ZABITADAN DİLENCİLERE YÖNELİK OPERASYON

ank2-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI KOORDİNESİNDE BAZI İLÇE ZABITA MÜDÜRLÜKLERİ İLE BİRLİKTE DİLENCİLERE YÖNELİK OPERASYON YAPILDI

-OPERASYONLARDA 55 SURİYELİ DİLENCİ OTOBÜSLE URFA VİRANŞEHİR KAMPI’NA GÖNDERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan dilencilere yönelik operasyonlar artırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinesinde bazı ilçe zabıta müdürlükleri ile yapılan uygulamada, AŞTİ, Kızılay, Ulus ve ilçelerden toplanan 55 Suriyeli dilenci Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından otobüsle Urfa Viranşehir Kampı’na gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Seyyar Ekipler Amirliği ile Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle İlçe Zabıta Müdürlüklerince ortaklaşa denetim yapıldı. Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından Kızılay, Ulus, AŞTİ gibi merkezi yerler ve ana arterler denetlenirken, ilçe zabıtaları da kendi bölgelerini denetleyerek Suriyeli dilencileri topladı. Toplanan Suriyeli dilenciler, Büyükşehir Belediyesi Dilenci Barınma Evi’nde bir süre bekletildikten sonra Emniyet yetkilileri tarafından gerekli kontrolleri yapılarak hazırlanan bir otobüsle kumanyaları da verilerek Urfa Viranşehir’de bulunan kampa gönderildi.

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkentte Suriyeli dilencilerle ilgili şikayetlerin yoğunluk kazandığını, şehrin huzur ve güvenliği için, görüntü kirliliği de oluşturan, kaldırımları işgal eden çoğunluğu Suriyeli dilencilere yönelik gece gündüz denetimlerin yapıldığını söylediler.

Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten yetkililer, ilçe zabıta müdürlükleri ile koordineli çalışarak, Başkent genelinde dilencilere yönelik uygulamaların yapılacağını belirttiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.