BAŞKAN YÜCEL’İN BİNA GİRİŞİMLERİ OLUMLU SONUÇLANDI

ala2Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in iki okul yapma karşılığında devrini istediği Payallar ile Oba eski hizmet binaları Alanya Belediyesi’ne devredilecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı ortak basın toplantısında, Büyükşehir Yasası kapsamında Valilik Başkanlığında kurulan Komisyona devredilen Payallar ile Oba eski Belediye Hizmet binası tartışmalarına son noktayı koydular. Marina Restoran’da yapılan yemekli toplantıda Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’da hazır bulundu.

BELEDİYE 24’ER DERSLİKLİ İKİ OKUL YAPTIRACAK

Komisyon tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilip okul olarak kullanılmasına karar verilen Payallar ile Oba eski Hizmet binalarının yeniden Alanya Belediyesi’ne devredilmesi konusunda Valiliğe başvuruda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in girişimleri olumlu sonuçlandı.

Alanya Belediyesi’nin Payallar ile Kestel- Mahmutlar Mahallesi sınırında 24’er derslikli iki okul yaptırması karşılığında her iki hizmet binası da Alanya Belediyesi’ne devredilecek.

Yarın Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak protokol ile Payallar ile Oba Hizmet binalarının yerel yönetime tahsisi gerçekleştirilecek.

“BAŞKANIMIZ PROJELERİNİ BİZE İLETİYOR BİZ DE DESTEK VERİYORUZ”

Ortak amaçlarının Alanya’ya hizmet etmek olduğunu söyleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başkan Yücel ile yapılan görüşmeler sonucu yerel yönetimin her iki eski belediye hizmet binasına ihtiyacı olduğu konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyükşehir Yasası kapsamında Alanya’da belde belediye binalarının bir kısmı ilçe belediyeye bir kısmı Büyükşehir belediyesine bir kısmı da hazineye devredilmişti. Alanya’da Payallar ile Oba’da bulunan eski belediye hizmet binaları bölgedeki okul ihtiyaçları gözönüne alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri yapılmıştı. Biz her iki binada da 3’er derslik oluşturarak bu yıl eğitim öğretime açmayı kararlaştırmıştık. Değerli Başkanımız Adem Murat Yücel, yaptığımız bir sohbette Payallar ile Oba’da bulunan eski belediye hizmet binalarına ihtiyacı olduğunu gündeme getirmişti. Başkanımız projelerini bize iletiyor. Biz de destek veriyoruz. Sorunun çözümü konusunda Başkanımız Yücel’den bir çalışma yapmasını istedik. Bize sunulan çalışmayı son derece mantıklı bulduk. Hepimizin amacı Alanya’ya hizmet etmek. Biz de Alanya Belediyesi’nin her iki hizmet binasına da gereksinim duyduğunu gördük. Alanya Belediyesi yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile biri Payallar’a diğeri Mahmutlar ile Kestel arasında bir noktaya yapacağı 24’er derslikli okulun protokolünü imzalayacak. Bu arada yeni okullar yapılana kadar Payallar hizmet binasının en üst katında öğrenciler eğitimlerine devam edecekler. Oba’da ki 3 derslik ise uygun okullara kaydırılacak.” dedi.

“Alanya ilklerin ilçesi” diye sözlerini sürdüren Çavuşoğlu, “İlçe bazında ilk Fen Lisesi, ilk üniversite Alanya’da kuruldu. İnşallah Devlet Üniversitesini de Alanya’ya kazandıracağız. “dedi.

“YÜCEL: EĞİTİMDE DE ÖNCÜ OLACAĞIZ”

Alanya Belediyesi olarak eğitim öğretim alanında yapacakları hizmetlerde de öncü olacaklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AB Bakanı ve Başmüzakereci Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na kendisini dinleleyerek gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür etti.

Büyüyen Alanya’nın okula olan ihtiyacının da arttığını belirten Yücel, “Hizmet akışında bir aksaklık yaşanmaması için bizim Payallar ve Oba’da eski hizmet binalarına ihtiyacımız vardı. Biz vatandaşın mevcut hizmet binalarına olan alışkanlıklarını da göz önünde bulundurarak yapacağımız iki okul karşılığında hizmet binalarının belediyeye devrini talep ettik. Talebimiz olumlu sonuçlandı. Amacımız Alanya’ya hizmet etmek.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.