ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YUCEL KARDEŞ ŞEHİR SİLUTE’DE

239539568Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilk resmi yurt dışı seyahatini Alanya Belediyesi’nin Litvanya’daki kardeş şehri Silute’ye gerçekleştirdi.

Bugün öğle saatlerinde Silute Belediye Başkanı Vytautas Laurinaits, başkan vekilleri, ilçe idari yöneticileri ile belediye binasında görüşen Belediye Başkanı Yücel, karşılıklı görüşmelerde bulunarak iki belediyenin önümüzdeki dönemlerde kültür, sanat, eğitim, spor ve projeler alanında yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulundular. Ayrıca Belediye Başkanı Yücel, belediye anı defterini imzalayarak, şehir ile ilgili belediye başkanı ve üst düzey yetkililerden bilgi aldı. Her iki şehrin belediye başkanları kendi şehirlerine ait hediyeleri de takdim ettiler.

YÜCEL: KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, “Kardeş Şehirlerimizle yaptığımız karşılıklı iş seyahatlerini ve çeşitli alanlardaki işbirliği çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bir dünya şehri olan Alanyamız’ı yine dünyanın farklı noktalarından kardeş şehirlerimiz ile yaptığımız ortak alışverişler ve çalışmalar ile daha yükseklere taşıyacağız. Amacımız birbirimizden karşılıklı olarak faydalanabileceğimiz noktaları tespit ederek, en yüksek derecede verimlilik sağlamak.” dedi.

SMALL PLANET HAVAYOLLARI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ayrıca, Litvanya’nın Başkenti Vilnius’a yaptığı seyahat için Alanya-Gazipaşa Havalimanı’ndan haftada iki kez ( Perşembe- Pazar) uçuş gerçekleştiren Litvan Havayolu Şirketi Small Planet Havayolları’na teşekkürlerini sunarak, “Small Planet Havayolu’nun Alanya-Gazipaşa Havalimanı’ndan yaptığı uçuşları çok önemsiyor ve Alanyamız’a gelen Litvan Turist sayısındaki kaydedilen artışın da bir nedeni olarak görüyorum. Bunun gibi charter seferlerinin başka ülkelerden artması beklentisi içerisindeyiz. Bunun için de girişimlerimiz, çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarın da kardeş şehir Silute’de gerçekleştirilecek Geleneksel unsurların, adetlerin ve geleneklerin ön plana çıkarıldığı bir festivale katılarak, temaslarına devam edecek. Pazar Günü ise Alanya Belediyesi’nin Litvanya’da ki bir diğer kardeş şehri, Karaim Türkleri’nin de yaşadığı, Başkent Vilnius’a 45 km uzaklıktaki turizm şehri Trakai’ye hareket edecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.