GÜLEK MAHALLESİ’Nİ GEZEN BAŞKAN CAN’A VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Büyükşehir yasasıyla beldelikten mahalleye dönüşen Gülek Mahallesi’ni ziyaret etti.
Gülek Mahallesi girişinde karşılanan Başkan Can’ın ayağına mahalle sakinleri kurban kesti. Gülek Mahallesi’ndeki esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Can, vatandaşlarında sorunlarını dinledi.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Başkan Can, “1994’den bu yana Tarsus Belediyesi’nde bizler yerel yönetim olarak iktidardaydık. Cenab-ı Allah bizlere kaldığımız yerden devam etmeyi nasip etti. Dualarınızı ve desteğinizi bizlerden esirgemediğiniz için hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Başkan Can, “Daha dün burası Gülek Belediyesi tarafından yönetiliyordu ve birçok hizmet belediye personeli tarafından yapılıyordu, yerine getiriliyordu ama yeni yasayla birlikte Gülek beldesi Tarsus Belediyesi’nin bir mahallesi oldu. Bundan sonra yapılacak hizmetlerden bir kısmını Tarsus Belediyesi bir kısmını Mersin Büyükşehir Belediyesi yerine getirecek. Gülek’in sorunlarını biliyoruz. Bu sorunlar Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Tarsus’u nasıl 20 yıldır nakış nakış işlediysek güzel bir kent haline getirdiysek Gülek’i de o şekilde nakış nakış işleyerek yaşayana yakışır bir yer haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkanımızın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olması, Mersin’i yöneten kişinin Tarsuslu olması, Tarsus’a 20 yıldır hizmet veren Sayın Burhanettin Kocamaz olması Tarsus’umuzda yaşayan partili partisiz, köyde yaşayan, kentte yaşayan herkes için onur verici gurur, verici bir olaydır. 20 yıldır başkanımla çalışan bir belediyeci olarak tecrübemizle, bilgimizle şehri ve mesleğimizi bilmemiz sebebiyle sizlerden biraz zaman ve sabır istiyorum. Nasıl 20 yılda Tarsus bir değişim sergilediyse Gülek’te bir değişim sergileyecek ve hak ettiği konuma gelecek. Bugüne kadar Gülek de belediye başkanlığı yapan, belediyecilik yapan bütün meslektaşlarımdan Allah razı olsun. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Taş üstüne taş koyan Gülek beldesine hizmet yapan bütün hemşehrilerimden, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

“Sorunları biliyoruz, biraz sabır” diyen Başkan Can, Büyükşehir yasasıyla kapanan 5 beldenin hizmet alanının Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini sorunlarını tespit ettiklerini söyledi.

Başkan Can, “Yeni yasa nasıl Gülek de bazı değişimlere neden olduysa Tarsus’ta da bazı değişimlere neden oldu. Tarsus’ta 45 mahallemiz vardı ve 45 mahalleden biz sorumluyduk. Yeni yasayla birlikte artık 129 tane köyümüz ve kapanan 5 beldemiz Tarsus Belediyesi’nin birer mahallesi haline geldiler. Sonuç olarak 45 olan mahalle sayısı 179 mahalleye çıktı. Bizler şuan bir geçiş süreci yaşıyoruz. Dün itfaiye Tarsus belediyesine bağlıydı, bugün Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı, dün içme su ve kanalizasyon müdürlüğü(TASKİ), mezarlık müdürlüğü, şehir içi ilaçlama, hal müdürlüğü ve bunun yanında otobüs işletmesi, otogar hizmetleri ve mezbaha hizmetleri bize bağlıydı, bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Kısacası nasıl Gülek Beldesinin belediyesi kapandıysa, bizimde Tarsus Belediyesi olarak gelirimizin ve yetkimizin bir kısmı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ama bizi sevindiren olay Mersin’i yöneten kişinin Tarsuslu sayın Burhanettin Kocamaz olması.

Yeni Büyükşehir Yasası’ndan dolayı şuan bir geçiş süreci yaşıyoruz ve Tarsus Belediyesi olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli bir çalışma yapıyoruz ve bu çalışmalar bitmek üzere. İnşallah bizde taze bir besmele çekerek, gecemizi gündüzümüze katarak, gündüz yorulmadan gece uyumadan çalışmalarımıza başlayacağız yeter ki Cenab-ı Allah güç versin, kuvvet versin, sağlık versin.” şeklinde konuştu.

Tarsus halkının duasına talip olduklarını vurgulayan Başkan Can, “Belediyecilikte seçim bitti mi siyaset biter. 30 Mart seçimlerinde bizler tercih eden herkese şu mesajı vermek zorundayız. İyi ki oyumu vermişim, helalı hoş olsun dedirttirmek boynumuzun borcudur. Bizleri tercih etmeyenlere de ki hepsine saygı duyuyorum, inşallah keşke verseydim dedirttirmeyi de Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. Bizler Tarsus’ta 45 mahallemize eşit bir şekilde hizmet götürdük. Dini, dili, ırkı ve memleketi, partisi ne olursa olsun Tarsus’ta yaşayan, havasını teneffüs eden bütün insanlarımız oy versin vermesin bizim için aynıdır. Belediyecilikte oy veren vermeyen ayrımı olmaz şimdiye kadar yapmadık da, yapmadığımız için de bugünlere geldik. Şevket Can’ın da her mahalle de, her sokakta alın teri, ayak izi ve imzası vardır Hepinizin dualarına talibiz.” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.