MEYDANDA KADİR GECESİ

Etimesgut Belediyesi tarafından Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Kadir Gecesi özel programı düzenlendi. Ramazan boyunca yapılan geleneksel ramazan akşamlarında, Kadir Gecesi dolayısı ile kandil programı düzenlendi.

Etimesgut Belediyesi tarafından Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Kadir Gecesi özel programı düzenlendi. Ramazan boyunca yapılan geleneksel ramazan akşamlarında, Kadir Gecesi dolayısı ile kandil programı düzenlendi. Vatandaşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı, özellikle de çocuklarla güzelleşen geceyi, dua, sohbet ve ilahilerle idrak ettiler. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi İlknur Demirel’in de katıldığı programda, önce semazenler sahneye çıktı.

İlahiler eşliğinde sema dönen semazenler büyük beğeni topladı. Sema sırasında barkovizyona Kuran-Kerim’den ayetler yansıtıldı. Gecede, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler yer aldı. Programda, araştırmacı-yazar Ahmet Metin Can, Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine ilişkin sohbetiyle katılımcıları bilgilendirdi. Can, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu ve gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden Kadir Gecesi programı, milletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü ve İslam dünyası ile insanlığın selameti için edilen dualarla sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.