ONBİNLER BÜYÜK FESTİVALE YÜRÜDÜ

eti2Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel festival yürüyüşüyle başladı.

Piyade Mahallesi Pazar Yeri’nden başlayan geleneksel kortej, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda sona erdi. Kortejin en önünde cirit ekibi, ardında mehteran takımı yer alırken, onları katılımcı dernekler ile Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarının bayrak ve flamaları izledi. Modacı Abdullah Öztoprak’ın koreografisinde mankenler fayton üzerinde korteje eşlik ettiler.

Yürüyüşe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları, Türk devlet ve topluluk temsilcileri ile her yaştan 10 bini aşkın kişi katıldı. Coşkulu kalabalığa evlerinin balkonlarından binlerce kişi Türk Bayrakları sallayarak destek verdi. Trafikte şofirler de korna çalarak festivale katıldılar.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş boyunca coşku artarak devam etti. Başkan Demirel ve eşi İlknur Demirel, bir süre faytona binerek vatandaşları selamladılar. Yürüyüşün ardından meydanda festivalin açılış kurdelası dualar eşliğinde kesildi. Mehteran takımı ve seğmen ekibinin gösterileriyle renklenen açılışın ardından Başkan Demirel, festival alanında standları gezdi. Demirel, yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederek, 7 Eylül tarihine kadar sürecek festivalde Türk dünyası ile Anadolu illerinin kültür ve sanatlarıyla yer alacağını belirtti, Etimesgutlular’la birlikte bütün Ankaralılar’ı festivale davet etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.