Birliğimiz Geleceğin Yerel Yöneticilerini Buluşturuyor

bir2Birliğimiz tarafından hayata geçirilen ve yerel yönetimlerin dünyadaki temel ilkeleri ve Türkiye yerel yönetim yapısının uygulamalı olarak anlatıldığı Local International staj programının üçüncüsü Ankara’da başladı. 11-23 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek staj programının açılış konuşmasını Birliğimiz Genel Sekreteri Hayrettin Güngör yaptı.

Güngör konuşmasının başında “Bugün Türkiye için demokrasi için çok önemli bir gün. Türkiye tarihinde ilk defa halk oylaması ile Cumhurbaşkanını seçti. Demokrasinin en güzel taraflarından biri halkın iradesiyle yöneticilerini seçebilmesidir. Türkiye, demokraside çok önemli bir daha atmıştır. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyor ve kendisine başarılar diliyoruz” dedi.
“Genç yerel yönetici adayları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz”
Üçüncüsü düzenlenen staj programında önemli deneyimler edinildiğini kaydeden Güngör, 28 yurtdışından ve 14 yurtiçinden; özellikle mezuniyetten sonra yerel yönetimlerde çalışma imkanı olan bölümlerde eğitim gören öğrencilerin davet edildiğini ifade etti.

“Belediyecilik alanında çalışacak genç yerel yönetici adaylarına belediyeciliğin temel kavramlarını ve ilkelerini anlatmayı, pratik bilgiler sunmayı amaçlıyoruz. Bir diğer amacımız yurtdışından gelen genç yerel yönetici adaylarıyla Türkiye’deki genç yerel yönetici adayları arasında dostluk ve kardeşlik ilişkileri geliştirmektir. 15 gün sürecek program sonunda ülkenize ya da şehirlerinize mutlu bir şekilde döneceğinizi umuyoruz.

Üniversite bitirmek bir anahtardır ancak her şey değildir. Eğitim aldığınız alanda kendinizi geliştirmez ve gerekli donanıma sahip olmazsanız rakiplerinizle mücadele edemezsiniz. Uygulama ile teoriyi örtüştürmelisiniz” diye konuşan Genel Sekreter Güngör, “Önceliğiniz kendi vatandaşınız olmalı, kendi ülkenizin refahı için çalışmalı, görevinizi yerine getirirken din, dil, ırk ayrımı gözetmemelisiniz. Dünyanın neresinde acı ve gözyaşı varsa mazlum varsa elinizdeki imkanlar doğrultusunda yardım etmeye çalışın. Halklar arasında dayanışma ve kardeşlik için çalışın. Savaşlar kolaydır. Barış zordur fakat uzun sürelidir. İnsanlara yardım edin. Size yapılan yardımları da unutmayın. Vefayı hiçbir zaman hayatınızdan çıkarmayın” dedi.
“Katılımcılar ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe ile ülkelerine dönecekler”

Genel Sekreter Güngör, farklı coğrafyalardan ve farklı bölgelerden gelen arkadaşları TBB çatısı altında görmenin mutluluğunu içerisindeyiz diyerek eğitimin ardından yerel yönetimler konusunda ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe ile ülkelerine ve şehirlerine döneceklerine olan inancını dile getirdi.

Üniversitelerin Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama, İletişim Fakültesi, Sosyoloji, İstatistik bölümlerinden yeni mezun ve son sınıf öğrencilerinin katıldığı program kapsamında yapılacak sunumlar şöyle; “Yerel Yönetimlerin Temel İlkeleri, Türkiye’de Yerel Yönetim Sistemi, Yerel Yönetimde Dünya Örnekleri, Belediyelerin Görevleri, Belediyelerin Mali Yapısı, Mahalli İdare Birlikleri ve Türkiye Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimlerde Dünya ve Bölge Teşkilatları, Yerel Demokrasi ve Katılım, Yerel Kalkınma, Liderlik ve Kişisel İmaj, İş Görüşmesi ve CV Hazırlama”

Staj süresinde ayrıca farklı kurumlara ve belediyelere alan ziyaretleri gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında İstanbul gezisi ve farklı kültürel aktiveler de yer alacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.