Balkan Şampiyonu Leylek’ten Başkan Hızlı’ya Ziyaret

Balkan Şampiyonu Leylek’ten Başkan Hızlı’ya Ziyaret

Uğur Leylek 12/13 Ekim’deki Hırvatistan’ın Darda kentinde yapılan St. Hubert Balkan Avcı ve Köpeği yarışmasına takım arkadaşı Düzce’den Nusret Kaya ile katıldı. Yarışmaya 6 ülke’nin seçilmiş en iyi yarışmacıları katıldı. 12 yarışmacı 3 bataryaya ayrılarak üç ayrı bölgede yarıştılar ve çok ufak ayrıntıların bile gözden kaçmayarak yapıldığı bu yarışmada Uğur Leylek kendi bataryasındaki 4 yarışmacıdan en yüksek (92) puan alarak bataryanın yani gurubun birincisi oldu.

Ulusal ve Ulslararası yarışmalarda bir çok derece elde eden Akhisar’ın başarılı yarışmacısı Uğur Leylek desteklerinden dolayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Tüm şampiyonanın en yüksek ikinci puanını alarak ilk kez katıldığı şampiyonada izleyenlerin ve hakemlerin taktirini topladı. Çok iyi bir ülke puanı kazanan Leylek, ferdi derecelendirme için baraja kaldı. Diğer takım arkadaşı Nusret Kaya ise bataryasında (82) puanla ikinci oldu, bunun sonucunda ülkemiz bir puan farkla birinciliği kaçırdı ve şampiyonanın ülke takım ikincisi oldu. Ferdi yarışmada baraja katılmaya hak kazanan Uğur Leylek barajda belki de yarışmalarda yapmadı tek hata olan köpek Ferma verdiğinde elini havaya kaldırmadığı için eksi 30 puan verildi ve aksilikler devam etti. Köpeği bulduğu ikinci kuşta hakemlerin üzerine uçtu ve bu yüzdende atış yapamadı. Kaybettiği puan 40 aldığı puan 48 aksilik ve tecrübesizlik olmasa alacağı puan 88 yarışmanın birincisinin aldığı puan 83.Uğur Leylek ülkemizi temsil ettiği ilk yarışmada iyi bir skorla döndü ve takım olarak 26 Ekim’de Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı

Uğur Leylek yaptığı açıklamada “bu yarışmada ülkemizi ve Akhisar’ımızı temsil etmek benim için muhteşem bir gurur ve onurdu. İlk defa katılmanın verdiği heyecan ve telaffuz problemleriyle yaptığım çok ufak hata sebebiyle birinciliği kaçırmam beni inanın çok üzdü. İsterdim ki ülkemize ve Akhisar’ımıza en büyük başarılarla birincilik kupalarıyla dönüp sizleri onurlandırmak isterdim ama maalesef. Ancak bu ayın 26’sında yine Hırvatistan’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmayı hak kazandık, kayıtlarımızı yaptırdık, ülkemizi orada temsil edip daha güzel skorlarla temsil etmeye çalışacağız. Bu meşakkatli, uzun ve yorucu yolda bu ve bundan sonraki yurt dışındaki yarışmalarda bana sponsor olan ve bundan sonrada elinden gelen her yardımı yapacağını belirterek destek veren Doğanlar madencilikten Reşat, Berkant ve Mehmet Doğan kardeşlere ve Akhisar Belediyspor ‘a belediye başkanlarımız sayın Salih Hızlı, Latif Çakmak ve Ömer İşçi’ye Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu başkanı Ümit Özkanal yönetim kurulundan Adnan Üke ve manevi destekleri için Akhisar halkına ve dostlarıma sonsuz teşekkürler ederim. Beklediğimiz ve istediğimiz skorları inşallah dünya şampiyonasında almaya çalışacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.