Başkan Ok, kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu

balikesir_2138-bBalıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, şehrimizde dün geceden beri etkisini gösteren kar yağışı ve belediyemizce alınan önlemlerle ilgili açıklamada bulundu.

Şehrimizde sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışının, gün boyunca aynı yoğunlukta devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ok, özellikle yalnız yaşayan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız konusunda tüm halkımızı belediyeyi aramaları konusunda uyardı.

Belediye Başkanı İsmail Ok, “Her ne kadar zaman zaman azalsa da Türkiye genelinde olduğu gibi yoğun kar yağışı Balıkesir’i etkisi altına almış durumda. Tabi biz kar yağışını bereket olarak görüyoruz, yazın bereketli olacağının müjdesi olarak kabul ediyoruz. Ama malum kış mevsimi de bazı ekonomik sıkıntı içerisinde olan yoksul ve kimsesiz vatandaşlarımız için sıkıntılı bir dönem. Ben öncelikle Balıkesirli hemşerilerimizden şunu rica ediyorum: Sokakta kimsesiz veya evinde yalnız yaşayan ve kendi işini göremeyecek durumda olan vatandaşlarımızı zabıtayı arayarak bize bildirsinler. Zabıta ekiplerimiz 24 saat görev başında. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı Allah’a şükürler olsun Balıkesir Belediyesi olarak her zaman muhafaza edebilecek, onları sıcak bir ortamda barındırabilecek yerimiz var. Altını çizerek ifade ediyorum; bu hava şartlarında sokakta ya da evinde yalnız, kendine bakamayacak vatandaşlarımız varsa, Balıkesirli hemşerilerimiz lütfen Balıkesir Belediyesi’ni, Alo Zabıta 153’ü arayarak bize bildirsinler. Hepimiz bunun manevi sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

Balıkesir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ok, şunları söyledi: “Bu yoğun kar yağışı altında Belediye ekiplerimiz büyük bir hızla çalışıyor, ama ara sokaklarda sıkıntılarımız var. Ancak ana arterler açık durumda. Şu anda 1 tuz serpme makinemiz, 10 aracımızla ekiplerimiz yollara tuz serpmeye devam ediyor. Bunun haricinde yaklaşık 150 kişilik ekibimiz de, başta çarşı merkezinde olmak üzere kaldırımlarda küreme işlemi yapıyor. Fakat kar yağışı sürekli devam ettiği için ne kadar tuzlama yapılırsa yapılsın etkisi görülmemekte. Hatta kar yağarken tuzlama yapmanın çevre açısından da doğru olmadığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Çünkü ne kadar tuz atılırsa, bunun çevreye olumsuz etkisi o kadar fazla. Çünkü bu tuzlar, eridiğinde, yer altı ve yer üstü suları ile birlikte topraklarımızı çorak haline getirecek. Zorunlu olmadığı sürece kar yağışı anında tuzlama yapmıyoruz. Buna rağmen ana arterleri açık tutmak amacıyla tuzlama işlemleri devam ediyor. Vatandaşlarımız, ara sokaklar için de tuzlama istiyor. Ancak belirttiğim gibi çevre faktörleri nedeniyle bu uygun değil. Öte yandan Belediye ekiplerimiz, sadece ulaşım anlamında değil, zor kış şartları altında herhangi bir durum için vatandaşlarımızın hizmetinde. Diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisindeyiz. Hatta şehirlerarası yolların açık tutulması için karayollarına ekip gönderdik. Ne kadar kar yağarsa, o sene bereket olacağına inanıyoruz. İnşallah bereket olur, rahmet olur. Balıkesir merkezde, bugün ve yarın okullar tatil edildi. Çocuklarımız hem karın tadını çıkaracak, hem de bu soğuk hava şartlarında okula gitme sıkıntısı yaşamayacaklar.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.