Meram Belediyesi’nden Felaket Kurtarma Merkezi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, oluşabilecek arızalar veya doğal afetler neticesinde belediyeye ait verilerin ve yazılımlarının korunması ve sürekli çalışır halde işlemlerine devam edebilmesi için Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) oluşturdu.

Yangın, su baskını ve benzeri durumlardan ötürü sistemlerin bulunduğu binanın veya odanın kullanılamaz hale gelebileceğini de göz önünde bulunduran Meram Belediyesi, uzak bir noktada Felaket Kurtarma Merkezi noktası oluşturdu. Ana hizmet binası ile FKM noktası arasındaki bağlantı Bilgi İşlem Müdürlüğünün döşediği fiber optik kablolar vasıtasıyla sağlanıyor. Böylece hizmet binasında yapılan her işlem aynı anda FKM’deki sunuculara da kaydediliyor. Böylece herhangi bir kriz durumunda kesintisiz bir şekilde tüm belediye faaliyetlerinin devam ettirilebileceği bir yapı oluşturuldu.
Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İlker Dağlı, Felaket Kurtarma Merkezini kurarak bilişim alanında Meram Belediyesini ilkler arasına taşıdıklarını söyledi. Dağlı, “Belediye için hayati öneme sahip verilerin ve yazılımların korunması ve belediyenin işlemlerine kesintisiz devam edebilmesi, hizmet sürekliliğinin sağlanması için kurulan Felaket Kurtarma Merkeziyle; Deprem, sel, yangın, elektrik şebeke sorunları, savaş durumu, terör saldırısı ve kişisel hatalar neticesinde çalışamaz hale gelebilecek sistemleri kurtarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

FKM’nin teknik yapısı hakkında da bilgi veren Dağlı, “Su baskınlarından korunma, düzenli kablolama ve hava sirkülasyonunu sağlamak için yükseltilmiş zemin, 90 derece ısıya dayanaklı yanmaz kapı, parmak izli geçiş sistemi, FM 200 gazlı yangın söndürme sistemi, klimalı soğutma sistemi ile donatılan FKM cihazların elektrik kesintilerinden ve sorunlarından etkilenmemesi için de paralel yedekli kesintisiz güç kaynakları ve jeneratör ile korunmaktadır. Ayrıca ısı ve nem seviyesinin artması, su baskını gibi durumlarda alarm sistemi de kurulmuştur. FKM kamera sistemiyle 24 saat izlenmektedir” dedi.

Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Can da sistemin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.