KONYA VE TRABZON ETİMESGUT’A TAŞINDI

Etimesgut Belediyesi 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin düzenlendiği Türk Beyleri Kent Meydanı’nda önce Trabzon horon sesleri yükseldi, sonra sessizlik içinde Konya semazenleri hoşgörü için döndü. Konya’nın etli ekmeği ve fırın kebabı tanıtıldı; Konya Şekeri ile ağızlar tatlandırıldı. Gecenin finalini onbinlerce kişiyle, “Yalnız Kurt” Ahmet Şafak yaptı.

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Ulusla arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 3. gününde, Trabzon, Konya ve Kazakistan geceleri düzenlendi. Gecenin finalini Ahmet Şafak yaptı. Sahneye önce Trabzonlular çıktı. Akçaabat horon ekibiyle birlikte Türk Beyleri Kent Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişi hep birlikte horon tepti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de horon halkasına katıldı, Trabzonlular’la birlikte horon oynadı. Ankara Trabzonlular Derneği Başkanı Yusuf Altınbaş, Başkan Demirel’e kemençe ve yöresel hediyeler takdim etti.

KONYA ETİMESGUT’TA

Konyalılar, etkinlikleriyle Konya kültürünü Etimesgut’a taşıdılar. Mevlana semazen gösterileri meydanda ilgiyle izlendi. Konya Bozkır kaşık ekibinin gösterileri tam not aldı. Konyalılar, mutfaklarını da Etimesgut’ta görücüye çıkardılar. Konya Fırın Kebabı, Etli Ekmek, Mevlana ve Bıçak arası olmak üzere 3 çeşit pide, sahnede başkentlilere tanıtıldı. Kebap ve pideleri seyirciler adına Başkan Demirel ile CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve protokol üyeleri birlikte tattılar.

KONYA LEZZETLERİ

Dernek Başkanı Mehmet Sorkun, fırın kebabının bakır kapta 6 saat süreyle pişirildiğini, pidelerin de Konya’ya has özel yapım olduğunu belirterek; “Pide ve kebapları yerken, kaşık-çatal kullanmayın. Bunlar elle yenirse daha lezzetli olur” diyerek, yeme yöntemini de izleyicilerle paylaştı. Dernek tarafından Başkan Demirel’le Mevlana işlemeli kilim hediye edildi. Demirel de festivalin amacının Anadolu ile Türk kültür ve sanatının her yönüyle daha yakından tanımak ve tanıtmak olduğunu ifade etti. Kazakistan gecesinde, halk sanatçıları sahne alarak Türkçe ve Kazakça şarkılar seslendirdiler.

YALNIZ KURT KONSERİ

3. günün finalinde sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Şafak, okuduğu türkülerle başkentlilere müzik ziyafeti sundu. Türkmenler’i de unutmayan Şafak, ‘Altın Hızma’ türküsünü seslendirdi; meydandakiler Türkmen kardeşlerinin yanlarında olduklarını hep bir ağızdan haykırdılar. Sanatçının seslendirdiği “Yalnız Kurt, Adam Gibi Adam, Yüreğinle Gel, Gesi Bağları” gibi birçok türküsüne hayranları da eşlik etti. Konser boyunca meydanda Ayyıldızlı Türk Bayrakları dalgalandı. Başkan Demirel, konseri sonunda sanatçıya plaket verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.