Çubuk’ta İŞKUR’dan yeni meslek edindirme kursları

İŞKUR tarafından, Çubuk’ta yeni branşlarda meslek edindirme kursları düzenlendi.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 5 ayrı yeni branşta kurslar düzenlenecek. Yeni açılan kurslara katılacak kursiyerlere günlük 20 TL harçlık ödenecek. Kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri de kurs süresinde yatırılacak.

Yeni açılacak olan hasta ve yaşlı bakım elemanı kursuna 50, aşçılık ve evde bakım kursuna 75, ön muhasebe ve kasiyerlik kursuna ise 100 kursiyer alınacak.

İŞKUR ile birlikte yürütülen proje kapsamında açılan kurslar aracılığı ile ev hanımlarına iş imkanı sağlandığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçedeki işsizlik sorununu yetişmiş kalifiye meslek sahibi insanlarla çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

İşsiz insanları meslek sahibi yapmak adına projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Acehan, ‘’İlçemizde şimdilik 5 kurs devam edecek. Bunlardan hasta ve yaşlı bakım elemanı kursuna 50 kişi, Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi ile birlikte düzenleyeceğimiz aşçılık ve evde bakım kursuna 75 kişi, ön muhasebe ve kasiyerlik kursuna ise 100 kişi katılarak ve toplamda 225 adet ev hanımımız 6 ay boyunca kurs alacak. Bu kurslarda eğitim alanlara 20 TL günlük olmak üzere aylık ortalama 400 TL ücret verilecek. Yani 6 ayda ev hanımlarımız aracılığı ile Çubuk ekonomisine 540 bin TL girdi sağlanmış olacak. Birde bunların öğretmenleri olacak ve onlara da İŞKUR ücret verecek. Allah’ın izniyle bu şekilde üretilen projeler sayesinde azda olsa Çubuk ekonomisine bir girdi sağlanmış olacak. Böylece ev kadınlarımıza yönelik hem maddi bir katkı sağlanacak hem de bir sertifika sahibi olacaklar’’ dedi.

-Aşçılık kursuna katılanlar festivalden stant alabilecekler
Aşçılık kurslarına katılanlara özellikle yöresel ürünlerin eğitiminin verileceğini aktaran Başkan Acehan, ’’Bu kurslarda yöresel ürünlerimizden olan taneli tarhana, turşu, bazlama, gözleme, baklava ve höşmerim gibi ürünlerimizin yapılışlarının eğitimleri verilecek. Biz önümüzdeki yıldan itibaren festivalde stant açacaklardan kurs sertifikası isteyeceğiz. Aşçılık sertifikası olmayanlara festival boyunca gıda üretim ve satışı yaptırılmayacaktır’’ diye konuştu.

Kurslar ve projeler konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Acehan, ’’ İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ’a, Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi Müdürümüz Çetin Sümer’e, bu işler için gövdesini koyan belediye meclis üyelerimizden Meral Kayan’a, Aynur Koparan’a ve Ebru Ateş’e teşekkür ediyorum. Bu kurslar onların eseridir. İnşallah Çubuk’ta ki bu ekonomik, iş imkanı ve istihdam sağlayan kursların devamı gelecek’’ dedi.

Çubuk Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi Müdürü Çetin Sümer’de, İŞKUR ve Çubuk Belediyesi ile birlikte birçok kurs düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Acehan, Çubuk Belediyesi Kurbantepe Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nde kursiyerlerin uygulamalı eğitimlerini inceleyerek, çalışmalarında başarılar diledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.