BELMEK YAZ KURSLARINA YOĞUN İLGİ

belmek_yaz_kursu-5-UZUN DÖNEM KURSLARINA KATILAMAYANLAR İÇİN BELMEK’LER KAPILARINI YAZ DÖNEMİNDE DE AÇIK TUTARAK, 16 FARKLI BRANŞTA 1247 KURSİYERE EĞİTİM VERİYOR

-31 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK KURSLARIN RESİM, SERAMİK, GİYİM, YEMEK VE ÇİNİ GİBİ BÖLÜMLERİ GENELLİKLE ÜNIVERSİTELİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TERCİH EDİLİYOR

-BELMEK’İN 2014-2015 EĞİTİM DÖNEMİNİN KAYITLARI 1 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (BELMEK) yaz aylarında da Başkentli kadınların gözdesi oldu.

Bir yıllık eğitimi tamamlayarak yaz tatiline giren BELMEK’lerde bu kez uzun dönem kurslara katılma imkanı bulamayan Başkentli kadınlar için yaz dönemi kursları hizmet vermeye başladı.

Yaz aylarını Ankara’da geçirmek zorunda kalan veya çalıştıkları için uzun dönem kurslarına katılamayanlara BELMEK’ler kapılarını yaz döneminde de açık tutuyor. Temmuz ve ağustos aylarını kapsayan iki aylık bir süre içinde hizmet veren kurslarda toplam 1247 kursiyer, 31 farklı branşta eğitim alıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan, kadınların el becerilerini geliştirme veya meslek edinmeleri için açılan BELMEK, bugüne kadar yaklaşık 231 bin 574 kursiyere hizmet vererek, geniş hizmet ağıyla büyük takdir topladı.

Kentin dört bir yanında açtıkları sergilerle binlerce kadının beğenisini kazanan, Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu BELMEK, yoğun ve yorucu geçen bir dönemin ardından eserlerini Altınpark’ta açılan sergilerle beğeniye sundu.

Büyük ilgi gören sergilerden sonra da yaz rehavetine kapılmayan BELMEK merkezleri, yaz aylarını Ankara’da geçiren

kadınların taleplerini geri çevirmeyerek, kısa dönem kurslar açtı.

YAZ KURSLARI 16 BRANŞTA

Bir yıl boyunca 6 ana bölge 158 kurs merkezinde 31 branşta verilen kurslarla Başkentli kadınları üretimin bir parçası haline getiren BELMEK, yaz dönemi içinde 1 Temmuz’dan bu yana açılan kurslarla öğretmeye, paylaşmaya, yetenekleri keşfetmeye devam ediyor.

6 ana bölgede, yoğun istek gelen, “mefruşat, taş bebek, mozaik, resim, kırk yama, ahşap, giyim, tel kırma, çini, el nakışı, iğne oyası, el örgüsü, gümüş işleme ve seramik, yemek” gibi 16 farklı branşta eğitim almak isteyen Başkentli kadınlara yeni bir fırsat sunuluyor. Uzman 56 eğitmenin görev aldığı yaz dönemi kurslarına 672 kursiyer ile en çok Çankaya Bölgesi’nden katılım olurken, Sincan, Mamak, Çayyolu, Keçiören ve Yenimahalle bölgeleriyle toplamda birlikte 1247 kursiyer eğitim alıyor.

-ÜNİVERSİTELİLERİN TERCİHİ RESİM, GİYİM, ÇİNİ VE YEMEK KURSU

31Ağustos tarihine kadar devam edecek kursların resim, seramik, giyim, yemek ve çini gibi bölümleri genellikle üniversiteli öğrenciler tarafından tercih edilirken, diğer branşlardaki kurslara ise uzun dönemde gelme fırsatı olmayan çalışanlar, torunlarına bakmak durumda olan babaanne ve anneanneler, ev kadınları ile geçen yıldan kalan eksiklerini tamamlamak isteyen hanımlar katılıyor.

-YENİ DÖNEM KAYITLARI 1 EYLÜL’DE

BELMEK’in 2014-2015 eğitim döneminin kayıtları ise 1 Eylül’de başlayacak. Kurslara katılmak isteyenler, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. kimlik numaralı), diploma fotokopisiyle birlikte Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle’deki BELMEK bölge merkezlerindeki kurs yerlerine başvuru yapabilecekler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.