Adem Başkan doktor gibi

10. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali, hafta sonu gerçekleşti. Birçok kesimden vatandaşın katıldığı festival, karnaval havasında gerçekleşirken, festivalden Alanya halkı oldukça memnun ayrıldı.

Kubat konseri ile başlayan ve Osman Aynur ile Şaban Yılmaz’ın başpehlivanlık için final müsabakası yaptığı festivale katılan vatandaşlar Gökbel Yaylası’na giden yolların iyileştiğini ifade ettiler. Festivalin geçmiş yıllara oranla daha yoğun katılımlı ve eğlenceli olduğunu ifade eden vatandaşlar, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür ederek bu tür organizasyonların sık sık yapılması gerektiğine vurgu yaptılar. Bazı vatandaşlar ise Alanya merkezde olduğu gibi festivalde yaşanan elektrik kesintilerinden dert yandılar.

İşte vatandaşların 10. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali ile ilgili izlenimleri;

Tansu Akbaş:
Öncelikle böyle güzel projeleri düzenleyip insanları bir araya getirmeyi amaç edinen projeler gibi Gökbel Şenlikleri de her sene olduğu gibi bu sene de Alanya halkına ev sahipliği yaptı. Halkımıza bu değişik atmosferi yaşattığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şenlikler her sene olduğu gibi bu sene de canlı ve hareketliydi. Geçen seneye nazaran hava şartları çok sıcaktı ancak buna karşın katılım daha fazlaydı. Özellikle Kubat konseri ve ertesi gün gerçekleşen güreşler gayet eğlenceliydi. Böyle organizasyonlarla Alanya halkına kaçamak ve eğlence fırsatı doğuyor. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gamze Topçu:
Bu sene 10’uncusu düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri her sene olduğu gibi bu sene de kendi adımıza çok eğlenceli geçti. Özellikle akşam düzenlenen eğlence ve konserler kurulan büyük alan gençlerin buluşma noktası oldu. Bence en güzel tarafı da hem uzak hem serin hem de yeşil bir alanda Alanya’nın sıcağını unutturup bütün Alanya’yı oraya toplayabilmekti. Ayrıca herkese eğlenceli bir vakit yaşatmaktı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Cenk Kara:
Özellikle geçen yıla oranla şenlikler çok daha kalabalıktı. Bu demek oluyor ki insanlar daha önceki yıllarda bu organizasyondan memnun kalmış ki bu yıl da bu sıcaklara rağmen tekrar gitti. Çarşı, pazar yerleri gayet güzeldi. İhtiyaçlar çok iyi bir şekilde karşılandı. Böyle organizasyonlar sık sık yapılmalı ki insanlar da bu bahane ile hem gezme hem de tatil yapma fırsatını yakalasınlar. Zaten Alanya’ya da böyle organizasyonlar yakışır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Hüseyin Oğuz Güney:
Şenlikler bu yıl çok çok daha iyiydi. Her şey çok güzeldi. Özellikle yol çalışmalarını çok beğendim. Yani yollar gayet düzgündü herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kendi adıma konuşayım beni havai fişek gösterisi etkiledi. Ancak bir ara elektrikler gitti. Bu biraz kötü oldu, esnaf mağduriyet yaşadı. Ama her şeye rağmen şenlikler güzeldi. Alanya halkı eğlenme ve dinlenme fırsatı buldu.

Hasan Kurt:
Alanya’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Gökbel Şenlikleri gayet güzel ve eğlenceliydi. Özellikle geçen yıla oranla çok kalabalıktı. Cumartesi akşamı çok eğlenceliydi. Güzel organizasyondu emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Böyle organizasyonların sık sık yapılmasını isteriz. Bizim için de dinlenme fırsatı oluyor.

Hasan Erdoğan:
Böyle etkinliklerin sürmesini isteriz. Öncelikle başkanımız Adem Murat Yücel’e ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Her şey dört dörtlüktü. Bu etkinlik sayesinde halk bir nebze olsun tatil yapmış oldu. Biraz olsun stresten uzaklaştık. Adem başkan doktor gibi maşallah. Her bölgeye böyle çalışkan ve genç başkan lazım.

Esma Özkan Yalçın:
İlk akşam çok çok güzeldi.Kubat konseri çok eğlenceli ve keyifliydi.Güreşlere ilk kez katıldım güzeldi ancak çok sıcaktı.Gerçekten tüm Alanya halkının katılması gereken bir organizasyondu.Katılım çok fazlaydı özellikle geçen yıllara oranla.Tabi bence kalacak yer sıkıntısı olmasa daha fazla katılım olurdu.Sonuçta gitmek isteyen çok insan oluyor ancak kalacak yeri olmadığı için gidemiyor.Sanırım bu konuda belediye başkanımızın bir çalışması olacak.Orada da konuşması gerçekleşti bu konu hakkında.İleriki yıllarda kalma yeri ayarlansa daha iyi olur katılım çok daha fazla olur..Ama gerçekten herkesin gidip katılması gereken bir etkinlikti.Ben şahsım adına çok eğlendim.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.