FESTİVAL RÜZGARI DOĞU’DAN ESTİ

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Doğu Anadolu’nun incileri Kars, Ardahan, Iğdır ve Güneydoğu’nun kahramanı Maraş ile Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’ı bir araya getirdi.

Etimesgut festivalinin 7. gününde Alişan 90 bin kişiyi coşturdu

FESTİVAL RÜZGARI DOĞU’DAN ESTİ
Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Doğu Anadolu’nun incileri Kars, Ardahan, Iğdır ve Güneydoğu’nun kahramanı Maraş ile Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’ı bir araya getirdi. Onbinler Güney’in folklorunu, Doğu’nun türkülerini tanıdı. Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan’ın, haklı davasında yalnız olmadıklarını haykırdı. Sanatçı Alişan şarkı ve türküleriyle Ankara’yı salladı.

Etimesgut Belediyesi’nin 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 7. gününde Kahramanmaraş, Kars, Ardahan, Iğdır ve Doğu Türkistan geceleri yaşandı.

KAHRAMANMARAŞ FOLKLÖRÜ
Sahneye önce, festivale ilk kez katılan Kahramanmaraşlılar çıktı. Yöresel kıyafetleriyle folklor gösterilerini sergileyen Kahramanmaraşlılar, güneydoğu kültürünü, sanatını Etimesgut’a taşıdılar. Dernek Başkanı Abdurrahman Köroğlu, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e ceviz oymalı sandık ve plaket takdim etti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve FİFA kokartlı eski hakemlerden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Dereli de hemşehrilerini yalnız bırakmadı.

DOĞU TÜRKİSTAN YALNIZ DEĞİL
Doğu Türkistan Gecesinde, Çin zulmü altındaki Türkler’e destek yağdı. Gecede 7 yaşındaki Mücahit, “Orda Bir Vatan var” ve “Sakarya” şiirlerini ezbere okudu, meydan ayakta alkışladı. Sahnede ayyıldızlı Türk bayrağı ve Doğu Türkistan bayrakları yan yana dalgalandı. Dernek Başkanı Hayrullah Efendigil, festivalle tüm dünyaya Doğu Türkistan’ın sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Efendigil, Başkan Demirel’e geleneksel milli giysileri dobba, çapan ve kırbaç hediye etti. Demirel, kıyafetleri giyerek vatandaşları selamladı.

KARS TÜRKÜLERİ
Kars, Ardahan, Iğdır gecesi de birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Kars Kültür Derneği dans ekibi ve folklör grubu, sundukları gösterilerle büyük alkış aldılar. TRT sanatçıları Selma Göçer ve Faruk Demirel, Kars yöresine ait türküleri seslendirdiler. Sanatçı Demir, ‘Sarı Saçlı Mavi Gözlüm’ türküsünü onbinlerle birlikte söyledi. Başkan Demirel, Karslılar’la birlikte halaylar çekti. Dernek Başkanı Hadi Bilgin, Başkan Demirel’e Kars’ın meşhur kaşar peynirini hediye etti. Kars, Ardahan, Iğdır, Kahramanmaraş ve birçok Anadolu illeri ile Türk Cumhuriyetleri’nin kültür ve sanatlarını daha yakından tanımak isteyenler, 7 Eylül Pazar gününe kadar festivali gezebilirler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.