ANADOLU’DAN TÜRKMENLER’E BÜYÜK DESTEK

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Anadolu ile Anadolu dışındaki Türk dünyasının kültürleri kaynaştı.

Etimesgut Festivali’nin 6. gününde Samsun, Çorum ve Türkmen geceleri düzenlendi

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Anadolu ile Anadolu dışındaki Türk dünyasının kültürleri kaynaştı. Samsun’un davul zurnasında Çorumlular halay tuttu. Türkmenler Kerkük’ten, Telafer’den, Musul’dan selam getirdiler. Onbinler zulüm altındaki Türkmen kardeşlerine sahip çıktı; Tüm Türkiye’yi Türkmenler’e destek olmaya çağırdı.

Etimesgut Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu ile Türkmenler’i kucaklaştırdı. Samsun, Çorum ve Irak Türkmen’lerinin gecesinde, kültür sanatsal etkinliklerin yanı sıra Türkmenler’e kardeş desteği vardı.

SAMSUN HALAYI

Samsun gecesinde davul-zurna ekibi eşliğinde halay çeken Samsunlular, renkli görüntüler oluşturdu. Samsun ekibi, yöresel giysileri ve başlarında kasketleriyle Türk Beyleri Kent Meydanı’nda kültürlerini tanıttılar. Samsun halayına Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de, kasket takarak eşlik etti. Mahalli sanatçı Ceylan Serçe, Karadeniz türkülerini seslendirdi. Samsunlular Dernek Başkanı Ergin Ayçiçek, Başkan Demirel’e teşekkür plaketi takdim etti.

ÇORUM TÜRKÜLERİ

Çorumlular Derneği, etkinlikleriyle Çorum kültürünü başkente taşıdı. Çorum’un yöresel halay ekibi büyük alkış aldı. Çorumlu sanatçı Ziya Yerlitaş, Çorum türküleriyle izleyicileri coşturdu. Çorumlular Dernek Başkanı İsa Çakır, Başkan Demirel’e Çorum leblebisi ile yöresel hediyeler ve plaket takdim etti.

TÜRKMENLER’E KARDEŞ DESTEĞİ

Irak Türkmeneli Vakfı’nın gecesinde hüzün, dua ve destek bir aradaydı. Kerkük’ten, Musul’dan, Telafer’den selam getiren Türkmenler, kardeş-soydaş Türkiye’den destek istediler. Alanı dolduran on binlerce kişi, Türkmen kardeşlerine destek verdi, dualarını gönderdi. Vakıf Başkanı Mustafa Ziya, Türkmenler’in IŞİD terör örgütü nedeniyle büyük zulüm ve baskı altında olduğunu belirterek, “Irak’ta, Kerkük’te Türkmenler gerçekten çok zor durumda. Türk devletinden, siz kardeşlerimizden destek istiyoruz. Desteğinizi, dualarınızı eksik etmeyiniz. Bu Türk’ün festivali ile; Türkmen kardeşlerini unutmadığı, unutturmadığı, sesimizi duyurmamıza vesile olduğu için Enver Başkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Enver Demirel de konuşmasında, her zaman Türkmenler’in yanında olduklarını söyledi.

MUTFAĞIMIZ BİLE AYNI

Türkmen gecesinde, Kerkük’teki Türk okullarında öğretmenlik yapan Esed Adnan ve Nadiye Nurettin, okudukları şiirlerle Türkmenler’in acısını anlattılar. Türkmen sanatçı Ömer Türkmenoğlu, Kerkük türküleriyle Türk birliğine ve kardeşliğine vurgu yaptı. Kerkük mutfağı da festivalde yerini aldı. Kerkük Pilavı ve Kerkük Dolması sahnede tanıtıldı. Yemeklerin tadına bakan Başkan Demirel; “Türkmen kardeşlerimle damak tadımız bile aynı. Tadı, tuzu, lezzeti çok güzel yemekler” değerlendirmesini yaptı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.