Türkmen Kardeşlerimizin Yaralarını Saralım

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Binası’nda yaptığı basın toplantısında, Iraklı Türkmenler için başlattıkları yardım kampanyası konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Irak Türkmenleri için başlattıkları yardım kampanyası hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “Türkiye’nin Suriye ve Irak politikalarının en zayıf noktası, bu bölgelerdeki Türkmenlere sahip çıkılmaması, bölgedeki diğer güçler arasında ezilmelerine göz yumuluyor olmasıdır. IŞID terör örgütünün yerlerinden yurtlarından ettiği binlerce Türkmen kardeşimiz perişan vaziyetteler. Türkmen kardeşlerimiz şunu bilsinler ki; Türk milleti, kalbiyle ve imkanlarıyla onların yanındadır. Biz, bu kampanyayı bir ihsan, bir sosyal faaliyet, hatta bir görev olarak değil, kardeşin kardeşe karşı asli sorumluluğunun ifası olarak görüyor ve buna göre hareket ediyoruz.” dedi.

Sınırlarımız dışında kalan ve 100 yıldır acı çeken, zulüm gören Türkmenlerin, bugün yaşama haklarının da ellerinden alındığını belirten Başkan Kocamaz, “Türkmen kardeşlerimizin başlarına gelen felaketlere, sınırlarımızın ötesinde yaşıyorlar diye asla duyarsız kalamayız, başımızı çeviremeyiz. Türkmeneli çöktüğü zaman, sıra Gaziantep’e, Kahramanmaraş’a, Mersin’e, İzmir’e, İstanbul’a, Trabzon’a, Erzurum’a gelir. Kampanyamıza katkıda bulunacak Mersinli hemşehrilerimin ve her bir kardeşimin, işte bu anlayışla hareket etmelerini bekliyorum.” dedi.

Kampanyada toplanacak yardımların, hiçbir aracı kullanmaksızın doğrudan Irak Türkmen Cephesi’ne teslim edileceğini kaydeden Başkan Kocamaz, “Kampanyamız 6 ay sürecektir. Hedefimiz, kampanya sonunda Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya bir nebze de olsa katkı sağlayacak bir meblağı toplamak ve onlara teslim etmiş olmaktır. Biz hayırlı bir niyetle yola çıktık, inşallah neticesi de hayırlı olacaktır. Kampanyamıza katkıda bulunacak her hemşehrimize, her kardeşimize şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Kampanya ile ilgili hesap numaraları, önümüzdeki günlerde basın ve bilboardlar aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.