10 GÜN 1O GECE FESTİVAL TÜRK’ÜN KUTLU TOYU BAŞLIYOR

eti1Anadolu ve Türk Dünyası, 29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde buluşuyor.

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri
Kültür ve Sanat Festivali, 29 Ağustos -7 Eylül tarihleri arasında yapılacak

10 GÜN 1O GECE FESTİVAL TÜRK’ÜN KUTLU TOYU BAŞLIYOR

1 MİLYON KİŞİ, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ’NDE ETİMESGUT’TA BULUŞUYOR

Anadolu ve Türk Dünyası, 29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde buluşuyor. 10 gün boyunca Türk kültür ve sanatının yer alacağı festivalde her akşam yıldız sanatçılar sahne alacak. Açılışı Yıldız Tilbe, finali Demet Akalın yapacak. Hande Yener, Alişan, Petek Dinçöz, Azerin, Muazzez Ersoy, Sevcan Orhan, Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak, Hüseyin Kağıt ve Oğuz Yılmaz festivalde konser verecek. Başkan Enver Demirel; “Kültürümüzün, sanatımızın, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin festivaline herkesi davet ediyorum. Ayrıca bu festival, Türk kültür ve sanatına mensup herkesin festivalidir; herkes evsahibidir, herkese duyurup davet etmek her ferdin görevidir” diyerek, büyük buluşmaya herkesi davet etti.

Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 29 Ağustos Cuma günü başlayacak. 7 Eylül tarihine kadar sürecek festivalde, yurt içi ve yurt dışından 28 dernek, vakıf, Türk devleti ve akraba topluluğu yer alacak. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda 10 gün sürecek festival, Arupa’dan Orta Asya’ya kıtalar arası kültür ve sanat şölenine sahne olacak.

Adriyetik’ten Çin Seddi’ne büyük Türk Dünyası ve Anadolu’nun mahalli kültürleri Etimesgut’ta buluşacak. Festival boyunca meydandaki standlarda kültürel ve sanatsal ögeler sergilenecek. Katılımcılar, Etimesgut Belediyesi’ne ait toplantı ve konferans salonlarında her türlü görsel tanıtımlarını yaparak toplantı, seminer ve konferans düzenleyecekler. Festival, yemek ve diğer kültürel yarışmalarla renklenecek. Festivalin akşam bölümünde ise her gün 2 dernek ile 1 Türk Cumhuriyet ve topluluğunun gecesi yer alacak. Günün finalinde ise ünlü sanatçılar konser verecek.

HER AKŞAM KONSER
Festivalin akşam bölümünde katılımcı dernek vakıf ve elçiliklerin programları yer alacak, gecenin sonunda ise ünlü sanatçılar konser verecek. Festivalin açılışı olan 29 Ağustos Cuma günü Yıldız Tilbe, Başkentliler’le buluşacak. 2. gün Petek Dinçöz, 3. gün Ahmet Şafak, 4. gün Muazzez Ersoy, 5. gün Sevcan Orhan, 6. gün Mustafa Yıldızdoğan, 7. gün Alişan, 8. gün Hüseyin Kağıt ve Oğuz Yılmaz, 9. gün Hande Yener; 7 Eylül’de yapılacak final gecesinde ise Demet Akalın ve Azerin sahne alacak.

DEMİREL’DEN DAVET
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivale tüm başkentlileri davet ederek şunları söyledi: “Bu yıl 11.’sini düzenleyeceğimiz festivalimiz, Etimesgut’la birlikte büyüdü ve bugün uluslar arası nitelikte ve çapta, her yıl milyonlarca kişinin uzaktan ya da içinden takip ederek yaşadığı, büyük bir organizasyona dönüştü. Etimesgut’un festivali, artık Ankara’nın festivalidir; tam anlamıyla da Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın, dünyanın festivali olmayı hak eden gelişme ivmesini kazanmıştır.
Sizleri, kundaktaki bebesinden aksaçlı büyüklerimize kadar hepinizi ve hiç kimseyi ayırt etmeden, festivalimize, toyumuza, şölenimize davet ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”.

FESTİVAL PROGRAMI

1. Gün 29 Ağustos Cuma: Erzurum, Gümüşhane, Türksoy Geceleri- Yıldız Tilbe Konseri

2. Gün 30 Ağustos Cumartesi: Ankara, Tokat, KKTC Geceleri-Petek Dinçöz Konseri

3. Gün 31 Ağustos Pazar: Konya, Trabzon, Kazakistan Geceleri, Ahmet Şafak Konseri

4. Gün 1 Eylül Pazartesi: Gaziantep, Çankırı, Kırım Geceleri, Muazzez Ersoy Konseri

5. Gün 2 Eylül Salı: Sivas, Kırşehir, Türkmenistan Geceleri, Sevcan Orhan Konseri

6. Gün 3 Eylül Çarşamba: Çorum, Samsun, Irak Türkleri Geceleri, Mustafa Yıldızdoğan Konseri

7. Gün 4 Eylül Perşembe: Kars-Ardahan-Iğdır, Kahramanmaraş, Doğu Türkistan Gecesi, Alişan Konseri

8. Gün 5 Eylül Cuma: Yozgat, Mersin, BİSAV Geceleri, Hüseyin Kağıt, Oğuz Yılmaz Konseri

9. Gün 6 Eylül Cumartesi: Niğde, Kırıkkale, Kırgızistan Geceleri, Hande Yener Konseri

10. Gün 7 Eylül Pazar: Azerbaycan gecesi, Demet Akalın ve Azerin Konserleri

You may also like...

1 Response

  1. dilek dedi ki:

    merhaba iyi günler 10 günlük festivalınız de el iş urunler takı el urunlerı satmak iştıyoruz fiyatlar ne kadar nasıl olacağını bıze yonlendırsenız cok sevınır kolay gelsın iyi calısmalar….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.