları ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydetmeye; diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca aktarılan tutarları bir yandan genel bütçenin (B) işaretli cetveline gelir, diğer yandan Bakanlık bütçesinin ilgili tertiplerine ödenek kaydetmeye ve yıl içerisinde harcanmayan kısımlarını ertesi yıl bütçesine devren gelir ve ödenek kaydetmeye İçişleri Bakanlığı yetkilidir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından, merkezi idarenin adli ve askeri teşkilat dışında taşradaki tüm birimlerinin hizmet ve faaliyetlerinin etkinliği, verimliliği ve kurumların stratejik plan ve performans programlarına uygunluğu ile ilgili hazırlanacak rapor, valinin değerlendirmesiyle birlikte Başbakanlığa ve bu kurumların bağlı veya ilgili olduğu bakanlığa gönderilir. Bu raporlar yıllık olarak hazırlanır ve takip eden yılın şubat ayı sonuna kadar yukarıdaki mercilere gönderilir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları, afet yardım, acil çağrı, yatırım izleme, rehberlik ve denetim, strateji ve koordinasyon ile idari müdürlükler kurabilir. Gerektiğinde geçici birimler kurulabilir. Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının çalışma usul ve esasları İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının sevk ve idaresi, vali veya vali tarafından görevlendirilecek bir vali yardımcısı tarafından yerine getirilir. Maliye Bakanlığınca, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine yeterli ödenek konulur.

Gerektiğinde valilik, kadro, yer ve unvanlarına bakılmaksızın ihtiyaç durumuna göre uzman, sözleşmeli personel ve memurları bu başkanlıklarda görevlendirmeye yetkilidir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamındaki araçlarının alımı, işletilmesi, bakım ve onarımı ile bürolarının ihtiyaçları; valilik ve kaymakamlık konutlarının yapım, bakım, işletme ve onarımı ile emniyet hizmetlerinin gerektirdiği harcamalar yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığınca karşılanabilir.

Merkezi idare tarafından yapılan her türlü yardım ve desteğin koordinasyonu, denetimi ve izlenmesi ve acil durumlarda bizzat yerine getirilmesi yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından sağlanır.

İldeki kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmesi gereken yatırım ve hizmetlerin aksadığının ve bu durumun halkın sağlığı, huzur ve esenliği ile kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilediğinin vali veya ilgili bakanlığınca tespit edilmesi durumunda, vali uygun süre vererek hizmet ve yatırımın gerçekleştirilmesini ister. Hizmet ve yatırımın verilen sürede gerçekleşmemesi hâlinde, vali söz konusu yatırım ve hizmetin ildeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesini isteyebileceği gibi yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı aracılığıyla da yerine getirebilir. Yapılan veya yapılacak harcamalar karşılığı tutarlar ilgili kurumun pay ve ödeneklerinden tahsis yapan kurum tarafından kesilerek İçişleri Bakanlığına veya hizmeti yerine getiren diğer kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Bu fıkra kapsamında İçişleri Bakanlığına ve diğer genel bütçeli idarelere aktarılan tutarların bu kurumların bütçeleriyle ilişkilendirilmesi birinci fıkra hükümleri çerçevesinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılan tutarların bütçeleriyle ilişkilendirilmesi bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilir. Diğer genel bütçeli idarelere ilişkin bütçe işlemlerini yapmaya bu kurumların üst yöneticileri yetkilidir.”

MADDE 35 – 26/5/2005 tarihli ve 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üyelerinin tamamı il özel idarelerinden oluşan birliklerde birlik başkanı, üye illerin valileri arasından yukarıdaki usulle seçilir.”

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Kanundaki devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere vali tarafından, bir vali yardımcısının başkanlığında, valinin uygun göreceği kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve ilgili belediye başkanlarının katılımıyla devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kurulur. Bu komisyona yardımcı olmak üzere valinin görevlendirmesi ile alt komisyonlar da kurulabilir.

(2) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler, mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını katılacakları ilçe belediyesine bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren bir ay içinde bildirir. Bu belediye ve köylerin taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayına bağlıdır. Henüz ilçe belediyesi oluşmamış yerlerde bildirimler il belediyesine yapılır ve onaylar il belediyesince verilir. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, yine bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu belediye ve köyler tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(3) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köylerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir. Devir işlemi ilk mahalli idareler genel seçimi itibarıyla uygulamaya konulur.

(4) Bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idareleri; personelini, her türlü taşınır ve taşınmaz malları ile hak, alacak ve borçlarını bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren bir ay içinde valiliğe bildirir. Bu idarelerin taşınmazlarının satışı, tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına bağlıdır. Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idareleri tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu il özel idareleri tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(5) Bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatına, valiliklere, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına, büyükşehir belediyesine ve bağlı kuruluşuna veya ilçe belediyesine devredilmesine karar verilir. Devir işlemi, yapılacak ilk mahalli idareler genel seçimi tarihinde uygulamaya konulur. Maliye Hazinesine devredilen taşınmazlar Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla kullanmakta olan kurumlara tahsis edilmiş sayılır. Hazinenin özel mülkiyetindeki veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan Maliye Bakanlığınca, bu Kanunun 1 inci maddesiyle tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerine, belediyelere ve köy tüzel kişiliklerine tahsis edilmiş olanlar; kuruluş kanunlarıyla kendilerine verilen kamusal nitelikteki görevleri yerine getirmeleri amacıyla ve komisyon kararıyla; ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşlarına, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir belediyelerinin bağlı kuruluşlarına ve ilçe belediyelerine tahsis edilmiş sayılır.

(6) Bu Kanuna göre tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir.

(7) Bu Kanunla büyükşehir belediyesine dönüşen il belediyesinin sahip olduğu her türlü taşınır, taşınmaz malları ve personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile bağlı kuruluşlar arasında paylaştırılır.

(8) Bu Kanunla büyükşehir ilçe belediyesi olan belediyelerce yürütülen su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf, ulaşım, her çeşit yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin olmak üzere personel, her türlü taşınır ve taşınmaz malları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik yatırım, alacak ve borçları, komisyonca ilgisine göre büyükşehir belediyesi ile ilgili bağlı kuruluş arasında paylaştırılır.

(9) Bu Kanuna göre belediye ve bağlı kuruluşlara devredilen personelden norm kadro ve ihtiyaç fazlası olanlar, ilgili belediye ve bağlı kuruluş tarafından en geç üç ay içinde valiliğe bildirilir. Komisyon, ilgili idarelerden gönderilen listeleri 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesindeki oranlar, kurumun bütçe dengesi, norm kadrosu ve yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği ile nüfus kriterlerini değerlendirmek suretiyle ihtiyaç fazlası personelin tespitini yapar. Komisyon çalışmasını kırk beş gün içinde tamamlayıp oluşturulan listeleri valinin onayına sunar. Vali tarafından onaylanan listeler on gün içerisinde İçişleri Bakanlığına, İçişleri Bakanlığınca da atama teklifleri yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bu personelden;

a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadrolarındaki personel 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun değişik 22 nci maddesinin ikinci, üçüncü ve beşinci fıkralarında belirtilen esas ve usuller çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, Devlet Personel Başkanlığına bildirim tarihinden itibaren doksan gün içinde nakledilir. Ayrıca, nakledilen personelden devir tarihi itibarıyla müdür ve daha üstü yönetici kadrolarında bulunan personel hakkında aynı tarihteki kadro unvanları dikkate alınarak söz konusu maddenin altıncı fıkra hükümleri de uygulanır ve üç yıllık süre, devir tarihinden itibaren başlar. Ancak, 4046 sayılı Kanunun anılan maddesi uyarınca yapılacak fark tazminatı hesabında, 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesine göre yapılan ödeme dikkate alınmaz. Personel nakledildiği kurumda göreve başlayıncaya kadar eski kurumunda çalışmaya devam eder ve bu personelin her türlü mali ve sosyal hakları çalıştıkları kurum tarafından karşılanır.

b) 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesi kapsamında istihdam edilen tam zamanlı sözleşmeli personel bildirim unvanı esas alınarak Devlet Personel Başkanlığınca (a) bendinde yer alan süreler esas alınarak 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli personel olarak atanır. Bu kapsamda atanan sözleşmeli personelin mali ve sosyal hakları sözleşme süresi sonuna kadar devredildiği tarihteki sözleşme hükümlerine göre uygulanır. Bu personelin yeni sözleşmeleri ise 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde yapılır.

c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa tabi sürekli işçi statüsünde istihdam edilen personel, Devlet Personel Başkanlığınca diğer kamu kurum ve kuruluşlarında unvanları belirlenecek kadrolara (a) bendinde yer alan süreler dâhilinde atanır. Ataması tekemmül ettirilen işçiler, çalıştıkları kurumlarınca atama emirlerinin tebliğini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde yeni görevlerine başlamak zorundadırlar. Bu işçiler, yeni görev yerlerine başlayacağı tarihe kadar ilgili belediye veya bağlı kuruluşun işçisi sayılır ve beş iş günü içinde yeni kurumunda görevine başlamayanların iş sözleşmeleri, feshin geçerli sebebe dayandığı kabul edilerek, belediye veya bağlı kuruluş tarafından 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesinde belirtilen ihbar süresi beklenilmeksizin ve ihbar tazminatı ödenmeksizin sona erdirilir.

ç) Bu fıkra kapsamında yer alan personele ilişkin kadro ve pozisyonlar; Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına nakledildikleri veya atandıkları tarih itibarıyla diğer kanunlardaki hükümlere bakılmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın ihdas, tahsis ve vize edilmiş sayılır. İhdas edilmiş sayılan memur kadroları, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerin ilgili bölümüne eklenmiş sayılır. Atama işlemi yapılan personele ilişkin bilgiler ve bu bilgilerdeki değişiklikler en geç on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

d) Bu fıkra kapsamında nakledilen personel bakımından nakil tarihinden önce doğmuş ve nakil tarihinde ödenmesi gereken borçlardan nakledilen kurum sorumlu tutulamaz. Kıdem tazminatına ilişkin hükümler saklıdır.

e) Bu fıkra kapsamında ortaya çıkabilecek tüm tereddütleri gidermeye, gerekli bilgi ve belgeleri istemeye, araştırma ve inceleme yapmaya, uygulamayı yönlendirmeye Devlet Personel Başkanlığı yetkilidir.

(10) Devredilecek Devlet memurları hakkında 5393 sayılı Kanunun 50 nci maddesi hükümleri uygulanır. Devir tarihi itibarıyla müdür ve daha üstü yönetici unvanlı kadrolarda bulunanlar hakkında 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin altıncı fıkrası hükümleri de uygulanır. Bu şekilde devredilen memurlar ile 5216 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanmak suretiyle devredilecek sözleşmeli personelin fark tazminatı hesabında, 4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesine göre yapılan ödeme dikkate alınmaz. Devredilen veya nakledilen işçilerin ücret ile diğer malî ve sosyal hakları; toplu iş sözleşmesi bulunan işçiler bakımından yenileri düzenleninceye kadar devir veya nakil işleminden önce tabi oldukları toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, toplu iş sözleşmesi olmayan işçiler bakımından 2012 yılı Eylül ayında geçerli olan bireysel iş sözleşmesi hükümlerine göre belirlenir.

(11) Yapılacak devir, tasfiye ve paylaştırma işlemleri ve hizmetlerin yürütülmesi bakımından bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 5216 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır.

(12) 1 inci maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediye ve köylerin taşınmazlarının satışı ile vadesi tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi aşan borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına tabidir.

(13) 1 inci maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediye ve köylerin mahkemelerde süren davalarında katıldıkları ilçe belediyesi taraf olur.

(14) Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak; bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir.

(15) Bu Kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisi ile 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları beş yıl süreyle alınmaz ve 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının üçüncü bendi, 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci bendi ile beşinci bendi, 66 ncı maddesinin birinci fıkrasının beşinci bendi hükümleri 31/12/2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) uygulanmaya devam edilir. Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin % 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir. 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2 nci maddesi ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde de bu fıkra hükmü uygulanır.

(16) Belediye hizmetlerinin aksaması hâlinde, valiler seçim tarihinden itibaren altı aylık sürede, bu Kanunla kurulan belediyeler arasında koordinasyonu sağlar ve gerekli tedbirleri alır.

(17) Ekli (25) sayılı listede yer alan büyükşehir ilçe belediyelerine 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun uyarınca seçimleri müteakip ayda tahakkuk ettirilecek miktar İlbank A.Ş. tarafından üç katı artırımlı olarak ödenir. İlave kaynak yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Yedek Ödenek Tertibinden Maliye Bakanlığınca karşılanır.

(18) Bu Kanunun 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında belirtilen illerdeki belediyeler yetkili organlarının kararıyla bu Kanunla sorumluluk alanlarına dâhil edilen yerleşim yerlerine yetkisi dâhilindeki her türlü yatırım ve hizmeti götürebilir.

(19) Bu Kanunla kurulan ilçelerin ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının ihtiyacını karşılamak üzere ekli (26) sayılı listede yer alan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellerin ilgili bölümlerine eklenmiştir. Bu kadrolara yapılacak atama işlemleri, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki sınırlamalara tabi değildir. Bu maddenin yayımlandığı tarihten itibaren iki yıl süreyle 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesinde yer alan sınırlamaya bağlı olmaksızın bu maddeyle ihdas edilen kadrolarda sınıf, unvan ve derece değişikliği yapmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

(20) Teşkilatlanma tamamlanıncaya kadar yeni kurulan ilçelerde merkezi idareye ait her türlü iş ve işlemler ile idari ve adli davalar ve bunlara ilişkin bütün iş ve işlemler mevcut bağlılık durumuna göre yürütülür. Yeni kurulan ilçelerde ilçe idare kurulları teşekkül edinceye kadar bu yerlerdeki işlemlerle ilgili olarak, eskiden bağlı oldukları il ve ilçelerin idare kurulları görevli ve yetkilidir.

(21) Bir defaya mahsus olmak üzere 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının uygulanmaması kaydıyla, bu Kanunla kurulacak ilçe kaymakamlıkları için, Kanunun yürürlüğe girdiği yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (T) işaretli cetvelin (T-2) sırasından 26 adet binek otomobil alınır.

(22) Bu Kanuna göre yeni kurulan ilçelerin hükümet konakları ile kaymakamlık lojmanlarının yapılması, satın alınması ve kiralanması için gerekli ödenek, yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Yedek Ödenek Tertibinden Maliye Bakanlığınca karşılanır.

(23) Bu Kanundaki, il özel idaresi, belediye ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına, il belediyesinin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesine, büyükşehir belediye sınırının ilin mülki sınırlarına genişletilmesine, mülki sınır değişikliği yapılmasına ve ilçe belediyesi kurulmasına dair hükümler ilk mahalli idareler genel seçimlerinde uygulanır ve seçimler bu yerlerin yeni durumlarına göre yapılır. İlçe kurulmasına ilişkin hükümler bu Kanunun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

(24) İstanbul ve Kocaeli hariç, büyükşehir, büyükşehir ilçe belediyeleri ve bağlı idareler yatırım bütçelerinin en az % 10’unu on yıl süre ile bu Kanun kapsamında belediye sınırlarına dâhil olan yerleşim yerlerinin altyapı hizmetleri için ayırır ve kullanırlar.

(25) Bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşları tarafından il özel idarelerine ödenek aktarılmış olan işlerden, özel idarelerin tüzel kişiliğinin kalkacağı tarihe kadar tamamlanamayacak olanlara ait kaynaklar, ilgili kuruma veya kurumun talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iade olunur. İade olunan kurum; genel bütçeli kurum ise genel bütçeye gelir, ilgili kurum bütçesine ödenek, özel bütçeli kurum ise ilgili kurum bütçesine gelir ve ödenek kaydedilir. Bu ödeneklerden harcanmayan tutarlar ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydedilir. Bu fıkra kapsamındaki ödenek işlemleri Maliye Bakanlığınca yapılır. Ayrıca kaynağı gönderen bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşları, söz konusu kaynağın iadesi yerine aralarında yapacakları protokole göre işi ilgili belediyeye devredebilir. İl özel idare bütçesine bu amaçla gönderilen kaynaklardan harcanmayan tutarlar protokol yapılan belediyeye aktarılır. Yüklenici firma ile il özel idareleri arasındaki sözleşme kaynağın gönderildiği kuruma devredilir. Mevzuattan kaynaklanan tüm hak, alacak, borç ve diğer ilişkilerde muhatap, devrin yapıldığı kurumdur.

(26) Bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılan belediye, il özel idaresi ve köylerden oluşan veya bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren amaçları ortadan kalkacak olan mahalli idare birlikleri, ilk mahalli idareler genel seçiminden önce tüzüklerindeki hükümlere göre tasfiye olunur. Tüzüklerinde hüküm bulunmayan hallerde bu Kanunun devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin hükümleri uygulanır. Bu birlikler, Kanunun yayımı tarihinden itibaren, yeni personel istihdam edemezler, taşınır ve taşınmaz mal edinemezler, kendilerine ait taşınır ve taşınmaz malları satamazlar, hizmet alımına ilişkin sözleşme ve borçlanma yapamazlar.

(27) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle 2464 sayılı Kanunun 86 ncı maddesi uyarınca tarh edilmemiş harcamalara katılma payları belediye meclisi kararıyla alınmayabilir.

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 2.000’in altında olan ekli (27) sayılı listedeki adları yazılı belediyelerin tüzel kişilikleri ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak bu belediyeler köye dönüştürülmüştür.

(2) Bu madde ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları il özel idaresine devredilir. Hazinenin özel mülkiyetindeki veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan Maliye Bakanlığınca, bu maddeyle tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelere tahsis edilmiş olanlar, komisyon kararıyla, ihtiyaçlarına göre ilgili il özel idarelerine veya köy tüzel kişiliklerine tahsis edilmiş sayılır. Ancak, köye dönüştürülen belediyelerin ihtiyaç duyulan taşınmazları ile araç ve gereçleri komisyon kararıyla ilgili köy tüzel kişiliğine bırakılır. Mahkemelerde süren davaları ile belediye olarak faaliyet gösterdiği döneme ve yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda, muhatap ilgili il özel idaresidir.

(3) Bu yerleşim yerleri için 5779 sayılı Kanun uyarınca verilen paylar, tüzel kişiliğin kalktığı yıl için İçişleri Bakanlığınca İlbank A.Ş.’ye bildirilen nüfus esas alınmak suretiyle beş yıl süreyle ilgili il özel idarelerine gönderilir.

(4) Köye dönüştürülen belediyelerin kanunlarla yapılandırılan borçları ile kamu kurumlarına ve İlbank A.Ş.’ye olan borçları, bu belediyelerin tüzel kişiliklerinin fiilen sona erdiği tarihi takip eden yıldan itibaren İlbank A.Ş. tarafından ilgili il özel idaresi tahakkukundan üçüncü fıkrada öngörülen miktarı geçmeyecek taksitler hâlinde ödenir.

(5) Birinci fıkra hükmü uyarınca köye dönüştürülen belediyeler, 30/6/2013 tarihine kadar 5393 sayılı Kanunun 8 inci maddesindeki usule bağlı olmaksızın, belediye meclisinin kararı ile ortak sınırı olan ve ekli (27) sayılı listeyle tüzel kişiliği sona ermeyen belediyeye mahalle olarak katılma talebinde bulunabilir. Katılma işleminin gerçekleşebilmesi için katılacak belediye ile katılınacak olan belediyenin sınırları arasında başka bir belediye veya köy bulunamaz. Bu belediyelerin meskûn sahaları arasındaki uzaklık on kilometreden fazla olamaz. Katılım işlemi katılınacak belediye meclisinin olumlu kararı ile sonuçlanır. Başka il ya da ilçe mülki sınırındaki bir belediyeye katılım olması durumunda belediye sınırı ile birlikte mülki sınır değişmiş sayılır. Ekli (27) sayılı listede yer almakla birlikte, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar 5393 sayılı Kanunun 8 inci maddesine uygun olarak birleşme veya katılma yoluyla nüfusunu 2.000’in üzerine çıkaran belediyelerin tüzel kişilikleri korunur.

(6) Bu madde uyarınca bir başka belediyeye katılmak suretiyle tüzel kişilikleri sona eren belediyelerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları bağlandığı belediyeye devredilir. Bu belediyelerin mahkemelerde süren davaları ile yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda muhatap, katıldığı belediyedir.

(7) Bu belediyeler, personelini, taşınır ve taşınmazları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarını il özel idaresine veya katılacakları belediyeye, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde bildirir. Bu belediyelerin taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları il özel idaresinin veya katılacakları belediyenin onayına bağlıdır. Bu maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin taşınmazlarının satışı ile vadesi tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi aşan borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına tabidir. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, bu madde kapsamına giren belediyeler tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu belediyeler tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğinin sona erdiği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(8) Bu maddeye göre il özel idaresi veya belediyelere devredilen personelden ihtiyaç fazlası olanlar geçici 1 inci madde hükümlerine göre kamu kurumlarına devredilir.

(9) Daha önce, birden fazla köy veya köy kısımlarının birleşmesiyle oluşan ve bu Kanuna göre yeniden köye dönüşen belediyelerde, başka bir işleme gerek kalmaksızın valinin uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığının onayı ile birden fazla köy kurulabilir.

Yürürlük

MADDE 36 – (1) Bu Kanunun;

a) 1 inci maddesi; 2 nci maddesi; 3 üncü maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları; 4 üncü maddesi; 5 inci maddesi; 6 ncı maddesi; 7 nci maddesiyle değiştirilen 5216 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi; 5216 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin son fıkrasının yürürlükten kaldırılmasına ilişkin hükmü hariç 13 üncü maddesi; 22 nci maddesi; 25 inci maddesi; 5779 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin değiştirilen ikinci fıkrası hariç 26 ncı maddesi; geçici 1 inci maddesinin altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu, onuncu, onüçüncü, onbeşinci, onaltıncı, onyedinci ve yirmidördüncü fıkraları; geçici 2 nci maddesinin ikinci, üçüncü, dördüncü, altıncı, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları ilk mahalli idareler genel seçiminde,

b) Diğer hükümleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 37 – (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

5/12/2012

1) SAYILI LİSTE

BALIKESİR İLİ KARESİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Balıkesir Belediyesine bağlı;    

1

Kuvayi Milliye    

2

1.Sakarya    

3

2.Sakarya    

4

Çay    

5

Vicdaniye    

6

Kayabey    

7

1.Oruçgazi    

8

2.Oruçgazi    

9

Maltepe    

10

Ege    

11

Ali Hikmet Paşa    

12

Toygar    

13

Atatürk    

14

Paşaalanı    

15

Yeni Mahalle    

16

Eskikuyumcular    

17

Dumlupınar    

18

Yıldırım    

19

Akıncılar    

20

Hisariçi    

21

Karaoğlan    

22

Karesi    

23

Aygören    

24

Hacı İsmail    

25

Mirzabey    

26

Kızpınar    

27

Adnan Menderes    
       

BALIKESİR İLİ KARESİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Şamlı Belediyesi Merkez Şamlı

2

Kocaavşar Belediyesi Merkez Merkez

3

Üçpınar Merkez Merkez

4

Ziyaretli Merkez Merkez

5

Köteyli Merkez Merkez

6

Fethiye Merkez Şamlı

7

İbirler Merkez Yeniköy

8

Davutlar Merkez Yeniköy

9

Çaypınar Merkez Yeniköy

10

Yaylabayır Merkez Yeniköy

11

Yağcılar Merkez Şamlı

12

Çanacık Merkez Yeniköy

13

Yeşilova Merkez Yeniköy

14

Taşkesiği Merkez Şamlı

15

Alacabayır Merkez Şamlı

16

Yeroluk Merkez Şamlı

17

Düzoba Merkez Şamlı

18

Hisaralan Merkez Şamlı

19

Toybelen Merkez Şamlı

20

Boğazköy Merkez Şamlı

21

Halkapınar Merkez Şamlı

22

Karacaören Merkez Şamlı

23

Karakol Merkez Şamlı

24

Kavaklı Merkez Merkez

25

Ortaca Merkez Merkez

26

Kurtdere Merkez Şamlı

27

Armutalan Merkez Şamlı

28

Kırmızılar Merkez Şamlı

29

Büyükpınar Merkez Şamlı

30

Tatlıpınar Merkez Şamlı

31

Yaylacık Merkez Şamlı

32

Yeni İskender Merkez Şamlı

33

Deliktaş Merkez Merkez

34

Ovacık Merkez Merkez

35

Turplu Merkez Merkez

36

Aktarma Merkez Merkez

37

Beyköy Merkez Merkez

38

Kabakdere Merkez Merkez

39

Kalaycılar Merkez Merkez

40

Naipli Merkez Merkez

41

Bakacak Merkez Merkez

42

Yeniköy Merkez Yeniköy

 

(2) SAYILI LİSTE

BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Balıkesir Belediyesine bağlı;

1

Plevne    

2

Bahçelievler    

3

Hasan Basri Çantay    

4

1.Gündoğan    

5

2.Gündoğan    

6

Gümüşçeşme    

7

Gazi Osman Paşa    

8

Yıldız    

9

Sütlüce    

10

Kasaplar    

11

Dinkçiler    

12

Hacıilbey    

13

Altıeylül    
       

BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Pamukçu Belediyesi Merkez Merkez

2

Çayırhisar Merkez Merkez

3

Halalca Merkez Merkez

4

Ovaköy Merkez Merkez

5

Yakupköy Merkez Merkez

6

Karamanköy Merkez Merkez

7

Köylüköy Merkez Merkez

8

Balıklı Merkez Merkez

9

Çandır Merkez Merkez

10

Aslıhan Merkez Merkez

11

Aslıhan Tepecik Merkez Merkez

12

Atköy Merkez Merkez

13

Ovabayındır Merkez Merkez

14

Yenice Merkez Merkez

15

Akarsu Merkez Merkez

16

Ayvatlar Merkez Merkez

17

Karakaya Merkez Yeniköy

18

Kürse Merkez Yeniköy

19

Gökçeören Merkez Yeniköy

20

Köseler Merkez Merkez

21

Ayşebacı Merkez Merkez

22

Küçük Bostancı Merkez Merkez

23

Büyük Bostancı Merkez Merkez

24

Paşaköy Merkez Merkez

25

Çiçekpınar Merkez Merkez

26

Akçakaya Merkez Merkez

27

Kabaklı Merkez Merkez

28

Dereçiftlik Merkez Merkez

29

Çukur Hüseyin Merkez Ertuğrul

30

Bahçedere Merkez Ertuğrul

31

Karamanlar Merkez Ertuğrul

32

Kozören Merkez Ertuğrul

33

Karakavak Merkez Ertuğrul

34

Çamköy Merkez Ertuğrul

35

Beşpınar Merkez Ertuğrul

36

Macarlar Merkez Ertuğrul

37

Dişbudak Merkez Konakpınar

38

Çiftçidere Merkez Konakpınar

39

Cinge Merkez Merkez

40

Kirazköy Merkez Konakpınar

41

Sıvatpınar Merkez Konakpınar

42

Bozen Merkez Konakpınar

43

Türkali Merkez Merkez

44

Taşköy Merkez Konakpınar

45

Selimiye Merkez Merkez

46

İnkaya Merkez Merkez

47

Orhanlı Merkez Merkez

48

Çiftlik Merkez Merkez

49

Taşpınar Merkez Konakpınar

50

Turnalar Merkez Konakpınar

51

Kılcılar Merkez Konakpınar

52

Kirazpınar Merkez Konakpınar

53

Tayyipler Merkez Konakpınar

54

Çınarlıdere Merkez Konakpınar

55

Karabeyler Merkez Konakpınar

56

Konakpınar Merkez Konakpınar

57

Bereketli Merkez Konakpınar

58

Kuşkaya Merkez Konakpınar

59

Bayat Merkez Konakpınar

60

Akçaköy Merkez Merkez

61

Yeşiller Merkez Konakpınar

62

Ayvacık Merkez Konakpınar

63

Çakıllık Merkez Konakpınar

64

Dedeburnu Merkez Konakpınar

65

Kozderegüvem Merkez Konakpınar

66

Yeşilyurt Merkez Ertuğrul

67

Sarıalan Merkez Ertuğrul

68

Kutludüğün Merkez Ertuğrul

69

Kuyualan Merkez Ertuğrul

70

Küpeler Merkez Ertuğrul

71

Meryemdere Merkez Ertuğrul

72

Ortamandıra Merkez Merkez

73

Dallımandıra Merkez Ertuğrul

74

Dereköy Merkez Ertuğrul

75

Ertuğrul Merkez Ertuğrul

76

Gökköy Merkez Merkez

77

Bigatepe Merkez Konakpınar

78

Aliağa Merkez Ertuğrul

79

Ataköy Merkez Konakpınar

80

Aynaoğlu Merkez Merkez

81

Bağalan Merkez Ertuğrul
 

 

(3) SAYILI LİSTE

DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Denizli Belediyesine bağlı;

1 1200 Evler
2 Adalet
3 Akçeşme
4 Akkonak
5 Alpaslan
6 Altıntop
7 Bahçelievler
8 Barbaros
9 Barutçular
10 Bereketler
11 Bozburun
12 Çakmak
13 Değirmenönü
14 Servergazi
15 Eskihisar
16 Gerzele
17 Göveçlik
18 Gültepe
19 Gümüşçay
20 Hacıeyüplü
21 Hallaçlar
22 Hisar
23 İlbade
24 Kadılar
25 Karahasanlı
26 Karaman
27 Kayalar
28 M.Akif Ersoy
29 Merkezefendi
30 Muratdede
31 Saraylar
32 Saruhan
33 Selçuk Bey
34 Sevindik
35 Sırakapılar
36 Sümer
37 Şemikler
38 Şirinköy
39 Yeni
40 Yenişafak
41 Yenişehir
42 Zafer

 

DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Aşağışamlı Belediyesi Merkez Merkez  

2

Başkarcı Belediyesi Merkez Merkez  

3

Altındere Merkez Merkez  

4

Çeltikçi Merkez Merkez  

5

Kumkısık Merkez Merkez  

6

Salihağa Merkez Merkez  

7

Üzerlik Merkez Merkez  

8

Yeşilyayla Merkez Merkez  

 

(4) SAYILI LİSTE

DENİZLİ İLİ AKKÖY (PAMUKKALE) İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Denizli Belediyesine bağlı;

1 Akhan
2 Aktepe
3 Anafartalar
4 Asmalıevler
5 Atalar
6 Bağbaşı
7 Cankurtaran
8 Cumhuriyet
9 Çamlaraltı
10 Deliktaş
11 Dokuzkavaklar
12 Fatih
13 Fesleğen
14 Goncalı
15 Gökpınar
16 Güzelköy
17 Hacıkaplanlar
18 Hürriyet
19 İncilipınar
20 İstiklal
21 Kale
22 Karakova
23 Karakurt
24 Karşıyaka
25 Kayıhan
26 Kervansaray
27 Korucuk
28 Kuşpınar
29 Mehmetçik
30 Onbeş Mayıs
31 Pelitlibağ
32 Siteler
33 Tekke
34 Topraklık
35 Yunus Emre
36 Zeytinköy
37 Zümrüt

 

DENİZLİ İLİ AKKÖY (PAMUKKALE) İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Irlıganlı Belediyesi Merkez Merkez  

2

Gözler Belediyesi Merkez Merkez  

3

Karahayıt Belediyesi Merkez Merkez  

4

Pamukkale Belediyesi Merkez Merkez  

5

Pınarkent Belediyesi Merkez Merkez  

6

Uzunpınar Belediyesi Merkez Merkez  

7

Akdere Merkez Merkez  

8

Develi Merkez Merkez  

9

Eldenizli Merkez Merkez  

10

Eymir Merkez Merkez  

11

Güzelpınar Merkez Merkez  

12

Haytabey Merkez Merkez  

13

Karataş Merkez Merkez  

14

Kocadere Merkez Merkez  

15

Kurtluca Merkez Merkez  

16

Küçükdere Merkez Merkez  

17

Yeniköy Merkez Merkez  

 

(5) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ ANTAKYA İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Antakya Belediyesine bağlı;

1 Akasya
2 Akbaba
3 Akevler
4 Aksaray
5 Altınçay
6 Aydınlıkevler
7 Bağrıyanık
8 Barbaros
9 Biniciler
10 Cebrail
11 Cumhuriyet
12 Dutdibi
13 Emek
14 Esenlik
15 Esentepe
16 Fevzi Çakmak
17

18

Gazi

Gazipaşa

19 Güllübahçe
20 Hacı Ömer Alpagot
21 Haraparası
22 Havuzlar
23 İplik Pazarı
24 General Şükrü Kanadlı
25 Kantara
26 Karaali Bölüğü
27 Kardeşler
28 Kışlasaray
29 Kocaabdi
30 Kuyulu
31 Meydan
32 Orhanlı
33 Saraykent
34 Sofular
35 Şehitler
36 Şeyhali
37 Şirince
38 Ulucami
39 Ürgenpaşa
40 Yenicamii
41 Zenginler

 

HATAY İLİ ANTAKYA İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Ekinci Belediyesi Merkez Hıdırbey

2

Güzelburç Belediyesi Merkez Hıdırbey

3

Karlısu Belediyesi Merkez Hıdırbey

4

Kuzeytepe Belediyesi Merkez Hıdırbey

5

Odabaşı Belediyesi Merkez Hıdırbey

6

Serinyol Belediyesi Merkez Serinyol

7

Karaali Belediyesi Merkez Serinyol

8

Ovakent Belediyesi Merkez Serinyol

9

Avsuyu Belediyesi Merkez Merkez

10

Küçükdalyan Belediyesi Merkez Merkez

11

Maşuklu Belediyesi Merkez Merkez

12

Narlıca Belediyesi Merkez Merkez

13

Alaattin Merkez Merkez

14

Hasanlı Merkez Merkez

15

Melekli Merkez Merkez

16

Saçaklı Merkez Merkez

17

Suvatlı Merkez Merkez

18

Yeşilova Merkez Merkez

19

Akçaova Merkez Merkez

20

Büyükdalyan Merkez Hıdırbey

21

Doğanköy Merkez Hıdırbey

22

Gökçegöz Merkez Merkez

23

Tanışma Merkez Merkez

24

Günyazı Merkez Hıdırbey

25

Kisecik Merkez Hıdırbey

26

Saraycık Merkez Hıdırbey

27

Yaylacık Merkez Hıdırbey

28

Alahan Merkez Serinyol

29

Alazi Merkez Serinyol

30

Anayazı Merkez Serinyol

31

Arpahan Merkez Serinyol

32

Aşağıoba Merkez Serinyol

33

Kuruyer Merkez Merkez

34

Üzümdalı Merkez Merkez

35

Derince Merkez Serinyol

36

Dikmece Merkez Serinyol

37

Gülderen Merkez Serinyol

38

Maraşboğazı Merkez Serinyol

39

Oğlakören Merkez Serinyol

40

Paşaköy Merkez Serinyol

41

Tahtaköprü Merkez Serinyol

42

Uzunalıç Merkez Serinyol

43

Üçgedik Merkez Serinyol

44

Madenboyu Merkez Merkez

45

Mansurlu Merkez Merkez

46

Zülüflühan Merkez Serinyol

47

Akhisar Merkez Serinyol

48

Açıkdere Merkez Merkez

49

Akcurun Merkez Merkez

50

Apaydın Merkez Merkez

51

Bitiren Merkez Merkez

52

Bohşin Merkez Merkez

53

Bozhöyük Merkez Merkez

54

Demirköprü Merkez Merkez

 

(6) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ DEFNE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Antakya Belediyesine bağlı;

1

Akdeniz

2

Armutlu

3

Elektrik

4

Sümerler
   

 

HATAY İLİ DEFNE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Dursunlu Belediyesi Merkez Merkez

2

Harbiye Belediyesi Merkez Harbiye

3

Gümüşgöze Belediyesi Merkez Harbiye

4

Yeşilpınar Belediyesi Merkez Harbiye

5

Çekmece Belediyesi Merkez Hıdırbey

6

Subaşı Belediyesi Merkez Hıdırbey

7

Toygarlı Belediyesi Merkez Hıdırbey

8

Turunçlu Belediyesi Merkez Hıdırbey

9

Aknehir Belediyesi Samandağ Merkez

10

Tavla Belediyesi Samandağ Karaçay

11

Bahçeköy Merkez Harbiye

12

Balıklıdere Merkez Harbiye

13

Bostancık Merkez Harbiye

14

Çardaklı Merkez Harbiye

15

Değirmenyolu Merkez Harbiye

16

Döver Merkez Harbiye

17

Samankaya Merkez Harbiye

18

Sinanlı Merkez Harbiye

19

Ballıöz Merkez Hıdırbey

20

Güneysöğüt Merkez Hıdırbey

21

Koçören Merkez Hıdırbey

22

Meydancık Merkez Hıdırbey

23

Orhanlı Merkez Hıdırbey

24

Aşağıokçular Merkez Merkez

25

Büyükçat Samandağ Karaçay

26

Özbek Samandağ Karaçay

27

Hancağız Samandağ Karaçay

28

Yeniçağ Samandağ Karaçay

29

Çökek Samandağ Karaçay

30

Özengili Samandağ Karaçay

31

Hüseyinli Samandağ Karaçay

32

Çınarlı Samandağ Karaçay

33

Karşıyaka Merkez Şenköy

 

(7) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ YAYLADAĞI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Şenköy Belediyesi Merkez Şenköy  

2

Bozlu Merkez Şenköy  

3

Çatbaşı Merkez Şenköy  

4

Çayır Merkez Şenköy  

5

Dağdüzü Merkez Şenköy  

6

Yukarıokçular Merkez Şenköy  

7

Turfanda Merkez Şenköy  

8

Yoncakaya Merkez Şenköy  

 

(8) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ ARSUZ İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Karaağaç Belediyesi İskenderun Merkez  

2

Nardüzü Belediyesi İskenderun Merkez  

3

Akçalı Belediyesi İskenderun Uluçınar  

4

Gökmeydan Belediyesi İskenderun Uluçınar  

5

Gözcüler Belediyesi İskenderun Uluçınar  

6

Madenli Belediyesi İskenderun Uluçınar  

7

Üçgüllük Belediyesi İskenderun Uluçınar  

8

Arpaderesi İskenderun Merkez  

9

Harlısu İskenderun Merkez  

10

Helvalı İskenderun Merkez  

11

Karahüseyinli İskenderun Merkez  

12

Kışla İskenderun Merkez  

13

Kozaklı İskenderun Merkez  

14

Nergizlik İskenderun Merkez  

15

Pirinçlik İskenderun Merkez  

16

Arpagedik İskenderun Uluçınar  

17

Avcılarsuyu İskenderun Uluçınar  

18

Beyköy İskenderun Uluçınar  

19

Derekuyu İskenderun Uluçınar  

20

Gülcihan İskenderun Uluçınar  

21

Hacıahmetli İskenderun Uluçınar  

22

Haymaseki İskenderun Uluçınar  

23

Höyük İskenderun Uluçınar  

24

Kale İskenderun Uluçınar  

25

Karagöz İskenderun Uluçınar  

26

Aşağı Kepirce İskenderun Uluçınar  

27

Konacık İskenderun Uluçınar  

28

Kurtbağı İskenderun Uluçınar  

29

Tatarlı İskenderun Uluçınar  

30

Yukarı Kepirce İskenderun Uluçınar  

31

Tülek İskenderun Uluçınar  

32

Işıklı İskenderun Uluçınar  

 

(9) SAYILI LİSTE

MALATYA İLİ YEŞİLYURT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Malatya Belediyesine bağlı;

1 Abdulgaffar
2 Aşağıbağlar
3 Atatürk
4 Bahçebaşı
5 Bentbaşı
6 Cemal Gürsel
7 Cevatpaşa
8 Cumhuriyet
9 Çarmuzu
10 Çavuşoğlu
11 Çilesiz
12 Çukurdere
13 Fatih
14 Gazi
15 Hocaahmetyesevi
16 İlyas
17 İnönü
18 Karakavak
19 Kaynarca
20 Kiltepe
21 Koşu
22 Koyunoğlu
23 Melekbaba
24 Özalper
25 Salköprü
26 Samanlı
27 Seyran
28 Su
29 Şeyhbayram
30 Tecde
31 Turgut Özal
32 Yaka
33 Yavuz Selim
34 Yeni
35 Yeşilkaynak
36 Zaviye

 

MALATYA İLİ YEŞİLYURT İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Dilek Belediyesi Merkez Merkez

2

Şahnahan Belediyesi Merkez Merkez

3

Topsöğüt Belediyesi Merkez Merkez

4

Bindal Merkez Merkez

5

Duranlar Merkez Merkez

6

Duruldu Merkez Merkez

7

Fatih Merkez Merkez

8

Göktarla Merkez Merkez

9

Karahan Merkez Merkez

10

Kendirli Merkez Merkez

11

Kırkpınar Merkez Merkez

12

Mahmutlu Merkez Merkez

13

Özal Merkez Merkez

14

Samanköy Merkez Merkez

15

Suluköy Merkez Merkez

16

Sütlüce Merkez Merkez

17

Tepeköy Merkez Merkez

18

Tohma Merkez Merkez

19

Topraktepe Merkez Merkez

 

(10) SAYILI LİSTE

MALATYA İLİ BATTALGAZİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Malatya Belediyesine bağlı;

1

Akpınar

2

Aslanbey

3

Ataköy

4

Başharık

5

Battalgazi

6

Beydağı

7

Beylerbaşı

8

Büyükhüseyinbey

9

Büyükmustafapaşa

10

Cevherizade

11

Cirikpınar

12

Çöşnük

13

Dabakhane

14

Ferhadiye

15

Fırat

16

Göztepe

17

Hacıabdi

18

Halfettin

19

Hamidiye

20

Hasanvarol

21

Hidayet

22

İskender

23

İsmetiye

24

İstiklal

25

İzzetiye

26

Kavaklıbağ

27

Kernek

28

Kırçuval

29

Küçükhüseyinbey

30

Küçükmustafapaşa

31

Niyazi

32

Nuriye

33

Paşaköşkü

34

Sancaktar

35

Saray

36

Sarıcıoğlu

37

Selçuklu

38

Şehit Fevzi

39

Şıkşık

40

Şifa

41

Tandoğan

42

Taştepe

43

Uçbağlar

44

Yamaç

45

Yenihamam

46

Yıldıztepe

47

Zafer

 

MALATYA İLİ BATTALGAZİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Hanımınçiftliği Belediyesi Merkez Merkez

2

Orduzu Belediyesi Merkez Merkez

3

Beydağı Belediyesi Merkez Çolaklı

4

Erenli Belediyesi Merkez Çolaklı

5

Yaygın Belediyesi Merkez Çolaklı

6

Bağtepe Merkez Merkez

7

Bulgurlu Merkez Merkez

8

Çamurlu Merkez Merkez

9

Fırıncı Merkez Merkez

10

Göller Merkez Merkez

11

Hacıhaliloğluçiftliği Merkez Merkez

12

Karagöz Merkez Merkez

13

Karakaşçiftliği Merkez Merkez

14

Karaköy Merkez Merkez

15

Üzümlü Merkez Merkez

16

Alhanuşağı Merkez Çolaklı

17

Bulutlu Merkez Çolaklı

18

Çolaklı Merkez Çolaklı

19

Düzyol Merkez Çolaklı

20

Gülümuşağı Merkez Çolaklı

21

Hacıyusuflar Merkez Çolaklı

22

Hisartepe Merkez Çolaklı

23

Kamıştaş Merkez Çolaklı

24

Kapıkaya Merkez Çolaklı

25

Karatepe Merkez Çolaklı

26

Merdivenler Merkez Çolaklı

27

Pelitli Merkez Çolaklı

28

Selvidağ Merkez Çolaklı

29

Tanışık Merkez Çolaklı

30

Tokluca Merkez Çolaklı

31

Uluköy Merkez Çolaklı

32

Yenice Merkez Çolaklı

33

Yeniköy Merkez Çolaklı

 

(11) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Manisa Belediyesine bağlı;

1 1.Anafartalar
2 2.Anafartalar
3 Adakale
4 Adnan Menderes
5 Ahmet Bedevi
6 Akıncılar
7 Akpınar
8 Alaybey
9 Arda
10 Bayındırlık
11 Çarşı
12 Dere
13 Dilşikar
14 Dinçer
15 Ege
16 Gediz
17 Göktaşlı
18 İbrahimçelebi
19 İshakçelebi
20 Kazım Karabekir
21 Kocatepe
22 Kuşlubahçe
23 Mimarsinan
24 Nişancıpaşa
25 Nurlupınar
26 Peker
27 Sakarya
28 Saruhan
29 Şehitler
30 Tunca
31 Turgut Özal
32 Utku
33 Yarhasanlar
   
   

 

MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Aşağıçobanisa Belediyesi Merkez Merkez

2

Hacıhaliller Belediyesi Merkez Merkez

3

Hamzabeyli Belediyesi Merkez Merkez

4

Karaağaçlı Belediyesi Merkez Merkez

5

Karaoğlanlı Belediyesi Merkez Karaoğlanlı

6

Sancaklıbozköy Belediyesi Merkez Karaoğlanlı

7

Sancaklıiğdecik Belediyesi Merkez Karaoğlanlı

8

Selimşahlar Belediyesi Merkez Merkez

9

Yeniköy Belediyesi Merkez Merkez

10

Ayvacık Merkez Merkez

11

Belenyenice Merkez Merkez

12

Çamköy Merkez Üçpınar

13

Çavuşoğlu Merkez Merkez

14

Çınarlıkuyu Merkez Üçpınar

15

Güzelköy Merkez Merkez

16

Halıtlı Merkez Merkez

17

Kağan Merkez Merkez

18

Kalemli Merkez Merkez

19

Karayenice Merkez Merkez

20

Kırançiftlik Merkez Üçpınar

21

Sancaklıçeşmebaşı Merkez Karaoğlanlı

22

Sancaklıkayadibi Merkez Karaoğlanlı

23

Sancaklıuzunçınar Merkez Karaoğlanlı

24

Sarıalan Merkez Merkez

25

Tekeliler Merkez Merkez

26

Tepecik Merkez Merkez

27

Tilkisüleymaniye Merkez Merkez

28

Veziroğlu Merkez Merkez

29

Yenimahmudiye Merkez Merkez

30

Yeniharmandalı Merkez Merkez

31

Yeşilköy Merkez Merkez

32

Yukarıçobanisa Merkez Merkez

 

(12) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ YUNUSEMRE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Manisa Belediyesine bağlı;

1 50.Yıl
2 75. Yıl
3 Akmescit
4 Atatürk
5 Ayni Ali
6 Barbaros
7 Cumhuriyet
8 Fatih
9 Güzelyurt
10 Hafsa Sultan
11 Kaynak
12 Keçiliköy
13 Kuyualan
14 Lalapaşa
15 Laleli
16 Mareşal Fevzi Çakmak
17 Merkez Efendi
18 Mesir
19 Mutlu
20 Spil
21 Tevfikiye
22 Topçuasım
23 Uncubozköy
24 Yeni Mahalle

 

MANİSA İLİ YUNUSEMRE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Muradiye Belediyesi Merkez Muradiye

2

Üçpınar Belediyesi Merkez Üçpınar

3

Yağcılar Belediyesi Merkez Muradiye

4

Akçaköy Merkez Osmancalı

5

Akgedik Merkez Muradiye

6

Asmacık Merkez Osmancalı

7

Avdal Merkez Üçpınar

8

Bağyolu Merkez Muradiye

9

Beydere Merkez Muradiye

10

Bostanlar Merkez Üçpınar

11

Büyüksümbüller Merkez Osmancalı

12

Çamlıca Merkez Üçpınar

13

Davutlar Merkez Üçpınar

14

Dazyurt Merkez Osmancalı

15

Demirci Merkez Üçpınar

16

Durasıllı Merkez Osmancalı

17

Düzlen Merkez Osmancalı

18

Emlakdere Merkez Muradiye

19

Evrenos Merkez Muradiye

20

Gökbel Merkez Merkez

21

Gökçeler Merkez Merkez

22

Gülbahçe Merkez Üçpınar

23

Gürle Merkez Muradiye

24

İlyasçılar Merkez Osmancalı

25

Kale Merkez Merkez

26

Karaahmetli Merkez Osmancalı

27

Karaali Merkez Muradiye

28

Karahüseyinli Merkez Osmancalı

29

Karakılıçlı Merkez Üçpınar

30

Karakoca Merkez Merkez

31

Karaveliler Merkez Üçpınar

32

Karayağcıhacılar Merkez Üçpınar

33

Kayapınar Merkez Merkez

34

Kışla Merkez Osmancalı

35

Kocakoru Merkez Üçpınar

36

Koruköy Merkez Osmancalı

37

Kozaklar Merkez Osmancalı

38

Küçükbelen Merkez Osmancalı

39

Küçüksümbüller Merkez Osmancalı

40

Maldan Merkez Osmancalı

41

Mollasüleymanlı Merkez Üçpınar

42

Muslih Merkez Üçpınar

43

Ortaköy Merkez Osmancalı

44

Osmancalı Merkez Osmancalı

45

Otmanlar Merkez Osmancalı

46

Örencik Merkez Üçpınar

47

Örselli Merkez Osmancalı

48

Pelitalan Merkez Üçpınar

49

Pınarköy Merkez Osmancalı

50

Recepli Merkez Osmancalı

51

Sakallı Merkez Osmancalı

52

Sarıahmetli Merkez Osmancalı

53

Sarınasuhlar Merkez Muradiye

54

Sarma Merkez Üçpınar

55

Siyekli Merkez Osmancalı

56

Sümbültepe Merkez Üçpınar

57

Süngüllü Merkez Osmancalı

58

Şamar Merkez Muradiye

59

Turgutalp Merkez Merkez

60

Türkmen Merkez Osmancalı

61

Uzunburun Merkez Muradiye

62

Uzunlar Merkez Osmancalı

63

Yaylaköy Merkez Osmancalı

64

Yuntdağköseler Merkez Osmancalı

65

Yuntdağyenice Merkez Osmancalı

 

(13) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ KÖPRÜBAŞI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Borlu Belediyesi Demirci Borlu

2

Kulalı Demirci Borlu

3

Selviler Demirci Borlu

4

Saraycık Demirci Merkez

5

Yabacı Demirci Borlu

6

Tokmaklı Demirci Borlu

7

Karyağdı Demirci Borlu

8

Gökveliler Demirci Borlu

9

Armağan Demirci Borlu

10

Çayköy Demirci Borlu

11

Yumuklar Demirci Borlu

12

Yenice Demirci Merkez

 

(14) SAYILI LİSTE

KAHRAMANMARAŞ İLİ DULKADİROĞLU İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Kahramanmaraş Belediyesine bağlı;

1

Aksu

2

Aslan Bey

3

Bağlarbaşı

4

Bahçeli Evler

5

Ballıca

6

Bayazıtlı

7

Büğlek

8

Divanlı

9

Doğu Kent

10

Dulkadiroğlu

11

Duraklı

12

Erkenez

13

Eyüp Sultan

14

Genç Osman

15

Gazi Paşa

16

İsa Divanlı

17

İsmet Paşa

18

İstasyon

19

Kanuni

20

Karacasu Ferhuş

21

Karacasu Karaziyaret

22

Karacasu Karşıyaka

23

Karacasu Kırım

24

Karacasu Mamaraş

25

Kayabaşı

26

Kurtuluş

27

Mehmet Akif

28

Menderes

29

Namık Kemal

30

Pınarbaşı

31

Sakarya

32

Senem Ayşe

33

Sümer

34

Sütçü İmam

35

Şeyh Adil

36

Şeyh Şamil

37

Yahya Kemal

38

Yavuz Selim

39

Yeni Şehir

40

Egemenlik

41

Ekmekçi

42

Fevzi Paşa

43

Turan

 

KAHRAMANMARAŞ İLİ DULKADİROĞLU İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Baydemirli Belediyesi Merkez Ağabeyli  

2

Abbaslar Merkez Merkez  

3

Ağabeyli Merkez Ağabeyli  

4

Akyar Merkez Merkez  

5

Alibeyuşağı Merkez Merkez  

6

Ayaklıcaoluk Merkez Merkez  

7

Bahçeli Merkez Ağabeyli  

8

Başdevrişli Merkez Ağabeyli  

9

Beşenli Merkez Merkez  

10

Boyalı Merkez Ağabeyli  

11

Budaklı Merkez Ağabeyli  

12

Bulanık Merkez Merkez  

13

Çatmayayla Merkez Ağabeyli  

14

Çiğli Merkez Merkez  

15

Çobanlı Merkez Ağabeyli  

16

Çokyaşar Merkez Merkez  

17

Dereköy Merkez Merkez  

18

Dereli Merkez Merkez  

19

Ekberoğlu Merkez Merkez  

20

Elmalar Merkez Merkez  

21

Gaffarlı Merkez Merkez  

22

Göllü Merkez Merkez  

23

Güzelyurt Merkez Merkez  

24

Hacıeyüplü Merkez Ağabeyli  

25

Halkaçayırı Merkez Merkez  

26

Kabasakal Merkez Ağabeyli  

27

Kapıçam Merkez Merkez  

28

Karamanlı Merkez Ağabeyli  

29

Kartal Merkez Merkez  

30

Kazanlıpınar Merkez Merkez  

31

Kemallı Merkez Ağabeyli  

32

Kılağlı Merkez Ağabeyli  

33

Kocalar Merkez Merkez  

34

Kozludere Merkez Merkez  

35

Kuzucak Merkez Merkez  

36

Küçüknacar Merkez Merkez  

37

Küpelikız Merkez Merkez  

38

Navruzlu Merkez Merkez  

39

Osmanbey Merkez Merkez  

40

Öksüzlü Merkez Merkez  

41

Peynirdere Merkez Merkez  

42

Sarıkaya Merkez Merkez  

43

Sivricehüyük Merkez Merkez  

44

Şerefoğlu Merkez Merkez  

45

Tevekkelli Merkez Merkez  

46

Ulutaş Merkez Merkez  

47

Yenipınar Merkez Ağabeyli  

48

Yeniyurt Merkez Merkez  

49

Yusufhacılı Merkez Merkez  

50

Söğütlü Pazarcık Narlı  

51

Doğanlıkarahasan Pazarcık Narlı  

52

Seyrantepe Pazarcık Narlı  

53

Çınarlı Pazarcık Narlı  

54

Denizli Pazarcık Narlı  

55

Eskinarlı Pazarcık Narlı  

56

Maksutuşağı Pazarcık Narlı  

57

Arslanbey Pazarcık Narlı  

58

Demirciler Pazarcık Narlı  

 

(15) SAYILI LİSTE

KAHRAMANMARAŞ İLİ ONİKİŞUBAT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Kahramanmaraş Belediyesine bağlı;

1

12 Şubat

2

5 Nisan

3

Abdülhamid Han

4

Akçakoyunlu

5

Akif İnan

6

Barbaros

7

Bin Evler

8

Cumhuriyet

9

Çamlık

10

Dumlupınar

11

Ertuğrul Gazi

12

Fatih

13

Gayberli

14

Gedemen

15

Hacı Bayram Veli

16

Hasancıklı

17

Haydar Bey

18

Hayrullah

19

Hürriyet

20

İstiklal

21

Karacaoğlan

22

Karamanlı

23

Kavlaklı Fatih

24

Kavlaklı Mimar Sinan

25

Kavlaklı Yunus Emre

26

Kılavuzlu

27

Mağralı

28

Malik Ejder

29

Mevlana

30

Mimar Sinan

31

Necip Fazıl

32

Orhan Gazi

33

Oruç Reis

34

Osman Gazi

35

Piri Reis

36

Selçuklu

37

Serintepe

38

Sümbüllü

39

Şazi Bey

40

Şehit Abdullah Çavuş

41

Tavşan Tepe

42

Üngüt

43

Yunus Emre

44

Yusuflar

45

Yürükselim

46

Şehit Evliya

47

Saçaklızade

 

 

KAHRAMANMARAŞ İLİ ONİKİŞUBAT İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Karadere Belediyesi Merkez Merkez

2

Kale Belediyesi Merkez Merkez

3

Fatmalı Belediyesi Merkez Merkez

4

Fatih Belediyesi Merkez Merkez

5

Önsen Belediyesi Merkez Merkez

6

Döngele Belediyesi Merkez Yenicekale

7

Kürtül Belediyesi Merkez Merkez

8

Şahinkayası Belediyesi Merkez Merkez

9

Ilıca Belediyesi Merkez Süleymanlı

10

Tekir Belediyesi Merkez Merkez

11

Altınova Merkez Merkez

12

Ayşepınarı Merkez Yenicekale

13

Avcılar Merkez Süleymanlı

14

Avşar Merkez Merkez

15

Beşen Merkez Süleymanlı

16

Bulutoğlu Merkez Merkez

17

Büyüksır Merkez Merkez

18

Cüceli Merkez Merkez

19

Çağırgan Merkez Merkez

20

Çağlayan Merkez Merkez

21

Çakırdere Merkez Süleymanlı

22

Çakırlar Merkez Merkez

23

Çamlıbel Merkez Süleymanlı

24

Çamlıca Merkez Süleymanlı

25

Çevrepınar Merkez Merkez

26

Çınarpınar Merkez Yenicekale

27

Çokran Merkez Merkez

28

Çukurhisar Merkez Merkez

29

Dadağlı Merkez Merkez

30

Demrek Merkez Yenicekale

31

Dereboğazı Merkez Merkez

32

Döngel Merkez Merkez

33

Gölpınar Merkez Merkez

34

Hacıağlar Merkez Merkez

35

Hacıbudak Merkez Süleymanlı

36

Hacıibrahimuşağı Merkez Süleymanlı

37

Hacılar Merkez Merkez

38

Hacımustafa Merkez Merkez

39

Hacınınoğlu Merkez Süleymanlı

40

Hartlap Merkez Merkez

41

İsmailli Merkez Merkez

42

Kalekaya Merkez Merkez

43

Kapukaya Merkez Süleymanlı

44

Kaynar Merkez Merkez

45

Kerimli Merkez Yenicekale

46

Kertmen Merkez Süleymanlı

47

Kısıklı Merkez Yenicekale

48

Kızıldamlar Merkez Merkez

49

Kızılseki Merkez Merkez

50

Kozcağız Merkez Süleymanlı

51

Kumarlı Merkez Merkez

52

Kurtlar Merkez Merkez

53

Kurucaova Merkez Merkez

54

Küçüksır Merkez Merkez

55

Kümperli Merkez Merkez

56

Köseli Merkez Merkez

57

Maksutlu Merkez Merkez

58

Mimarsinan Merkez Merkez

59

Muratlı Merkez Yenicekale

60

Orhangazi Merkez Merkez

61

Öşlü Merkez Merkez

62

Öztürk Merkez Merkez

63

Payamlı Merkez Süleymanlı

64

Rahmacılar Merkez Yenicekale

65

Reyhanlı Merkez Yenicekale

66

Sadıklı Merkez Merkez

67

Sarıçukur Merkez Merkez

68

Sarıgüzel Merkez Süleymanlı

69

Sarımollalı Merkez Yenicekale

70

Saygılı Merkez Yenicekale

71

Selimiye Merkez Merkez

72

Suçatı Merkez Merkez

73

Suluyayla Merkez Yenicekale

74

Süleymanlı Merkez Süleymanlı

75

Topçalı Merkez Yenicekale

76

Yaylaüstü Merkez Yenicekale

77

Yenidemi Merkez Yenicekale

78

Yeniköy Merkez Yenicekale

79

Yeniyapan Merkez Yenicekale

80

Yolyanı Merkez Yenicekale

81

Zeytindere Merkez Merkez

 

(16) SAYILI LİSTE

MUĞLA İLİ SEYDİKEMER İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Kadıköy Belediyesi Fethiye Kemer  

2

Eşen Belediyesi Fethiye Eşen  

3

Karadere Belediyesi Fethiye Eşen  

4

Kumluova Belediyesi Fethiye Eşen  

5

Seki Belediyesi Fethiye Seki  

6

Arsaköy Fethiye Kemer  

7

Bağlıağaç Fethiye Kemer  

8

Atlıdere Fethiye Kemer  

9

Bayırköy Fethiye Kemer  

10

Çamurköy Fethiye Kemer  

11

Çatak Fethiye Kemer  

12

Çayan Fethiye Kemer  

13

Çobanlar Fethiye Kemer  

14

Çökek Fethiye Kemer  

15

Dereköy Fethiye Kemer  

16

Döğer Fethiye Kemer  

17

Girmeler Fethiye Kemer  

18

Güneşli Fethiye Kemer  

19

Hacıosmanlar Fethiye Kemer  

20

Kayacık Fethiye Kemer  

21

Kayadibi Fethiye Kemer  

22

Kıncılar Fethiye Kemer  

23

Korubükü Fethiye Kemer  

24

Ortaköy Fethiye Kemer  

25

Ören Fethiye Kemer  

26

Paşalı Fethiye Kemer  

27

Sahil Ceylan Fethiye Kemer  

28

Sarıyer Fethiye Kemer  

29

Seydiler Fethiye Kemer  

30

Söğütlüdere Fethiye Kemer  

31

Uğurlu Fethiye Kemer  

32

Yakaköy Fethiye Kemer  

33

Zorlar Fethiye Kemer  

34

Alaçat Fethiye Eşen  

35

Arifler Fethiye Eşen  

36

Boğaziçi Fethiye Eşen  

37

Çaltıözü Fethiye Eşen  

38

Çaykenarı Fethiye Eşen  

39

Çukurincir Fethiye Eşen  

40

Demirler Fethiye Eşen  

41

Dodurga Fethiye Eşen  

42

Gölbent Fethiye Eşen  

43

İzzetinköy Fethiye Eşen  

44

Kabaağaç Fethiye Eşen  

45

Karaköy Fethiye Eşen  

46

Minare Fethiye Eşen  

47

Yakabağ Fethiye Eşen  

48

Bekçiler Fethiye Seki  

49

Boğalar Fethiye Seki  

50

Ceylan Fethiye Seki  

51

Çaltılar Fethiye Seki  

52

Çobanisa Fethiye Seki  

53

Doğanlar Fethiye Seki  

54

Kayabaşı Fethiye Seki  

55

Kınık Fethiye Seki  

56

Temel Fethiye Seki  

57

Yaylapatlangıç Fethiye Merkez  

 

(17) SAYILI LİSTE

TEKİRDAĞ İLİ KAPAKLI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Karaağaç Belediyesi Çerkezköy Merkez  

2

Bahçeağıl Çerkezköy Merkez  

3

Yanıkağıl Çerkezköy Merkez  

4

Karlı Çerkezköy Merkez  

5

Pınarca Çerkezköy Merkez  

6

Uzunhacı Çerkezköy Merkez  

 

(18) SAYILI LİSTE

TEKİRDAĞ İLİ ERGENE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Çorlu Belediyesine bağlı;

1

Sağlık

2

Yeşiltepe

 

TEKİRDAĞ İLİ ERGENE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Ulaş Belediyesi Çorlu Merkez  

2

Misinli Belediyesi Çorlu Merkez  

3

Velimeşe Belediyesi Çorlu Merkez  

4

Paşaköy Çorlu Merkez  

5

Pınarbaşı Çorlu Merkez  

6

Ahimehmet Çorlu Merkez  

7

İğneler Çorlu Merkez  

8

Vakıflar Çorlu Merkez  

9

Esenler Çorlu Merkez  

10

Kırkgöz Çorlu Merkez  

11

Bakırca Çorlu Merkez  

12

Karamehmet Çorlu Merkez  

13

Yulaflı Çorlu Merkez  

 

(19) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ EYYÜBİYE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Eyüpkent

2

Osmanlı

3

Hayatiharrani

4

Selçuklu

5

Eyyüpnebi

6

Onikiler

7

Muradiye

8

Hacıbayram

9

Şıhmaksut

10

Eyyübiye

11

Topdağı

12

Dedeosman

13

Buhara

14

Yakubiye

15

Kendirci

16

Gümüşkuşak

17

Göller

18

Tepe

19

Türkmeydanı

20

Pınarbaşı

21

Bıçakçılı

22

Kurtuluş

23

Ulucami

24

Yeni

25

Mance

26

Haleplibahçe

27

Beykapısı

28

Hekimdede

29

Yusufpaşa

30

Kadıoğlu

31

Karakoyunlu

32

Akabe

33

Direkli

34

Akşemsettin

35

Yenice

36

Batıkent

 

ŞANLIURFA İLİ EYYÜBİYE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK  
 

1

Uğurlu Belediyesi Merkez Yardımcı  

2

Abdurrahmandede Merkez Merkez  

3

Akçamescit Merkez Merkez  

4

Bildim Merkez Merkez  

5

Büyükhan Merkez Merkez  

6

Çamurlu Merkez Merkez  

7

Hancığaz Merkez Merkez  

8

İkizce Merkez Merkez  

9

Kadıkendi Merkez Merkez  

10

Küçükhan Merkez Merkez  

11

Köprülük Merkez Merkez  

12

Şahinler Merkez Merkez  

13

Yardımcı Merkez Yardımcı  

14

Açmalı Merkez Yardımcı  

15

Akdilek Merkez Yardımcı  

16

Akmağara Merkez Yardımcı  

17

Akören Merkez Yardımcı  

18

Altın Merkez Yardımcı  

19

Altıntepe Merkez Yardımcı  

20

Ambartepe Merkez Yardımcı  

21

Apalı Merkez Yardımcı  

22

Aşağıkoçlu Merkez Yardımcı  

23

Aşağıyazıcı Merkez Yardımcı  

24

Ayrancı Merkez Yardımcı  

25

Bağış Merkez Yardımcı  

26

Bakırtaş Merkez Yardımcı  

27

Bakışlar Merkez Yardımcı  

28

Banarlı Merkez Yardımcı  

29

Başgöze Merkez Yardımcı  

30

Başören Merkez Yardımcı  

31

Bayraklı Merkez Yardımcı  

32

Beşat Merkez Yardımcı  

33

Bulduk Merkez Yardımcı  

34

Büyükçaylı Merkez Yardımcı  

35

Büyükdüzlük Merkez Yardımcı  

36

Büyükotluca Merkez Yardımcı  

37

Dilimli Merkez Yardımcı  

38

Dolutepe Merkez Yardımcı  

39

Duruca Merkez Yardımcı  

40

Gelincik Merkez Yardımcı  

41

Görenler Merkez Yardımcı  

42

Gözeller Merkez Yardımcı  

43

Gümüşören Merkez Yardımcı  

44

Günbalı Merkez Yardımcı  

45

Güneş Merkez Yardımcı  

46

Güngören Merkez Yardımcı  

47

Hacılar Merkez Yardımcı  

48

Hamzababa Merkez Yardımcı  

49

Horoz Merkez Yardımcı  

50

Kap Merkez Yardımcı  

51

Karaali Merkez Yardımcı  

52

Karahisar Merkez Yardımcı  

53

Karaman Merkez Yardımcı  

54

Küçükdüzlük Merkez Yardımcı  

55

Keçikıran Merkez Yardımcı  

56

Keserdede Merkez Yardımcı  

57

Keskin Merkez Yardımcı  

58

Kınalı Merkez Yardımcı  

59

Kırçiçeği Merkez Yardımcı  

60

Kurucuk Merkez Yardımcı  

61

Kubacık Merkez Yardımcı  

62

Külünçe Merkez Yardımcı  

63

Küpeli Merkez Yardımcı  

64

Mihraplı Merkez Yardımcı  

65

Mutlukaya Merkez Yardımcı  

66

Nadire Merkez Yardımcı  

67

Olgunlar Merkez Yardımcı  

68

Ovabeyli Merkez Yardımcı  

69

Ozanlar Merkez Yardımcı  

70

Örenli Merkez Yardımcı  

71

Özlü Merkez Yardımcı  

72

Sağlık Merkez Yardımcı  

73

Seksenören Merkez Yardımcı  

74

Selman Merkez Yardımcı  

75

Sultantepe Merkez Yardımcı  

76

Tarlabaşı Merkez Yardımcı  

77

Taşlıca Merkez Yardımcı  

78

Turluk Merkez Yardımcı  

79

Tuzluca Merkez Yardımcı  

80

Ulucanlar Merkez Yardımcı  

81

Ulu Merkez Yardımcı  

82

Umuroba Merkez Yardımcı  

83

Üzerlik Merkez Yardımcı  

84

Vergili Merkez Yardımcı  

85

Yağmurlu Merkez Yardımcı  

86

Yamaçaltı Merkez Yardımcı  

87

Yaşar Merkez Yardımcı  

88

Yediyol Merkez Yardımcı  

89

Yukarı Koçlu Merkez Yardımcı  

90

Yukarıyazıcı Merkez Yardımcı  

91

Yolbaşı Merkez Yardımcı  

92

Yusuf Merkez Yardımcı  

93

Zeynep Merkez Yardımcı  

94

Payamlı Merkez Payamlı  

95

Altınbaşak Merkez Payamlı  

96

Aşağıhemedan Merkez Payamlı  

97

Atlıkonak Merkez Payamlı  

98

Çalışkanlar Merkez Payamlı  

99

Dernek Merkez Payamlı  

100

Göldere Merkez Payamlı  

101

Güzelkuyu Merkez Payamlı  

102

Kaplan Merkez Payamlı  

103

Keberli Merkez Payamlı  

104

Kırkmağara Merkez Payamlı  

105

Kızılkuyu Merkez Payamlı  

106

Koçören Merkez Payamlı  

107

Olukyanı Merkez Payamlı  

108

Ortahemedan Merkez Payamlı  

109

Tekyamaç Merkez Payamlı  

110

Ulak Merkez Payamlı  

111

Yanıkçöğür Merkez Payamlı  

112

Yaykılıç Merkez Payamlı  

113

Yukarıçaykuyu Merkez Payamlı  

114

Yukarıhemedan Merkez Payamlı  

115

Yolbilir Merkez Payamlı  

 

(20) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ HALİLİYE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Selahaddinieyyubi

2

Yenişehir

3

Yeşildirek

4

Veyselkarani

5

Ertuğrulgazi

6

Ulubatlı

7

Osmangazi

8

Hamidiye

9

Refahiye

10

Ahmetyesevi

11

Devteşti

12

Yavuzselim

13

Süleymaniye

14

İpekyol

15

Bağlarbaşı

16

Hızmalı

17

Atatürk

18

Mimarsinan

19

Şehitlik

20

Cengiztopel

21

Bahçelievler

22

Sultanfatih

23

Şairşevket

24

Bamyasuyu

25

Şairnabi

26

Paşabağı

27

Kanberiye

28

Sancaktar

29

İmambakır

30

Sırrın

31

Akpınar

32

Karşıyaka

 

ŞANLIURFA İLİ HALİLİYE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Kısas Belediyesi Merkez Çamlıdere

2

Konuklu Belediyesi Merkez Merkez

3

Dağeteği Merkez Merkez

4

Derman Merkez Merkez

5

Göktepe Merkez Merkez

6

Güzel Yurt Merkez Merkez

7

Nokta Merkez Merkez

8

Örencik Merkez Merkez

9

Ulubağ Merkez Merkez

10

Boydere Merkez Merkez

11

Altıntepe Merkez Merkez

12

Oğulbey Merkez Merkez

13

Perşembe Merkez Merkez

14

Şeyhçoban Merkez Merkez

15

Yeniköy Merkez Merkez

16

Yeşiltepe Merkez Merkez

17

Kalecik Merkez Kabahaydar

18

Acaryurt Merkez Kabahaydar

19

Altındamla Merkez Kabahaydar

20

Aşağıakören Merkez Kabahaydar

21

Aşağı İçkara Merkez Kabahaydar

22

Aşağıkoymat Merkez Kabahaydar

23

Aşağıvarlıca Merkez Kabahaydar

24

Ayazca Merkez Kabahaydar

25

Diphisar Merkez Kabahaydar

26

Eğerkıran Merkez Kabahaydar

27

Gümüştaş Merkez Kabahaydar

28

Gürpınar Merkez Kabahaydar

29

Kalınbayat Merkez Kabahaydar

30

Kanoğlu Merkez Kabahaydar

31

Kavakbaşı Merkez Kabahaydar

32

Kaygılı Merkez Kabahaydar

33

Keçili Merkez Kabahaydar

34

Kengerli Merkez Kabahaydar

35

Kepez Merkez Kabahaydar

36

Kızılpınar Merkez Kabahaydar

37

Koçak Merkez Kabahaydar

38

Konaç Merkez Kabahaydar

39

Körkuyu Merkez Kabahaydar

40

Mil Merkez Kabahaydar

41

Ortaören Merkez Kabahaydar

42

Payamlı Merkez Kabahaydar

43

Sarışeyh Merkez Kabahaydar

44

Seyrantepe Merkez Kabahaydar

45

Sumaklı Merkez Kabahaydar

46

Taşlıca Merkez Kabahaydar

47

Tekerli Merkez Kabahaydar

48

Tepeköy Merkez Kabahaydar

49

Üçgöze Merkez Kabahaydar

50

Üçkuyu Merkez Kabahaydar

51

Üzümkara Merkez Kabahaydar

52

Yedikuyu Merkez Kabahaydar

53

Yenice Merkez Kabahaydar

54

Yeroluk Merkez Kabahaydar

55

Yıldız Merkez Kabahaydar

56

Yukarıakören Merkez Kabahaydar

57

Yukarıkoymat Merkez Kabahaydar

58

Çamlıdere-Bucak Mrk. Merkez Çamlıdere

59

Açıkyazı Merkez Çamlıdere

60

Akçalı Merkez Çamlıdere

61

Akdoğan Merkez Çamlıdere

62

Aktaş Merkez Çamlıdere

63

Anaz Merkez Çamlıdere

64

Aslanlı Merkez Çamlıdere

65

Asri Merkez Çamlıdere

66

Bağlar Merkez Çamlıdere

67

Bakımlı Merkez Çamlıdere

68

Balkatan Merkez Çamlıdere

69

Ballıca Merkez Çamlıdere

70

Boncuk Merkez Çamlıdere

71

Büyük Mirdesi Merkez Çamlıdere

72

Çanakçı Merkez Çamlıdere

73

Çatallı Merkez Çamlıdere

74

Çekçek Merkez Çamlıdere

75

Çiçekli Merkez Çamlıdere

76

Çiçektepesi Merkez Çamlıdere

77

Babadamı Merkez Çamlıdere

78

Dağyanı Merkez Çamlıdere

79

Dalbaşı Merkez Çamlıdere

80

Denizci Merkez Çamlıdere

81

Derinkuyu Merkez Çamlıdere

82

Dikme Merkez Çamlıdere

83

Diktaş Merkez Çamlıdere

84

Emirler Merkez Çamlıdere

85

Ernebi Merkez Çamlıdere

86

Esenyayla Merkez Çamlıdere

87

Güçlü Merkez Çamlıdere

88

Gülveren Merkez Çamlıdere

89

Güvenli Merkez Çamlıdere

90

Güzel Merkez Çamlıdere

91

Halime Merkez Çamlıdere

92

Havşanlı Merkez Çamlıdere

93

İbrik Merkez Çamlıdere

94

İkiağız Merkez Çamlıdere

95

İnci Merkez Çamlıdere

96

İncirağacı Merkez Çamlıdere

97

İncirli Merkez Çamlıdere

98

İrice Merkez Çamlıdere

99

Kahraman Merkez Çamlıdere

100

Kanatlı Merkez Çamlıdere

101

Kapaklı Merkez Çamlıdere

102

Karatepe Merkez Çamlıdere

103

Kargalı Merkez Çamlıdere

104

Karpuzlu Merkez Çamlıdere

105

Kayalı Merkez Çamlıdere

106

Kaynaklı Merkez Çamlıdere

107

Küçüksenemağara Merkez Çamlıdere

108

Kepirli Merkez Çamlıdere

109

Keremli Merkez Çamlıdere

110

Kesme Merkez Çamlıdere

111

Konak Merkez Çamlıdere

112

Kösecik Merkez Çamlıdere

113

Köse Merkez Çamlıdere

114

Mağaracık Merkez Çamlıdere

115

Mamuca Merkez Çamlıdere

116

Mehmetçik Merkez Çamlıdere

117

Mutluca Merkez Çamlıdere

118

Osmanbey Merkez Çamlıdere

119

Parmakkapı Merkez Çamlıdere

120

Sarıtaş Merkez Çamlıdere

121

Sarpdere Merkez Çamlıdere

122

Sefalı Merkez Çamlıdere

123

Sendebelen Merkez Çamlıdere

124

Şenocak Merkez Çamlıdere

125

Tepedibi Merkez Çamlıdere

126

Terzi Merkez Çamlıdere

127

Topraklı Merkez Çamlıdere

128

Uluhan Merkez Çamlıdere

129

Umut Merkez Çamlıdere

130

Üçkonak Merkez Çamlıdere

131

Yarımsu Merkez Çamlıdere

132

Yazılıkavak Merkez Çamlıdere

133

Yenisu Merkez Çamlıdere

134

Yeşilköy Merkez Çamlıdere

135

Yeşilyurt Merkez Çamlıdere

136

Yolyazı Merkez Çamlıdere

 

(21) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ KARAKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLE

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Esentepe

 

ŞANLIURFA İLİ KARAKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Aşık Merkez Merkez

2

Büyük Alanlı Merkez Merkez

3

Demircik Merkez Merkez

4

Küçükalanlı Merkez Merkez

5

Kızlar Merkez Merkez

6

Köksüren Merkez Merkez

7

Lüleci Merkez Merkez

8

Maşuk Merkez Merkez

9

Mehmetçik Merkez Merkez

10

Otlukalan Merkez Merkez

11

Şahin Merkez Merkez

12

Yoğunburç Merkez Payamlı

13

Kızılburç Merkez Payamlı

14

Ayanlar Merkez Payamlı

15

Çıralı Merkez Payamlı

16

Göbekli Merkez Payamlı

17

Bozköy Merkez Payamlı

18

Özgedik Merkez Payamlı

19

Ağılcık Merkez Payamlı

20

Akıncı Merkez Payamlı

21

Sarım Merkez Payamlı

22

Karataş Merkez Payamlı

23

Geçit Merkez Payamlı

24

Överler Merkez Payamlı

25

Çiftekemer Merkez Payamlı

26

Ergün Merkez Payamlı

27

Örcünlü Merkez Payamlı

28

Dolunay Merkez Payamlı

29

Tatburcu Merkez Payamlı

30

Yukarıkoşma Merkez Payamlı

31

Akziyaret Merkez Akziyaret

32

Ağızhan Merkez Akziyaret

33

Akçahisar Merkez Akziyaret

34

Akpınar Merkez Akziyaret

35

Cülmen (Akziyaret) Merkez Akziyaret

36

Apaydın Merkez Akziyaret

37

Aşağıçiftlik Merkez Akziyaret

38

Bahçeli Merkez Akziyaret

39

Başören Merkez Akziyaret

40

Bezirci Merkez Akziyaret

41

Bölücek Merkez Akziyaret

42

Buğdayhöyük Merkez Akziyaret

43

Büyükçömlekçi Merkez Akziyaret

44

Büyük Kargılı Merkez Akziyaret

45

Büyükördek Merkez Akziyaret

46

Büyüksalkım Merkez Akziyaret

47

Cemal Merkez Akziyaret

48

Çakmak Merkez Akziyaret

49

Doyumlu Merkez Akziyaret

50

Düğer Merkez Akziyaret

51

Esemkulu Merkez Akziyaret

52

Estafirullah Merkez Akziyaret

53

Gazibey Merkez Akziyaret

54

Gelibolu Merkez Akziyaret

55

Gölgen Merkez Akziyaret

56

Gölpınar Merkez Akziyaret

57

Günışık Merkez Akziyaret

58

Hamurkesen Merkez Akziyaret

59

Horzum Merkez Akziyaret

60

Hüyüklü Merkez Akziyaret

61

İlhan Merkez Akziyaret

62

İsaören Merkez Akziyaret

63

Kasımkuyu Merkez Akziyaret

64

Kırkpınar Merkez Akziyaret

65

Korukezen Merkez Akziyaret

66

Kuşluca Merkez Akziyaret

67

Kuyucak Merkez Akziyaret

68

Külaflı Merkez Akziyaret

69

Millisaray Merkez Akziyaret

70

Mustafacık Merkez Akziyaret

71

Öğütçü Merkez Akziyaret

72

Pınarbaşı Merkez Akziyaret

73

Sakça Merkez Akziyaret

74

Sancak Merkez Akziyaret

75

Şeker Merkez Akziyaret

76

Şeyhzeliha Merkez Akziyaret

77

Tülmen Merkez Akziyaret

78

Türkmen Merkez Akziyaret

79

Uzuncuk Merkez Akziyaret

80

Yarımtepe Merkez Akziyaret

81

Yaylacık Merkez Akziyaret

82

Yedikuyu Merkez Akziyaret

83

Yemişli Merkez Akziyaret

84

Yığınak Merkez Akziyaret

85

Yusufkuyu Merkez Akziyaret

86

Küçük Tülmen Merkez Akziyaret

 

(22) SAYILI LİSTE

VAN İLİ TUŞBA İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1 İskele
2 Altıntepe
3 A.Gazi
4 Seyrantepe
5 Beyüzümü
6 İstasyon
7 Akköprü
8 Şemsibey

 

VAN İLİ TUŞBA İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLCESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Adıgüzel Merkez Timar

2

Ağartı Merkez Timar

3

Akçaören Merkez Timar

4

Akçift Merkez Timar

5

Alabayır Merkez Merkez

6

Alaköy Merkez Timar

7

Arısu Merkez Timar

8

Aşıt Merkez Merkez

9

Atmaca Merkez Timar

10

Bağdaşan Merkez Timar

11

Bardakçı Merkez Merkez

12

Çakırbey Merkez Timar

13

Çitören Merkez Timar

14

Çobanoğlu Merkez Merkez

15

Çolpan Merkez Timar

16

Çomaklı Merkez Erçek

17

Dağönü Merkez Timar

18

Değirmenözü Merkez Timar

19

Derebey Merkez Timar

20

Dibekdüzü Merkez Timar

21

Dilimli Merkez Timar

22

Ermişler Merkez Timar

23

Esenpınar Merkez Timar

24

Gedelova Merkez Erçek

25

Gedikbulak Merkez Timar (B.M.)

26

Göllü Merkez Timar

27

Gölyazı Merkez Merkez

28

Gülsünler Merkez Timar

29

Güvençli Merkez Timar

30

Halkalı Merkez Timar

31

Hıdırköy Merkez Timar

32

Kalecik Merkez Merkez

33

Karaağaç Merkez Timar

34

Kasımoğlu Merkez Timar

35

Kelle Merkez Timar

36

Koçköy Merkez Timar

37

Kolsatan Merkez Timar

38

Kozluca Merkez Erçek

39

Kumluca Merkez Timar

40

Meydancık Merkez Timar

41

Mollakasım Merkez Timar

42

Ocaklı Merkez Timar

43

Otluca Merkez Timar

44

Özkaynak Merkez Timar

45

Özyurt Merkez Timar

46

Pirgarip Merkez Timar

47

Sağlamtaş Merkez Timar

48

Satıbey Merkez Timar

49

Şahgeldi Merkez Timar

50

Tabanlı Merkez Timar

51

Tevekli Merkez Timar

52

Topaktaş Merkez Timar

53

Yalnızağaç Merkez Erçek

54

Yaylıyaka Merkez Timar

55

Yemlice Merkez Timar

56

Yeşilköy Merkez Timar

57

Yeşilsu Merkez Timar

58

Yumrutepe Merkez Timar

59

Yeniköşk Merkez Timar

 

(23) SAYILI LİSTE

VAN İLİ İPEKYOLU İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1 Buzhane
2 Yalı
3 Selimbey
4 Halilağa
5 Hatuniye
6 Alipaşa
7 Hafiziye
8 Cumhuriyet
9 Cevdetpaşa
10 Seyit Fehim Arvasi
11 Serhat
12 Vali Mitatbey
13 Şerefiye
14 Karşıyaka
15 Yeni Mahalle
16 Hacıbekir
17 Esenler
18 Bahçıvan

 

VAN İLİ İPEKYOLU İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO. BİRİMİN ADI İLÇESİ BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Bostaniçi Belediyesi Merkez Merkez

2

Erçek Belediyesi Merkez Erçek

3

Ağzıkara Merkez Erçek

4

Aktaş Merkez Erçek

5

Arıtoprak Merkez Erçek

6

Aşağıçitli Merkez Erçek

7

Aşağıgölalan Merkez Erçek

8

Baklatepe Merkez Erçek

9

Bakraçlı Merkez Merkez

10

Beşçatak Merkez Merkez

11

Çalımlı Merkez Erçek

12

Değirmenarkı Merkez Erçek

13

Değirmenköy Merkez Merkez

14

Dereüstü Merkez Merkez

15

Dibekli Merkez Erçek

16

Gövelek Merkez Merkez

17

Ilıkaynak Merkez Erçek

18

Irgat Merkez Erçek

19

Karagündüz Merkez Erçek

20

Karakoç Merkez Erçek

21

Karpuzalanı Merkez Merkez

22

Kavuncu Merkez Merkez

23

Kaymaklı Merkez Erçek

24

Kevenli Merkez Merkez

25

Kıratlı Merkez Merkez

26

Köşebaşı Merkez Merkez

27

Ortanca Merkez Erçek

28

Sarmaç Merkez Merkez

29

Yalınağaç Merkez Erçek

30

Yatıksırt Merkez Erçek

31

Yukarıgölalan Merkez Erçek

32

Yukarıgüneyce Merkez Erçek

 

(24) SAYILI LİSTE

VAN İLİ EDREMİT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1

Eminpaşa

2

Süphan

3

Şabaniye

4

Hacıbekir (Mezbaha Deresi Güneyi)
   

 

VAN İLİ EDREMİT İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Akın Merkez Merkez

2

Kavurma Merkez Merkez

3

Kurubaş Merkez Merkez

4

Taşkonak Merkez Merkez

(25) SAYILI LİSTE

1

Altıeylül Belediyesi

2

Antakya Belediyesi

3

Arsuz Belediyesi

4

Artuklu Belediyesi

5

Battalgazi Belediyesi

6

Defne Belediyesi

7

Dulkadiroğlu Belediyesi

8

Efeler Belediyesi

9

Ergene Belediyesi

10

Eyyübiye Belediyesi

11

Haliliye Belediyesi

12

İpekyolu Belediyesi

13

Kapaklı Belediyesi

14

Karaköprü Belediyesi

15

Karesi Belediyesi

16

Menteşe Belediyesi

17

Merkezefendi Belediyesi

18

Onikişubat Belediyesi

19

Pamukkale (Akköy) Belediyesi

20

Payas Belediyesi

21

Seydikemer Belediyesi

22

Süleymanpaşa Belediyesi

23

Şehzadeler Belediyesi

24

Tuşba Belediyesi

25

Ortahisar Belediyesi

26

Yeşilyurt Belediyesi

27

Yunusemre Belediyesi

 

(26) SAYILI LİSTE

KURUMU : İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

MİAH

Kaymakam

1

26

 

26

GİH

Şube Müdürü

1

158

 

158

GİH

Yazı İşleri Müdürü

1

26

 

26

GİH

Nüfus Müdürü

1

26

 

26

GİH

İl Planlama Uzmanı

7

290

 

290

GİH

İl Planlama Uzman Yardımcısı

9

290

 

290

GİH

Şef

3

336

 

336

GİH

Şef

5

336

 

336

GİH

Programcı

8

52

 

52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

6

52

 

52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

290

 

290

GİH

Bilgisayar İşletmeni

9

52

 

52

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

3

156

 

156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

5

156

 

156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

6

156

 

156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

435

 

435

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

9

156

 

156

GİH

Şoför

7

52

 

52

GİH

Şoför

8

145

 

145

GİH

Şoför

10

52

 

52

TH

Mühendis

6

316

 

316

TH

Mimar

6

58

 

58

TH

Tekniker

8

87

 

87

TH

Teknisyen

9

145

 

145

YH

Hizmetli

8

145

 

145

YH

Hizmetli

10

52

 

52

YH

Hizmetli

11

52

 

52

YH

Kaloriferci

8

58

 

58

YH

Kaloriferci

10

26

 

26

YH

Aşçı

8

58

 

58

YH

Bahçıvan

8

58

 

58

YH

Dağıtıcı

10

52

 

52

  TOPLAM  

4.349

 

4.349

 

KURUMU : MALİYE BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

Mal Müdürü

1

26

 

26

GİH

Şef

3

26

 

26

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

78

 

78

GİH

Veznedar

8

26

 

26

GİH

Şoför

10

26

 

26

YH

Hizmetli

10

26

 

26

YH

Kaloriferci

10

26

 

26

  TOPLAM  

234

 

234

 

KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulsn Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Milli Eğitim Müdürü

1

26

 

26

GİH

Şube Müdürü

1

78

 

78

GİH

Şef

4

78

 

78

GİH

Memur

8

156

 

156

GİH

Şoför

10

26

 

26

YH

Hizmetli

10

52

 

52

  TOPLAM  

416

 

416

 

KURUMU : SAĞLIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

İlçe Sağlık Müdürü

3

26

 

26

SH

Tabip

5

78

 

78

SH

Hemşire

9

130

 

130

SH

Ebe

9

130

 

130

SH

Sağlık Memuru

9

52

 

52

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

9

52

 

52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

9

26

 

26

GİH

Şoför

10

26

 

26

YH

Hizmetli

10

26

 

26

  TOPLAM  

546

 

546

 

KURUMU : GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Müdürü

1

26

 

26

TH

Mühendis

5

52

 

52

SH

Veteriner Hekim

5

52

 

52

GİH

Memur

12

52

 

52

GİH

Şoför

12

26

 

26

YH

Hizmetli

12

26

 

26

  TOPLAM  

234

 

234

 

KURUMU : AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü

1

26

 

26

GİH

Şef

3

26

 

26

GİH

Programcı

8

26

 

26

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

52

 

52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

52

 

52

SH

Sosyal Çalışmacı

6

52

 

52

SH

Psikolog

7

26

 

26

SH

Çocuk Gelişimcisi

7

26

 

26

  TOPLAM  

286

 

286

 

KURUMU : GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü

1

26

 

26

GİH

Memur

8

26

 

26

YH

Teknisyen Yardımcısı

10

26

 

26

  TOPLAM  

78

 

78

 

KURUMU : DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

İlçe Müftüsü

1

26

 

26

GİH

Memur

8

52

 

52

GİH

Şoför

10

26

 

26

YH

Hizmetli

10

26

 

26

  TOPLAM  

130

 

130

 

KURUMU : TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

Tapu Müdürü

1

26

 

26

GİH

Tapu Sicil Müdür Yardımcısı

1

26

 

26

GİH

Bilgisayar İşletmeni

7

52

 

52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

52

 

52

  TOPLAM  

156

 

156

 

KURUMU : EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

EHS

İlçe Emniyet Müdürü

1

26

 

26

  TOPLAM  

26

 

26

 

(27) SAYILI LİSTE

S.NO.

İL İLÇE BELEDİYE

1

Adıyaman Besni Sarıyaprak

2

Adıyaman Besni Sugözü

3

Adıyaman Besni Üçgöz

4

Adıyaman Merkez Atakent

5

Adıyaman Merkez Hasancık

6

Afyonkarahisar Başmakçı Yaka

7

Afyonkarahisar Bolvadin Büyükkarabağ

8

Afyonkarahisar Bolvadin Kemerkaya

9

Afyonkarahisar Çay Akkonak

10

Afyonkarahisar Çay Deresinek

11

Afyonkarahisar Çay Eber

12

Afyonkarahisar Çay İnli

13

Afyonkarahisar Çay Karamık

14

Afyonkarahisar Çay Koçbeyli

15

Afyonkarahisar Dazkırı Yüreğil

16

Afyonkarahisar Dinar Çiçektepe

17

Afyonkarahisar Dinar Doğanlı

18

Afyonkarahisar Dinar Haydarlı

19

Afyonkarahisar Dinar Kadılar

20

Afyonkarahisar Dinar Kınık

21

Afyonkarahisar Dinar Uluköy

22

Afyonkarahisar Dinar Yıprak

23

Afyonkarahisar Emirdağ Adayazı

24

Afyonkarahisar Emirdağ Aşağıpiribeyli

25

Afyonkarahisar Emirdağ Bademli

26

Afyonkarahisar Emirdağ Gömü

27

Afyonkarahisar Evciler Gökçek

28

Afyonkarahisar Hocalar Yeşilhisar

29

Afyonkarahisar İhsaniye Ayazini

30

Afyonkarahisar İhsaniye Bozhüyük

31

Afyonkarahisar İhsaniye Gazlıgölakören

32

Afyonkarahisar İhsaniye Karacaahmet

33

Afyonkarahisar İscehisar Alanyurt

34

Afyonkarahisar Merkez Anıtkaya

35

Afyonkarahisar Sandıklı Ballık

36

Afyonkarahisar Sandıklı Başağaç

37

Afyonkarahisar Sandıklı Karadirek

38

Afyonkarahisar Sandıklı Kızık

39

Afyonkarahisar Sandıklı Kusura

40

Afyonkarahisar Sandıklı Menteş

41

Afyonkarahisar Sandıklı Örenkaya

42

Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun

43

Afyonkarahisar Sandıklı Yavaşlar

44

Afyonkarahisar Sinanpaşa Güney

45

Afyonkarahisar Sinanpaşa Nuh

46

Afyonkarahisar Sinanpaşa Tokuşlar

47

Afyonkarahisar Sultandağı Karapınar

48

Afyonkarahisar Sultandağı Kırca

49

Afyonkarahisar Sultandağı Üçkuyu

50

Afyonkarahisar Sultandağı Yakasinek

51

Afyonkarahisar Şuhut Atlıhisar

52

Afyonkarahisar Şuhut Balçıkhisar

53

Afyonkarahisar Şuhut Efe

54

Afyonkarahisar Şuhut Karacaören

55

Afyonkarahisar Şuhut Kayabelen

56

Ağrı Eleşkirt Tahir

57

Ağrı Eleşkirt Yayladüzü

58

Ağrı Eleşkirt Yücekapı

59

Aksaray Ağaçören Camili

60

Aksaray Gülağaç Bekarlar

61

Aksaray Gülağaç Saratlı

62

Aksaray Gülağaç Sofular

63

Aksaray Güzelyurt Ilısu

64

Aksaray Merkez Acıpınar

65

Aksaray Merkez Akçakent

66

Aksaray Merkez Altınkaya

67

Aksaray Merkez Armutlu

68

Aksaray Merkez Doğantarla

69

Aksaray Merkez İncesu

70

Aksaray Merkez Karkın

71

Aksaray Merkez Kutlu

72

Aksaray Merkez Sarayhan

73

Aksaray Merkez Sevinçli

74

Aksaray Merkez Ulukışla

75

Aksaray Merkez Yuva

76

Aksaray Ortaköy Balcı

77

Aksaray Ortaköy Bozkır

78

Aksaray Ortaköy Çiftevi

79

Aksaray Ortaköy Devedamı

80

Aksaray Ortaköy Harmandalı

81

Aksaray Ortaköy Ozancık

82

Aksaray Ortaköy Sarıkaraman

83

Aksaray Sarıyahşi Boğazköy

84

Amasya Göynücek Damlaçimen

85

Amasya Göynücek Gediksaray

86

Amasya Merkez Aydınca

87

Amasya Merkez Doğantepe

88

Amasya Merkez Ezinepazar

89

Amasya Merkez Uygur

90

Amasya Merkez Yassıçal

91

Amasya Merkez Yeşilyenice

92

Amasya Merzifon Kayadüzü

93

Amasya Suluova Eraslan

94

Amasya Taşova Akınoğlu

95

Amasya Taşova Alpaslan

96

Amasya Taşova Ballıdere

97

Amasya Taşova Belevi

98

Amasya Taşova Boraboy

99

Amasya Taşova Destek

100

Amasya Taşova Esençay

101

Amasya Taşova Özbaraklı

102

Amasya Taşova Uluköy

103

Ardahan Çıldır Aşıkşenlik

104

Ardahan Göle Köprülü

105

Artvin Murgul Damar

106

Artvin Şavşat Meydancık

107

Artvin Yusufeli Kılıçkaya

108

Bartın Merkez Arıt

109

Batman Gercüş Hisar

110

Batman Sason Yücebağ

111

Bayburt Demirözü Beşpınar

112

Bayburt Merkez Akşar

113

Bayburt Merkez Çayıryolu

114

Bayburt Merkez Konursu

115

Bilecik Bozüyük Cihangazi

116

Bilecik İnhisar Tarpak

117

Bilecik Merkez Bayırköy

118

Bilecik Söğüt Çaltı

119

Bilecik Söğüt Küre

120

Bingöl Genç Çaytepe

121

Bingöl Genç Servi

122

Bitlis Hizan Kolludere

123

Bitlis Mutki Koyunlu

124

Bolu Mengen Pazarköy

125

Burdur Ağlasun Mamak

126

Burdur Ağlasun Yeşilbaşköy

127

Burdur Bucak Çamlık

128

Burdur Bucak Gündoğdu

129

Burdur Bucak Kızılkaya

130

Burdur Bucak Ürkütlü

131

Burdur Çavdır Bayır

132

Burdur Çavdır Kozağacı

133

Burdur Çeltikçi Bağsaray

134

Burdur Gölhisar İbecik

135

Burdur Gölhisar Yusufça

136

Burdur Merkez Büğdüz

137

Burdur Merkez Kozluca

138

Burdur Tefenni Beyköy

139

Burdur Tefenni Hasanpaşa

140

Burdur Yeşilova Güney

141

Burdur Yeşilova Salda

142

Çanakkale Ayvacık Gülpınar

143

Çanakkale Biga Balıklıçeşme

144

Çanakkale Biga Kozçeşme

145

Çanakkale Biga Yeniçiftlik

146

Çanakkale Ezine Mahmudiye

147

Çanakkale Gelibolu Bolayır

148

Çanakkale Merkez Erenköy

149

Çanakkale Merkez Kumkale

150

Çanakkale Yenice Akçakoyun

151

Çanakkale Yenice Hamdibey

152

Çanakkale Yenice Pazarköy

153

Çankırı Ilgaz Yeşildumlupınar

154

Çankırı Kurşunlu Çavundur

155

Çankırı Kurşunlu Dumanlı

156

Çankırı Kurşunlu Hacımuslu

157

Çankırı Kurşunlu Sivricek

158

Çankırı Kurşunlu Taşkaracalar

159

Çankırı Merkez Ünür

160

Çankırı Orta Dodurga

161

Çankırı Orta Elmalık

162

Çankırı Orta Kalfat

163

Çankırı Orta Özlü

164

Çankırı Orta Yaylakent

165

Çankırı Şabanözü Gümerdiğin

166

Çankırı Şabanözü Gürpınar

167

Çankırı Yapraklı İkizören

168

Çankırı Yapraklı Yukarıöz

169

Çankırı Yapraklı Yüklü

170

Çorum Alaca Alacahöyük

171

Çorum Alaca Büyükhırka

172

Çorum Alaca Çopraşık

173

Çorum Bayat Eskialibey

174

Çorum Bayat Kunduzlu

175

Çorum Boğazkale Evci

176

Çorum Boğazkale Yekbas

177

Çorum Dodurga Alpagut

178

Çorum Kargı Hacıhamza

179

Çorum Laçin Çamlıca

180

Çorum Laçin Narlı

181

Çorum Mecitözü Elvançelebi

182

Çorum Merkez Konaklı

183

Çorum Merkez Seydim

184

Çorum Ortaköy Karahacip

185

Çorum Osmancık Başpınar

186

Çorum Sungurlu Arifegazili

187

Çorum Sungurlu Demirşeyh

188

Çorum Sungurlu Kaledere

189

Çorum Sungurlu Kavşut

190

Çorum Sungurlu Tuğlu

191

Çorum Sungurlu Yörüklü

192

Edirne İpsala Hacı

193

Edirne İpsala İbriktepe

194

Edirne İpsala Kocahıdır

195

Edirne İpsala Sultan

196

Edirne Keşan Çamlıca

197

Edirne Keşan Mecidiye

198

Edirne Keşan Paşayiğit

199

Edirne Uzunköprü Kurtbey

200

Elazığ Kovancılar Çakırkaş

201

Elazığ Kovancılar Yarımca

202

Elazığ Maden Gezin

203

Elazığ Merkez Hankendi

204

Elazığ Merkez İçme

205

Elazığ Palu Baltaşı

206

Erzincan Merkez Bahçeliköy

207

Erzincan Merkez Çağlayan

208

Erzincan Merkez Dörtler

209

Erzincan Merkez Mollaköy

210

Erzincan Merkez Uluköy

211

Erzincan Merkez Yalnızbağ

212

Erzincan Merkez Yaylabaşı

213

Erzincan Üzümlü Bayırbağ

214

Erzincan Üzümlü Karakaya

215

Giresun Çamoluk Yenice

216

Giresun Çanakçı Karabörk

217

Giresun Dereli Yavuzkemal

218

Giresun Eynesil Ören

219

Giresun Görele Aydınlar

220

Giresun Görele Kırıklı

221

Giresun Görele Köprübaşı

222

Giresun Keşap Karabulduk

223

Giresun Merkez Çaldağ

224

Giresun Merkez İnişdibi

225

Giresun Piraziz Bozat

226

Giresun Yağlıdere Üçtepe

227

Gümüşhane Kelkit Kaş

228

Gümüşhane Köse Salyazı

229

Gümüşhane Merkez Tekke

230

Gümüşhane Şiran Yeşilbük

231

Gümüşhane Torul Altınpınar

232

Iğdır Karakoyunlu Taşburun

233

Isparta Aksu Yakaafşar

234

Isparta Atabey İslamköy

235

Isparta Eğirdir Barla

236

Isparta Eğirdir Gökçehöyük

237

Isparta Eğirdir Pazarköy

238

Isparta Gelendost Bağıllı

239

Isparta Gelendost Yaka

240

Isparta Gönen Güneykent

241

Isparta Keçiborlu Aydoğmuş

242

Isparta Keçiborlu İncesu

243

Isparta Keçiborlu Kılıç

244

Isparta Merkez Büyükgökçeli

245

Isparta Senirkent Uluğbey

246

Isparta Senirkent Yassıören

247

Isparta Sütçüler Ayvalıpınar

248

Isparta Sütçüler Kasımlar

249

Isparta Sütçüler Kesme

250

Isparta Şarkikaraağaç Göksöğüt

251

Isparta Yalvaç Bağkonak

252

Isparta Yalvaç Çetince

253

Isparta Yalvaç Dedeçam

254

Isparta Yalvaç Kozluçay

255

Isparta Yalvaç Körküler

256

Isparta Yalvaç Kumdanlı

257

Isparta Yalvaç Kuyucak

258

Isparta Yalvaç Özbayat

259

Isparta Yalvaç Özgüney

260

Isparta Yalvaç Sücüllü

261

Isparta Yalvaç Tokmacık

262

Isparta Yalvaç Yukarıkaşıkara

263

Karabük Safranbolu Ovacuma

264

Karabük Yenice Yortan

265

Karaman Merkez Kılbasan

266

Karaman Merkez Kisecik

267

Karaman Merkez Taşkale

268

Karaman Merkez Yeşildere

269

Karaman Merkez Yollarbaşı

270

Kars Arpaçay Koçköyü

271

Kastamonu Tosya Ortalıca

272

Kırıkkale Bahşili Karaahmetli

273

Kırıkkale Balışeyh Koçubaba

274

Kırıkkale Balışeyh Kulaksız

275

Kırıkkale Delice Büyükafşar

276

Kırıkkale Delice Büyükyağlı

277

Kırıkkale Keskin Konur

278

Kırıkkale Keskin Köprüköy

279

Kırıkkale Merkez Hasandede

280

Kırıkkale Sulakyurt Güzelyurt

281

Kırıkkale Sulakyurt Hamzalı

282

Kırıkkale Yahşihan Irmak

283

Kırıkkale Yahşihan Kılıçlar

284

Kırklareli Babaeski Sinanlı

285

Kırklareli Lüleburgaz Kırıkköy

286

Kırklareli Lüleburgaz Sakızköy

287

Kırklareli Pınarhisar Yenice

288

Kırklareli Vize Sergen

289

Kırşehir Akçakent Mahsenli

290

Kırşehir Akpınar Aşağıhomurlu

291

Kırşehir Akpınar Büyükabdiuşağı

292

Kırşehir Akpınar Köşker

293

Kırşehir Boztepe Karacaören

294

Kırşehir Çiçekdağı Boğazevci

295

Kırşehir Kaman Başköy

296

Kırşehir Kaman Çağırkan

297

Kırşehir Kaman Demirli

298

Kırşehir Kaman Hamit

299

Kırşehir Kaman İsahocalı

300

Kırşehir Kaman Kargınyenice

301

Kırşehir Kaman Ömerhacılı

302

Kırşehir Kaman Savcılıbüyükoba

303

Kırşehir Kaman Yelek

304

Kırşehir Merkez Çayağzı

305

Kırşehir Merkez Dulkadirli

306

Kırşehir Merkez Karahıdır

307

Kırşehir Merkez Toklümen

308

Kırşehir Merkez Ulupınar

309

Kilis Merkez Yavuzlu

310

Kütahya Altıntaş Çayırbaşı

311

Kütahya Altıntaş Zafertepeçalköy

312

Kütahya Çavdarhisar Hacıkebir

313

Kütahya Emet Aydıncık

314

Kütahya Emet Çerte

315

Kütahya Emet Eğrigöz

316

Kütahya Emet Günlüce

317

Kütahya Emet Örencik

318

Kütahya Emet Yenice

319

Kütahya Gediz Akçaalan

320

Kütahya Gediz Altınkent

321

Kütahya Gediz Cebrail

322

Kütahya Gediz Erdoğmuş

323

Kütahya Gediz Fırdan

324

Kütahya Gediz Gümele

325

Kütahya Gediz Gürlek

326

Kütahya Gediz Kayaköy

327

Kütahya Gediz Üzümlü

328

Kütahya Gediz Yeşilçay

329

Kütahya Gediz Yunuslar

330

Kütahya Hisarcık Dereköy

331

Kütahya Hisarcık Hasanlar

332

Kütahya Hisarcık Karbasan

333

Kütahya Hisarcık Şeyhler

334

Kütahya Merkez Kızılcaören

335

Kütahya Pazarlar Sofular

336

Kütahya Simav Bahtıllı

337

Kütahya Simav Beyce

338

Kütahya Simav Çaysimav

339

Kütahya Simav Demirci

340

Kütahya Simav Gümüşsu

341

Kütahya Simav Hisarbey

342

Kütahya Simav Kalkan

343

Kütahya Simav Karacahisar

344

Kütahya Simav Kestel

345

Kütahya Simav Kuşu

346

Kütahya Simav Naşa

347

Kütahya Simav Öreyler

348

Kütahya Simav Şenköy

349

Kütahya Simav Yaykın

350

Kütahya Simav Yemişli

351

Kütahya Simav Yeniköy

352

Kütahya Simav Yeşildere

353

Kütahya Simav Yeşilköy

354

Kütahya Şaphane Karamanca

355

Kütahya Şaphane Üçbaş

356

Kütahya Tavşanlı Aliköy

357

Muş Bulanık Karaağıl

358

Muş Bulanık Mollakent

359

Muş Bulanık Yemişen

360

Muş Korkut Karakale

361

Muş Malazgirt Gülkoru

362

Nevşehir Acıgöl İnallı

363

Nevşehir Acıgöl Kurugöl

364

Nevşehir Avanos Akarca

365

Nevşehir Avanos Göynük

366

Nevşehir Avanos Mahmat

367

Nevşehir Avanos Sarılar

368

Nevşehir Avanos Topaklı

369

Nevşehir Derinkuyu Suvermez

370

Nevşehir Gülşehir Abuuşağı

371

Nevşehir Gülşehir Gümüşkent

372

Nevşehir Gülşehir Karacaşar

373

Nevşehir Gülşehir Ovaören

374

Nevşehir Gülşehir Tuzköyü

375

Nevşehir Hacıbektaş Karaburna

376

Nevşehir Hacıbektaş Kızılağıl

377

Nevşehir Kozaklı Kalecik

378

Nevşehir Kozaklı Kanlıca

379

Nevşehir Kozaklı Karahasanlı

380

Nevşehir Kozaklı Karasenir

381

Nevşehir Ürgüp Başdere

382

Nevşehir Ürgüp Mustafapaşa

383

Niğde Altunhisar Çömlekçi

384

Niğde Altunhisar Ulukışla

385

Niğde Altunhisar Yakacık

386

Niğde Altunhisar Yeşilyurt

387

Niğde Bor Karanlıkdere

388

Niğde Bor Kızılca

389

Niğde Çamardı Bademdere

390

Niğde Çamardı Burç

391

Niğde Çiftlik Kitreli

392

Niğde Merkez Çavdarlı

393

Niğde Merkez Çayırlı

394

Niğde Merkez Dikilitaş

395

Niğde Merkez Elmalı

396

Niğde Merkez Fertek

397

Niğde Merkez Hacıbeyli

398

Niğde Merkez İçmeli

399

Niğde Merkez Kayırlı

400

Niğde Merkez Koyunlu

401

Niğde Merkez Ovacık

402

Niğde Ulukışla Çiftehan

403

Niğde Ulukışla Darboğaz

404

Niğde Ulukışla Kılan

405

Niğde Ulukışla Yeniyıldız

406

Ordu Akkuş Çayıralan

407

Ordu Akkuş Seferli

408

Ordu Aybastı Alacalar

409

Ordu Aybastı Pelitözü

410

Ordu Fatsa Aslancami

411

Ordu Fatsa Geyikçeli

412

Ordu Fatsa İslamdağ

413

Ordu Fatsa Kösebucağı

414

Ordu Gölköy Alanyurt

415

Ordu Gölköy Aydoğan

416

Ordu Gölköy Damarlı

417

Ordu Gölköy Direkli

418

Ordu Gölköy Düzyayla

419

Ordu Gölköy Karahasan

420

Ordu Gürgentepe Eskiköy

421

Ordu İkizce Kaynartaş

422

Ordu Korgan Çamlı

423

Ordu Mesudiye Topçam

424

Ordu Mesudiye Üçyol

425

Ordu Mesudiye Yeşilce

426

Ordu Perşembe Kırlı

427

Ordu Ünye Erenyurt

428

Ordu Ünye Hanyanı

429

Ordu Ünye Yenikent

430

Osmaniye Merkez Kırmıtlı

431

Osmaniye Sumbas Alibeyli

432

Rize İkizdere Güneyce

433

Rize Kalkandere Yolbaşı

434

Siirt Kurtalan Gözpınar

435

Sinop Gerze Yenikent

436

Sinop Türkeli Güzelkent

437

Sivas Altınyayla Kale

438

Sivas Gemerek Eğerci

439

Sivas Gemerek İnkışla

440

Sivas Gürün Suçatı

441

Sivas Kangal Alacahan

442

Sivas Kangal Çetinkaya

443

Sivas Kangal Havuz

444

Sivas Merkez Gümüşdere

445

Sivas Merkez Kurtlapa

446

Sivas Merkez Yakupoğlan

447

Sivas Suşehri Çataloluk

448

Sivas Şarkışla Akçakışla

449

Sivas Şarkışla Kızılcakışla

450

Sivas Ulaş Baharözü

451

Sivas Ulaş Yenikarahisar

452

Sivas Yıldızeli Kalın

453

Sivas Yıldızeli Kavak

454

Sivas Yıldızeli Kümbet

455

Sivas Yıldızeli Şeyhhalil

456

Sivas Yıldızeli Yavu

457

Sivas Zara Şerefiye

458

Şırnak Beytüşşebap Mezra

459

Tokat Almus Akarçay

460

Tokat Almus Ataköy

461

Tokat Almus Bağtaşı

462

Tokat Almus Cihet

463

Tokat Almus Dikili

464

Tokat Almus Görümlü

465

Tokat Almus Ormandibi

466

Tokat Artova Çelikli

467

Tokat Erbaa Akça

468

Tokat Erbaa Değirmenli

469

Tokat Erbaa Koçak

470

Tokat Erbaa Üzümlü

471

Tokat Merkez Akbelen

472

Tokat Merkez Avlunlar

473

Tokat Merkez Büyükyıldız

474

Tokat Merkez Çamlıbel

475

Tokat Merkez Kemalpaşa

476

Tokat Merkez Yağmurlu

477

Tokat Niksar Günebakan

478

Tokat Niksar Kuyucak

479

Tokat Niksar Özalan

480

Tokat Niksar Yazıcık

481

Tokat Pazar Dereköy

482

Tokat Reşadiye Büşürüm

483

Tokat Reşadiye Çevrecik

484

Tokat Reşadiye Demircili

485

Tokat Reşadiye Kızılcaören

486

Tokat Reşadiye Kuzbağı

487

Tokat Reşadiye Nebişeyh

488

Tokat Reşadiye Soğukpınar

489

Tokat Reşadiye Yolüstü

490

Tokat Sulusaray Dutluca

491

Tokat Turhal Çaylı

492

Tokat Turhal Kat

493

Tokat Turhal Ulutepe

494

Tokat Turhal Yazıtepe

495

Tokat Turhal Yenisu

496

Tokat Yeşilyurt Çıkrık

497

Tokat Yeşilyurt Kuşçu

498

Tokat Zile Evrenköy

499

Tokat Zile Güzelbeyli

500

Tokat Zile Yalınyazı

501

Tokat Zile Yıldıztepe

502

Tunceli Mazgirt Akpazar

503

Tunceli Mazgirt Darıkent

504

Uşak Banaz Büyükoturak

505

Uşak Eşme Ahmetler

506

Uşak Eşme Güllü

507

Uşak Karahallı Karbasan

508

Uşak Merkez Güre

509

Uşak Merkez İlyaslı

510

Uşak Sivaslı Ağaçbeyli

511

Uşak Sivaslı Yayalar

512

Uşak Ulubey Avgan

513

Uşak Ulubey Hasköy

514

Uşak Ulubey Kışla

515

Uşak Ulubey Omurca

516

Yalova Çınarcık Kocadere

517

Yozgat Akdağmadeni Oluközü

518

Yozgat Aydıncık Baştürk

519

Yozgat Aydıncık Kazankaya

520

Yozgat Aydıncık Kösrelik

521

Yozgat Boğazlıyan Çakmak

522

Yozgat Boğazlıyan Çalapverdi

523

Yozgat Boğazlıyan Devecipınar

524

Yozgat Boğazlıyan Ovakent

525

Yozgat Boğazlıyan Özler

526

Yozgat Boğazlıyan Yenipazar

527

Yozgat Çandır Büyükkışla

528

Yozgat Çayıralan Curali

529

Yozgat Çayıralan Çokradan

530

Yozgat Çayıralan Evciler

531

Yozgat Çekerek Bayındırhüyük

532

Yozgat Çekerek Bazlambaç

533

Yozgat Çekerek Beyyurdu

534

Yozgat Merkez Çadırardıç

535

Yozgat Merkez Esenli

536

Yozgat Merkez Osmanpaşa

537

Yozgat Saraykent Çiçekli

538

Yozgat Sarıkaya Babayağmur

539

Yozgat Sarıkaya Yukarısarıkaya

540

Yozgat Sorgun Ahmetfakılı

541

Yozgat Sorgun Araplı

542

Yozgat Sorgun Belencumafakılı

543

Yozgat Sorgun Eymir

544

Yozgat Sorgun Gedikhasanlı

545

Yozgat Sorgun Gülşehri

546

Yozgat Sorgun Karakız

547

Yozgat Şefaatli Kuzayca

548

Yozgat Şefaatli Paşaköy

549

Yozgat Şefaatli Sarıkent

550

Yozgat Yenifakılı Bektaşlı

551

Yozgat Yerköy Saray

552

Yozgat Yerköy Sekili

553

Zonguldak Alaplı Gümeli

554

Zonguldak Devrek Eğerci

555

Zonguldak Devrek Özbağı

556

Zonguldak Ereğli Çaylıoğlu

557

Zonguldak Ereğli Gökçeler

558

Zonguldak Gökçebey Hacımusa

559

Zonguldak Merkez Sivriler

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.