Temizlik Hizmetleri Yunusemre’ye Devredildi

Temizlik_Hizmetleri_Yunusemreye_Devredildi_2_800MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin, yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu’na göre yürüttüğü yapılanma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda çöp toplama ve temizlik işlemlerinin Şehzadeler Belediyesi’ne devredilmesinin ardından, Yunusemre Belediyesi’ne de 210 temizlik personeli ve 24 araç devredildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu çerçevesinde yapılanma çalışmalarını sürdürüyor. Bu Kapsamda yürütülen çalışmalarda Şehzadeler Belediyesi’nin ardından, Yunusemre Belediyesi’ne de temizlik işleri devredildi. Daha önce temizlik işlerini devralmak için 2 ay süre isteyen Yunusemre Belediyesi’ne 210 temizlik personeli ile birlikte 24 araç devredildi. Yapılan devir işleminin Manisa’ya ve Yunusemre İlçesi’ne hayırlar getirmesini dileyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, “6360 sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında çöp toplama işlemlerini artık ilçe belediyeleri yapacak. Bu nedenle 210 temizlik personelinin yanı sıra 5 traktör, 11 çöp kamyonu, 3 kamyonet, 2 çöp aracı, 1 cadde temizlik aracı, 1 kamyon çöp aracı ile 1 süpürge makinası olmak üzere 24 aracın devrini Yunusemre Belediyesi’ne gerçekleştirdik” diye konuştu.

2 ay süre istenmişti

Yunusemre Belediyesi’nin daha önce şantiye sahası olmadığı gerekçesiyle çöp toplama ve temizlik hizmetleri için 2 ay süre istediğini söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, “2 ayın sonunda personel ve araç devrini yaparak çöp toplama ve temizlik hizmetlerini tamamen ilçe belediyelerimize devretmiş olduk” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.