Başkan Ergün İş Adamları İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bakan_Ergun__Adamlar_le_Kahvaltda_Bir_Araya_Geldi_8_800MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da faaliyet gösteren iş adamları ile Erdinç Yumrukaya’nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, geçiş sürecinin yaşandığını belirterek, “Bu süreci yılbaşına kadar tamamlamış oluruz diye düşünüyoruz. Bunun dışında 2015 ile ilgili yatırımların planlaması içerisindeyiz. Manisa’da yaptığımız ve Manisalılara yaşattığımız güzellikleri il geneline yayacağız” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi. Erdinç Yumrukaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil ve Bahadır Kadron, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, İş adamları Tarık Almış, Erdinç Yumrukaya, İsmail Kadıoğlu ile Halk Bankası ve İş Bankası Müdürleri katıldı. Kahvaltıda konuşan Erdinç Yumrukaya, “Sayın Başkan her gün bir mahallede. Biz de Manisa esnafı olarak sizlerle bir araya gelmek istedik. Bundan sonra daha sık görüşeceğimizi düşünüyorum. Yapılan işler son derece düzgün ve güzel işler yapıyorsunuz. Bu noktada Sayın Başkan ve ekibini kutlamak istiyorum. Sayın başkan ve ekibi Manisa’yı Türkiye’deki en güzel şehir haline getirecek. İnanıyorum ki Sayın Cengiz Başkan ile beraber Manisa ili Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hizmetleri il bütününe yaymanın gayreti içindeyiz

Erdinç Yumrukaya’ya kendisini iş adamları ile bir araya getirdiği için teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “4,5 aylık bir süreyi geride bıraktık. Manisa halkı bizlere teveccüh göstererek bu görevde hizmet etmemiz için ikinci 5 yılı Büyükşehir Başkanı olarak bu görevi bizlere tevdi etti. Geçtiğimiz 5 yıl içinde hangi çizgideysek bugün de aynı çizgide ve doğrultuda Manisa’da yaşayan insanımıza onların aileleri ile sevdikleri ile daha iyi bir yaşam sunabilmek için hizmetlerimizi Manisa’nın il bütününde yapabilmenin çaba ve gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Yeni yatırımların planlaması içerisindeyiz

Geçiş sürecinin yaşandığını söyleyen Başkan Ergün, “Yeni yapılanma, hem de yeni oluşturulan MASKİ’nin sıfırdan yeni kurulması sürecini yaşıyoruz. Kadroların yerleşimi, ilçelerde yapılanmalar, bütün ulaşım hizmetleri olsun, mezarlık hizmetleri olsun, garaj hizmetleri, mezbaha hizmetleri ve itfaiye hizmetleri gibi ilçelerde yapılanma süreçleri devam ediyor. Bu sürecin yılbaşına kadar tamamını tamamlamış oluruz diye düşünüyoruz. Ama bu arada 2015 ile ilgili yatırımların planlaması içerisindeyiz. Umuyorum ki Manisa’da yaptığımız ve Manisalılara yaşattığımız bu güzellikleri il genelinde yayacağız” diye konuştu.

Yeni otoparkın çalışmaları başlayacak

Manisa merkezde yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmalardan bahseden Başkan Ergün, “Otopark meselesi Manisa’nın en büyük sıkıntılarından bir tanesi. Önümüzdeki Pazartesi Allah nasip ederse emekliler otoparkının açılışı yapılmış olacak ve hizmete girecek. Üst peyzajı ile ilgili müteahhite yer teslimi önümüzdeki hafta yapılıyor. Orada da 3-4 ay gibi bir sürede bitirilmesi ile otoparkın üstü daha güzel bir alan kavuşmuş olacak. İkinci otopark noktasında bire senedir Kamu İhale Kurumu’nda itiraz süreci yaşandı. Bu bize bir senelik bir kayıp yaşattı. Ancak orada da bütün prosedür tamamlandı ve geçtiğimiz hafta yer teslimi müteahhite yapıldı. Anıtlar Kurulu’ndan mimari projenin onaylarının yapılıp tasdiğinin alınmasına müteakip önümüzdeki ay bu süreçte orada inşaat çalışmaları başlamış olacak. Manisa 560 araç kapasiteli tam otomatik mekanik sistemli bir otoparka kavuşmuş olacak. Bu da Manisa’nın merkezinde kesin çözüm olmasa da kısmen bir rahatlamayı sağlayacaktır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk olacak

Kent Park’ta çalışmaların devam ettiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “170 bin metrekarelik bir alanda 30 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla Kent Park’ı da gelecek ayın sonunda bitirme hedefimizi koyduk. Şu anda çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Türkiye’de ilk olacak ve o büyüklükteki tek gösteri havuzunu da Manisa’ya kazandırmış olacağız. Benzeri sadece yurt dışında var. Bütün Manisa halkının çocuklarıyla vakit geçireceği, sporun yapılabileceği, bisiklete binilebileceği, ailelerin kafeteryalarda oturup vakit geçireceği her türlü aktivitenin olduğu bir alan” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.