BAŞKAN YÜCEL, KURALLARA UYMAYAN ESNAFI UYARDI

alanya-5-1Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısından sonra yaptığı açıklamada hanutçuluk, çığırtkanlık yapan ve 80 cm dükkan dışına çıkma kuralına uymayan esnafları uyardı ve gerekirse kapatma cezası uygulayacaklarını açıkladı.

YÜCEL: SABIRLI OLUN
Belediye Encümeni Başkan Yücel başkanlığında toplandı. İlgili birim amirlerinin katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Zabıta tembihnameleri, imar ve vatandaş taleplerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Yücel, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Dünya genelinde yaşanan bir dizi sıkıntıların turizmi olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Başkan Yücel, Ukrayna örneğine vurgu yaparak esnafı sabırlı olmaya çağırdı.

“İYİ NİYETİMİZİ SUİSTİMAL EDENLER VAR”
Belediyenin iyi niyetinin bazı esnaf kesimi tarafından suistimal edildiğini belirten Başkan Yücel, belediyenin koyduğu kurallara herkesin uymasını, aksi takdirde cezai yaptırım yoluna gideceklerini belirtti. Yeni uygulamaya konulan 80 santim uygulaması konusunda da bazı sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Başkan Yücel, “Belediye olarak esnafın ürünlerini rahat rahat teşhir edebilmeleri için uygulamaya koyduğumuz 80 santim çıkma kuralına çoğunluk uysa da bazı esnaf arkadaşların uymadığını görüyoruz. 80 santim şartının ihlal edilmemesi konusunda ısrarcıyız. Yine hanutçuluk ve çığırtkanlık yapıldığı konusunda şikâyetler alıyoruz. Turizme zarar verecek bu tür davranış şekillerine izin vermemiz mümkün değil. “ dedi.

İLAÇLAMA VE YAYLA EKİBİ KURDUK
Sineklerin lavra dönemi olan Ocak-Şubat ve Mart aylarında yerel seçimler nedeniyle ilaçlama çalışmalarının aksadığını belirten Yücel, “Şu anda Doğu ve Batı bölgesinde vardiyalı çalışan 60 kişilik bir ekibimiz hafta sonları dahil çalışıyor. Bu arada yayla mevsiminin yaklaşması nedeniyle bazı yayla ve köy yollarında çalışmalarımız devam ediyor.

KALBİMİZ ALANYASPORLA BİRLİKTE
Hafta sonu Alanyaspor’un İstanbul’da oynayacağı final maçına festival nedeniyle katılamayacağını da sözlerine ekleyen Yücel, “Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali nedeniyle Alanyaspor’un final maçına katılamayacağım için üzgünüm. Ancak kalbimiz Alanyaspor’la birlikte.” dedi.

FESTİVALE DAVET
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu yıl 14. yapılacak olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne yurt dışından 300’ e yakın misafirin katılacağını söyleyerek, tüm Alanya halkını 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü, saat 17.30’da yapılacak olan kortej yürüyüşüne ve 3 gün boyunca belediye arkasında devam edecek ücretsiz halk konserlerine davet etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.