BAŞKAN TUNA; “SAĞLIĞIN MERKEZİ TOROSLAR”

tor2Çalışma yol haritalarında bulunan sağlık alanında büyük projelere imza atan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettikleri 232 bin m2 alanda inşasına başlanan 1250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’ndeki çalışmaları inceledi.

Göreve geldikleri ilk günde “Toroslar’ı sağlığın merkezi yapacağız” sloganıyla yola çıkan Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu kapsamda hayata geçirilen projelerden biri olan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’nün hizmete açılmasıyla Toroslar’ın yatırımcılar için daha cazip bir konuma geleceğini söyledi.

özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek şehir hastanesi inşaatının, üç yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiğimiz 232 bin m2 alanda inşasına başlanan 1250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü, kamu özel ortaklığı modeli ile yapılmaktadır. Halkın sağlığına büyük önem veren bir belediye olarak bu projenin arsasını ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Şehir hastanesi, 25 yıllığına devlet kiralama garantisindedir. Amacımız, ilçenin gelişimine katkı sunmak ve Toroslar’ı sağlığın merkezi yapmaktır” dedi.

“Proje alanından 25 bin kamyon Hafriyat çıkarıldı”
Hastanenin yapılacağı proje alanında hafriyat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve bugüne kadar yaklaşık 25 bin kamyon hafriyat çıkarıldığını vurgulayan Başkan Tuna, çıkarılan hafriyatları İmar yollarının açımında ve Drag pisti yapımı gibi projelerde dolgu malzemesi olarak kullandıklarını da vurguladı.

Başkan Tuna; “İnşallah burası tamamlandığında şehrin en önemli çekim merkezlerinden biri olacak. Otogarın gelişi, hastanenin yapımı, ikinci el oto galericiler sitesinin bulunması ve Mersin İdman Yurdu’na tahsis ettiğimiz alan ile bu bölge bir kompleks şekline dönüşecek. Bu bölgemiz, şehri panoramik bir şekilde gören ve hava sirkülasyonu iyi olan bir yaşam merkezidir.

Toroslar’ın geleceği ve yaşam kalitesi burayla birlikte çok daha yükseklere çıkacaktır. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’nün de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.