eTR Ödüllerinde İkinci Olduk

TBMM eTR Ödül Töreni 2013 Aydın Belediyesi Aydın Belediyesi bu yıl 11’ncisi düzenlenen eTürkiye (eTR) ödüllerinde kendi kategorisi olan Yerel Yönetimler Orta Ölçekli Belediye’lerde 56 kuruluş arasında yapılan seçmelerde finale kaldığı Mobil Zabıta uygulamaları ile ikincilik ödülünü kazandı.

TBMM – Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törende Türk Sanayici ve İşadamları Derneği TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı – TBV’nin ortaklaşa düzenlediği e-Devlet uygulamalarında en prestijli uygulamaların yarıştığı, geçtiğimiz yıl Yerel Yönetimlere Yönelik Kategorilerde Orta Ölçekli Belediye Kategorisi’nde yine finale kalıp ikinci olduğu yarışmada bu yılda vatandaşa yönelik hizmetleriyle Aydın Belediyesi geçtiğimiz yıldaki başarısını bu yıl da tekrarlayarak sıralamalarda yerini aldı.

e-tr-Aydin-Bld-DSC_0170e-tr-Aydin-Bld-DSC_0169Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan eTR Ödülleri’nin finalinde söz alan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz şöyle konuştu:
“e-Devlet projeleri ile kamu hizmetlerinin daha ucuz, hızlı ve etkin şekilde sunulabilmesi, kamuda tasarruf ve verimlilik artışına önemli katkı sağlayan bir unsur. e-Devlet, iş yapış biçimlerini dönüştürerek ve sorunlar henüz büyümeden müdahaleye imkan sağlayarak verimliliği yükseltiyor ve sonuçta kamu kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçiyor. eTR Ödüllerinin projelerin tanıtımı ve farkındalık yaratma konusunda önemli bir girişim olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla eTR Ödülleri için aldığımız her başvurunun, yeni geliştirilen her projenin bilgi toplumuna dönüşüm yolunda çok önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Dijitalleşme ile; daha şeffaf ve hesap verebilir bir devlet yapısına ulaşmak, ekonomik ve sosyal bir değer yaratmak ve nihayetinde devlete duyulan güveni artırmak hedeflenmektedir. Kamuda değer yaratma süreçlerine bireylerin ve sivil toplum örgütlerinin katılabilmesi bu hedeflere ulaşmak açısından önemlidir. Bunu sağlamak için ise vatandaşların politika seçenekleri arasında tercihlerini belirtebilecekleri, katılımcılığı gerçek anlamda artırmaya yönelik diyalog kanalları ve açık yönetişim modellerine gerek duyulmaktadır. Teknolojiyi, kamuda daha iyi ve verimli iş yapmanın ötesinde; yenilikçilik, sorun çözme ve halkın kamu politikalarına katılımı için kullanma gereği ortaya çıkmaktadır.”

TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise yaptığı konuşmada eTR Ödülleri’nde yarışan her projenin, Türkiye’nin daha rekabetçi bir ekonomik yapıya ulaşması ve geleceği için önem taşıdığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa Birliği, e-Devlet Kıyaslama Raporu’nu yayınladı. E-devlet hizmeti sunan sitelere online erişilebilirlik oranları bakımından Türkiye % 81 ile %74 olan AB ortalamasının üzerinde yer aldı. E-devlet hizmeti sunan sitelerin online kullanılabilirlik oranları bakımından ise ülkemiz % 75 ile %70 olan AB ortalamasını geçti. Bu başarının devamı için, TÜSİAD’la birlikte TBV olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

MOBİL ZABITA UYGULAMALARI NEDİR?

Mobil zabıta uygulamaları ile zabıtaların işyerleri ve vatandaş ile olan etkileşimini artırmak ve daha hızlı hizmet sunabilmek amacı ile geliştirilmiş mobil uygulamalardır. Yeni nesil teknoloji ile geliştirilmiş, iOS/Android işletim sistemi altyapısını destekleyen araçlarla zabıtaların Aydın ili sınırları içerisinde yürüttükleri çalışmaları anında çevrimiçi olarak ta gerçekleştirebilmelerini sağlayan, hizmeti vatandaşın ayağına götüren ve operasyonel süreçleri en optimum noktaya çekerek verimi artıran bir anlayışın ürünü olarak oluşturulmuş mobil ofis çözümleridir. PDA ve tabletlere yönelik geliştirilen versiyonları ile saha da mobil tahsilat, Kabahatler Kanunu‘nun işletilmesi, ruhsat denetleme, beyan verilmesi gibi işlemleri kısa bir sürede gerçekleştirmeye izin veren çözümler bütünüdür.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.