MHP Kayseri İl Başkanı Eke: 3 hilali Erciyes’in tepesine dikecek güçteyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke, “Kayseri’deki birçok anket şirketlerinin yaptıkları anketlerin ortalama neticesini aldığımızda Kayseri’de biz 3 hilali Erciyes’in tepesine dikecek güçteyiz.” dedi.

MHP Kayseri il teşkilatı, düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya MHP İl Başkanı Mete Eke, Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Pınarbaşı Belediye Başkanı ve başkan adayı Dursun Ataş, Bünyan Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Özmen, Melikgazi Belediye başkan adayı Kamil Karamete, Kocasinan Belediye başkan adayı Levent Mete, Talas Belediye başkan adayı Erkan Kandemir, Yahyalı Belediye başkan adayı Fatih Özdemir, Sarız Belediye başkan adayı Mustafa Işık, Özvatan Belediye başkan adayı Halit Demir, İncesu Belediye başkan adayı Aslan Topallı, Yeşilhisar Belediye başkan adayı Metin İnce, Akkışla Belediye başkan adayı Mehmet Varol, Sarıoğlan Belediye başkan adayı Ali Osman Yıldız, Develi Belediye başkan adayı Mehmet Mankal, Tomarza Belediye başkan adayı İbrahim Ünal, Hacılar Belediye başkan adayı Hamit Eser, Felahiye Belediye başkan adayı Zait Acı ve ilçe başkanları katıldı

“30 MART SEÇİMLERİ KADERİMİZİN OYLANACAĞI SEÇİM”

Toplantıda, açılış konuşması yapan MHP İl Başkanı Mete Eke, “Adaylarımızla siz değerli basın mensuplarını bir araya getirmiş bulunmaktayız. Tabi Türkiye’de 30 Mart mahalli idareler seçimlerinin, Türkiye devleti ve Kayserimiz adına ne kadar çok önem arz ettiğini bu millet idrak ediyordur. 30 Mart seçimleri, kaderimizin oylanacağı bir seçim olacaktır. Türkiye’de bir şeyler iyi gitmiyor.” diye konuştu.

Türkiye’de 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin ekonomiyi nereden nereye getirdiğinin ortada olduğunu belirten Eke, “Şu anda 567 milyar dolarla dünyada borçlanmada 5. sıradayız. Yine buna paralel asgari ücret ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında olması şunları akla getiriyor; işçi, köylü, asgari ücretli perişan bir durumda. Yani siz ekonomik anlamda bu ülkeye 12 yılda bir şey vermediniz. Fakiri daha fakirleştirdiniz. Ekonomik anlamda bu ülkeye fiyasko yaşattınız. Şu anda özel yetkili mahkemeleri kaldırılma sürecine girdiler. Sormazlar mı size ‘ucu gelince mi aklına geldi’ diye. Bugün bakıyorsunuz, vatan evlatları maalesef cezaevinde bulunuyor. Gelinen noktada sizin artık aynaya iyi bakmanız gerektiği ortada. Bu milletin uyandığı da ortada. Gelinen noktada maske düştü kel göründü.” şeklinde konuştu

Suriye ile ilgili yaşanan olaylara da değinen Eke, “12 yıldır dış politikada yaşananların örneği Suriye. Suriye’de ölen de Allahu ekber diyor, öldüren de Allahu ekber diyor. Yıllık 10 milyar dolar yapılan dış ticaret hacmi bir anda kesildi. Şirketler battı. Siz bunun farkında mısınız? Devalüasyon oldu arkadaşlar. Geçen yıl dolar ne kadardı şimdi ne kadar. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Yerel anlamda 20 yıldır Kayseri’yi idare eden bir zihniyet söz konusu. Bu Kayseri’de yetişmiş, donanımlı, çok güzel projeler üretmiş arkadaşlarımız var. Artık bir değişimin zamanının geldiğine inanıyoruz. 30 Mart 2014’de çok şey değişecek. Kayseri’de çıkan sonuç Türkiye’nin yansıması olacak. Kayseri’deki birçok anket şirketlerinin yaptıkları anketlerin ortalama neticesini aldığımızda, Kayseri’de biz 3 hilali Erciyes’in tepesine dikecek güçteyiz. Artık yeter diyoruz. Bu millete hizmet için varız diyoruz.” ifadelerini kullandı.

MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy ise “Bugün burada bütün ilçe belediye başkan adaylarımızın hepsi burada. Hepimizin 2 Kasım tarihiyle adaylıkları açıklandı. 2 Kasım’dan beri biz buradayız. AKP daha adaylarını belirleyemedi. Seçime 67 gün kaldı. Bunlar ne zaman proje yapacaklar. Bunları hepiniz daha iyi biliyorsunuz. 2 Kasım’dan beri bütün ilçelerimizi gezdik. Arkadaşlarımızla bütün ilçelerimizi gezerek 11 bin kilometre yol yaptık ve yaklaşık ilçelerde 150 bin ile 200 bin insanımızın elini sıktık. Toplamda ise Kayseri’de 250 bin kişinin elini sıktık.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.