TARSUS BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Özcan Özalpat’ın istifasıyla yerine geçen meclis üyesi Mahmut Gücenmez’in yemin etmesiyle devam eden mecliste, belediye müdürlüklerinden gelen evrakların ve komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasına geçildi.

Dilek ve temenniler bölümünden söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Büyükşehir Yasası’nın belediyeyi etkilediğini söyledi.

Tarsus idman Yurdu’na herkesin sahip çıkmasını isteyen Başkan Can, “Gönlümüz isterdi ki TİY’li futbolcular arasında Tarsuslular olsun. Spor yetenek işidir. Gerçekten yetenekli olan, Türkiye genelinde bu işi yapan yetenekli bir gurupla bu işi götürmek zorundasınız. İnşallah ilerleyen günlerde Tarsuslu sporcu kardeşlerimiz de takımımızda yer alır. Gönlümüzden geçen Tarsus’ta takımımızda Tarsusluların oynaması ve oynamaları içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Büyükşehir yasasına rağmen başarılı olacaklarını dile getiren başkan Can, “Yeni Büyükşehir Yasası bizi gibi 54 vilayetten büyük ilçeyi etkiledi. 30 Mart öncesi belediyemizin bütçesi 147 milyon lirayken yasadan sonra şu anki bütçemiz 54 milyon lira. Ulaşım büyükşehir’e geçti. Ulaşım haricinde bütün büyük caddeler ve bulvarlar büyükşehir’e geçti. 30 Mart öncesi 45 mahallemiz vardı ve şuan 129 köyümüz ve kapanan 5 beldemizle 179 mahallemize hizmet vermeye çalışıyoruz ve büyükşehir belediyemiz de düzenli ilaçlama yapıyor. Bir geçiş süreci yaşıyoruz. Gelirimiz azalmış durumda. İller Bankası’ndan 30 Mart öncesi gelen ödenek 8 milyon lira iken şu an 3,5 milyon lira, şuan katsayımız düştü, maalesef gelirimizin yaklaşık %80’inini personel gideri oluşturuyor. Yılda 54 milyon lira sadece resmi giderimiz var, bunlar personel maaşı, SSK primi ve vergisi. Bunun içinde akaryakıt yok, atölye masrafı, kırtasiye malzemesi yok, bunun içerisinde yatırım harcaması yok. Netice itibariyle 54 vilayetten büyük olan Tarsus’umuz tüm samimiyetimle söylüyorum Türkiye de en fazla etkilenen belediyedir. Biz burada kıt kanaat ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Biz burada hiç bir personelimizi işten çıkarmamak için, hiçbir arkadaşımızın evine götürdüğü ekmeği elinden almamak için bir mücadele veriyoruz. Bunu bütün meclis üyelerimizin ve belediyede çalışan arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum. Tüm bunlara rağmen başarılı olacağız ve söz verdiğimiz hizmetleri hayata geçireceğiz. Biraz sabır lazım” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.