Yerel seçim taktiği bu kamptan çıkacak

Yerel seçim taktiği bu kamptan çıkacak

Aday adaylıklarıyla ilgili başvurular önce Kızılcahamam Kampı’nda değerlendirilecek. Temayül yoklamaları, raporlar, başkanların karneleri ve kamuoyu yoklamaları da göz önünde bulundurulacak. Yerel seçim taktiği bu kamptan çıkacak.

AK Partili kurmaylar Başbakan Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam’da toplandı. Kampta çifte brifingle yerel seçimlerin yol haritası çizilecek. Masada demokratikleşme paketi ve yeni anayasa da olacak.

Başbakan Erdoğan başkanlığında başlayacak kampta, ana gündem maddesi yerel seçim çalışmaları olacak.

MODERATÖR ERDOĞAN
Kızılcahamam Kampı’na, milletvekillerinin yanı sıra, MKYK üyeleri, kurucu üyeler, Disiplin ve Hakem Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri katılıyor. Müzakerelere bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından geçilecek. İlk gün, hem Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop hem de Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel brifing vererek çalışmaları ve süreci anlatacak.

Seçim temposu yükseliyor
PARTİ yönetimi, kampın ardından da tempoyu artıracak. 9 Kasım’da 14 yeni büyükşehir ve ilçelerinde, 16-17 Kasım’da da 51 il ve ilçelerinde temayül yoklaması yapılacak. Geçen hafta sonu eski 16 büyükşehirde gerçekleştirilen yoklamalarla birlikte tüm sonuçlar Genel Merkez’de mercek altına alınacak.

Yarın da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın moderatör olacağı ve tüm bakanların kürsüye çıkarak başkanlığındaki üst komisyon ise 11 Kasım’da işbaşı yapacak. 10 kişilik komisyon, 6 günde yapacağı toplantılarla, adaylardan büyük kısmını ay sonuna kadar belirlemiş olacak. Bu çalışmalar sırasında milletvekillerine formlar dağıtılarak görüşlerinin sorulması, bazı illerle ilgili kamuoyu anketlerinin yenilenmesi de gündemde. 20 Kasım’dan sonra bazı adayların açıklanması planlanıyor.

AK Parti’de il ve ilçe belediye başkan aday adaylıkları için başvurular da sona erdi. Binlerce başvuru Genel Merkez’de değerlendirmeye alınacak ve son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Revizyon yolda
BAŞBAKAN Erdoğan’ın bu ay kabine ve parti yönetiminde revizyona gitmesi bekleniyor. Binali Yıldırım’dan Suat Kılıç’a, Zafer Çağlayan’dan Fatma Şahin’e kadar çeşitli isimlerin adları kulislerde konuşuluyor. Ancak, bu konuda da son sözü Erdoğan’ın söylemesi öngörülüyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.