Çubuk Belediyesi 2012 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Çubuk Belediye Meclisi, 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nu oy çokluğu ile onayladı.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkanvekili Hüseyin Doğanay’ın başkanlığında 5. dönem 13. birleşiminde yapılan toplantıda 2012 yılı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Konuşmasına ilçelerine yatırımların gelmesi noktasında her zaman destek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Başkan Özden, çalışmalarında kendilerine her zaman katkı vererek destek olan meclis üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ederek şunları söyledi:
”Başkanlığı devraldığımız gün itibariyle ne tek bir araca koyacak bir litre benzin, ne iki taşın arasına koyacak bir avuç çimento, ne de bir personelin maaşını karşılayacak nakit para olmamasına rağmen sizden aldığımız güç ve hizmet aşkıyla moralimizi bozmadık ve ilçemize hizmet etmeye var gücümüzle devam ettik. Öncelikle israfı önlemek için gerekli tasarruf tedbirlerini aldık, belediyenin yok olan itibarını geri kazandırdık ve 2012 yılında da bu tedbirleri devam ettirdik. Her zaman en iyi hizmeti en uygun maliyetle vatandaşımıza nasıl sunarızın hesabını yaptık. Yetimin hakkını yedirmeden hemşehrilerimizin hizmetkarlığına soyunduk. Bu yıl çerisinde bir taraftan ciddi borçlar ödedik, diğer taraftan da iki katından fazlaya çıkan sorumluluk alanımızda hizmet üretmeye çalıştık. Bu güne kadar çeşitli nedenlerle ertelenen ve yapılmayan alt yapı yatımları nedeniyle adeta şantiye dönen ilçede, hizmet götürmek için el atmadığımız cadde ve sokak kalmadı. Ancak şunu da belirtmemizde fayda var, tasarruf tedbiri uygulayacağız diye, hem asli görev ve sorumluluklarımızdan hem de sosyal belediyecilik gereği faaliyetlerimizden vazgeçmedik veya ertelemedik. Öncelikle faaliyet programımızı incelemeden evvel bu durumun dikkate alınmasında fayda olacağına inanıyorum.”
Göreve başladıkları günden bu tarafa 2012 yılında da mali disiplin anlayışlarından hiçbir taviz vermeden belediye tarihin belki de ilk defa gelirin giderinden fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Özden, Gerçekleşen bütçede açık vermeden hem geçmiş yılların borçlarını ödedik hem de yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Bana göre ödediğimiz borçlardan en anlamlısı ise 3 dönemdir ödenmeyen işçilerimize olan 1.791.615,00 TL ikramiye alacaklarıdır. 2011 yılında 622.363,60 TL olan yatırım harcamalarımız 2012 yılında 2.885.894,77 TL’ye çıkarak %21 oranda bir artış göstermiştir. Yatırım harcamalarımızın bütçeye oranı 2011 yılında % 2 iken 2012 yılında bu rakam %10’a yükselmiştir. Her konuda olduğu gibi imarda da tecrübelerimiz, kendimize güvenimiz, şeffaf ve açık olmamız gibi nedenlerle 2012 yılı içerisinde 192 yapı ruhsatı, 106 tane yapı kullanma izin belgesi verilerek, Ankara’nın en istikrarlı büyüyen ilçe belediyesi olduk. Bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi ilçemiz her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Bu da bizlere daha çok sorumluluk yüklemektedir” dedi.
Yeni temizlik filosunun devreye girmesiyle çevre düzenlemesi ve sokakların temizliğine çok fazla önem verildiğine dikkat çeken Başkan Özden, ”Çubuk Belediyesi olarak her geçen gün kendimizi tazeliyor, heyecanımızı yeniliyor ve tecrübemize tecrübe katıyoruz. Sizlerinde taktir edeceği gibi 1975 model kamyonlarla günümüz şartlarında sağlıklı ve ekonomik bir hizmet yapılması mümkün değildir. Bu nedenle 2012 yılında belediye kaynaklarımızdan 18 adet 2.212.706 TL değerinde yeni araç alarak araç filomuzu yeniledik. Böylece belediyemizin kaynaklarını tasarruflu kullanarak ilçemize daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmuş olacağız” diye konuştu.
İlçeyi her mevsim canlı ve hareketli bir şehir yapmak ve tarihine, geçmişine sahip çıkmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da işbirliğiyle Çubuk Kent Müzesi kurma çalışmalarına başladıklarını anlatan Başkan Özden, ”Kamulaştırdığımız ve restorasyon çalışmalarına başladığımız Bekir Ağaların konağında Çubuk Ovası’nda yapılan 1402 Ankara Savaşı anlatılacak. Çubuk Kent Müzesiyle, ilçe halkının anıları abideleştirilerek, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe köprü kurulacak. Ayrıca Kültür Bakanlığı tarafından tescillenen tarihi binalardan Bekir Ağalar Konağı ile birlikte 4 tanesinin daha belediye tarafından kamulaştırılması başlatılmıştır. Bunlardan Bekir Ağalar konağı ve Konyalılar Konağı kamulaştırılırken, Ali Şükrü Bey Konağı ve İzzet Korman Konağı’nın kamulaştırılması inşallah bu yıl içerisinde yapılacak” dedi.
‘En büyük hizmet, insana ve eğitime yapılan hizmettir’ diyen Başkan Özden, ”Bu anlayışla çıktığımız yolda, özellikle gelir seviyesi düşük ailelerimizin çocuklarının sınavlarda başarılı olmaları için açtığımız bilgi evleri projesinde, ihtiyaca uygun olarak 2012 yılında bir yenisini daha ekledik. Barbaros Mahallesinde açtığımız yeni bilgi evi ile açtığımız bilgi evi sayısı 2 olmuştur. İnşallah önümüzdeki yılda sizlerin desteğiyle yenilerini ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Meclis üyelerinin sorularını da cevaplayan Başkan Özden daha sonra 2012 yılına dair belediye faaliyetleri hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.
Toplantıda ayrıca encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonları üyeliklerine de seçim yapıldı. Encümen üyeliğine Ünal Öztürk ve Galip Karabudak seçilirken, 2012 yılı faaliyet raporu bir kişinin red oyu vermesi üzerine oy çokluğu ile onaylandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.