900 aday belli

300 ADAY KALDI
Süreç ve çalışmalar hakkında bilgi veren yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, ‘Yerel seçimlerde aday göstereceğimiz bin 395 yerin adayından 295’ini açıklamıştık. PM’de 600’ün üzerinde adayı daha açıklamayı planlıyoruz. Yani bugün itibarıyla aslında 900 adayımızın isimleri belli. Geriye sadece 300 civarında aday kalacak. Sonuç alacağımız, seçimi alacak en doğru adayı adil bir şekilde belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

Sağdan gelen adaylar konusunda Adana ve Hatay’ın özellikle çok speküle edildiğini dile getiren Günaydın, “Oysa ikisinde de çok fazla seçenek masada. Anketlerde sağdan isimler söyleyip duruyorlar. Mesela Ankara’da Lütfullah Kayalar, CHP anketinde sorulmadı. Bir de benim ağzımla yazıyorlar. Anketleri ben yaptırıyorum, yazılan isimlere hayret ediyorum” diye konuştu.

GÜLER YÜZLÜ, SOLCU
Yerel seçimlere yönelik seçim bildirgesini tamamladıklarını da kaydeden Günaydın, güler yüzlü, solcu, halka yakın, hiçbir şeyi reddetmeyen, katılımcı, ekolojiyi öne çıkaran, yerel yönetimlerin ekonomiye katkısını, gelir dağılımı eşitsizliğini ortaya koyan bir bildirge hazırladıklarını söyledi. Günaydın, CHP’de 1 büyükşehir, 4 il, 12 ilçe ve 6 beldedeki kadın adayın isminin kesinleştiğini sözlerine ekledi.

22 Aralık’ta en az 600 ismin ilan edilebileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, 300 adayın isminin ise 4 Ocak ve sonrası açıklanacağını söyledi. CHP’de birçok aday adayının belirleneceği tarih netleşti. 22 Aralık’ta en az 600 ismin ilan edilebileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, 300 adayın isminin ise 4 Ocak ve sonrası açıklanacağını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.