Karşıyaka Belediyesi’nden Bilişim Atağı

karsiyaka-belediyesi-nden-bilisim-atagiKarşıyaka Belediyesi hizmet anlayışını “bir tık”lık mesafeye taşıdı. Hizmet binalarının teknolojik alt yapısının kapasitesi yükseltilirken, binalar arası entegrasyon da tamamlandı. Mobil uygulamalarını da faaliyete geçiren Karşıyaka Belediyesi, hizmet binalarına da kiosklar yerleştirmeye başladı. Bilişim teknolojisinin tüm imkanlarını belediyecilik hizmetlerine uyarlamaya çalıştıklarını belirten K

Başta akıllı bina olarak yapılan Belediye Hizmet Binası olmak üzere Şantiye Tesisleri, Hizmet Binası 2 ve Temizlik İşleri Binaları güvenli bilgisayar ağı ile birbirine entegre edilirken, toplanan tüm verilerin güvenliğini sağlayabilme için özel donanımlı sistem odası kuruldu. Yangına karşı özel korunaklı, giriş ve çıkış güvenliği sağlanan, ses yalıtımlı sistem odasında, belediyenin tüm dijital verileri bir merkezde depolanıyor.

Vatandaşların belediyecilik hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağlamak, şikayet ve önerilerini almak amacıyla da, hizmet binalarına kiosklar yerleştiriliyor. Karşıyaka Belediyesi’nin Karşıyakalılarla buluşma platformlarına yenileri de eklendi. www.karsiyaka.bel.tr adresi üzerinden belediyecilik hizmeti veren Karşıyaka Belediyesi, facebook ve twitter hesaplarını da geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirmişti. Belediyenin hizmet ağına son olarak mobil uygulamalar da katıldı. Borç sorgulama, e-rehber ve istek, şikayet gibi hizmetlerin de sunulduğu mobil uygulamalar kısa sürede büyük ilgi gördü. “E-rehber”, “e-belediye”, “istek/şikayet Mavi Masa” , “duyurular”, “haberler”, “etkinlik takvimi” ile belediyecilik hizmetleri ile belediye başkanı hakkında bilgi verilen 8 kategoriden oluşan uygulamaya, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlardan ulaşılabiliyor.

Gelişen teknolojiye uygun olarak hizmet kalitesini de arttırdıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Teknoloji çağını yaşıyoruz. Belediyemizde de bu çağa uyacak yatırımları gecikmeden yaptık. İnsanlarımıza daha çok hizmet, daha kolay ulaşım ve daha güvenli bilgi akışını sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, sıkıntılarını, şikayetlerini, önerilerini, web sitemiz, facebook ve twitter sayfalarımızın yanı sıra, tablet bilgisayarlarından, cep telefonlarından, kiosklardan ulaştırabilir. Çalışmalarımız hakkında bilgi alabilir. Karşıyakalı hemşehrilerimize artık sadece bir tık uzaklıktayız“ diye ekledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.