Altın Koza ödülleri sahiplerini buldu

altin-koza-2014-odulleri-671Adana’da 21’incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ödül alanlar belli oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 21’incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde, Türk sinemasının 100. yıl dönümü nedeniyle törene katılan tüm sanatçılara ödül verildi.

Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen açılış ve ödül töreni için gelen sanatçılar, kırmızı halı üzerinden geçerek tören alanına girdi. Finale kalan 12 uzun metrajlı filmin tanıtımının ardından Cahit Berkay, film müziklerinden oluşan konser verdi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, törende yaptığı konuşmada, böyle büyük bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Adana’nın, yetiştirdiği sanatçılarla Türk sinemasına büyük hizmet verdiğini ifade eden Büyük, ”Bu şehrin kazanımlarını bugün hep beraber görüyoruz. Geleneksel bir festivalle kutluyoruz. Sanata, sanatçıya destek vererek gelişmiş ülkeler seviyesinde çok daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türk sinemasının 100. yılında, sinemanın bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm sinema emekçilerine ve sanatçılara teşekkür etti.

Bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nin 21’incisini kutladıklarını hatırlatan Sözlü, şöyle devam etti:

”Altın Koza Film Festivali başladığı günden bu yana aslında 45 yaşında. Türkiye’nin en önemli 2 sinema festivalinden biri. Bereketli topraklar Adana’da böylesine köklü bir film festivalinin yapılması tabi ki rastlantı değildir. Değerli fikir adamı, romancı, Türk sinemasına ve televizyonculuğuna esin kaynağı olmuş eserleriyle hemşehrim Orhan Kemal’in de 100’üncü doğum yılı.

Dünyada eserleri böylesine sinemaya ve televizyona esin kaynağı olan başka bir edebiyatçı, romancı var mıdır? Adana ayrıca bereketli topraklarında Şener Şen, Aytaç Arman, Yılmaz Güney gibi birçok sanatçıyı da Türk sinemasına kazandırmıştır.”
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul ise Türk sinemasının 100’üncü yılının herkes için büyük bir heyecan ve coşkuya neden olduğunu belirtti.

Türk sinemasının marka haline geldiğini vurgulayan Erkul, ”Her türlü dünya istatistiklerine baktığımızda sinemamız bir dünya markası haline gelmiştir. Bununla övünebiliriz. Kendi kurumum adına da büyük bir sevinç duyuyorum.

Gerek izleyici sayısı, üretilen filmler ve filmlerin dünyada gördüğü kabul açısından, uluslararası festivallerde aldığı ödüller açısından bir marka olmuştur. Ben emeği geçen bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖDÜL ALAN SANATÇILAR

Açılış konuşmalarının ardından Türk sinemasının 100’üncü yılı dolayısıyla festivale katılan Nuri Alço, Filiz Akın, Abdurrahman Keskiner, Serpil Çakmaklı, Mustafa Alabora, Suna Keskin, Yılmaz Köksal, Ferdi Tayfur, Şemsi İnkaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçıya ödül verildi.
Fatma Girik ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, yeni yapımcılar ve sinemacılardan yaptıkları filmlerde Türk sinemasına yıllarını vermiş, sanatçılara da yer vermelerini istedi.

Türk sinemasını bir inşaatın temeline benzeten Girik, ”Bizler biriktirdiğimiz paralarla bir arsa satın alıyoruz ve onun temelini atıyoruz. Temelden sonra su basmanına kadar çıkmaya başlıyoruz. Hatta birinci katın da biraz duvarlarını çıkıyoruz. Ondan sonra arkadaşlarımıza teslim ediyoruz burayı. Arkadaşlar sonra bizim emek verdiğimiz inşaata gelin siz de bir tuğla koyun demiyorlar ama olmaz böyle bir şey. Bu arkadaşlarımız onlardan gelecek bu güzel teklifleri bekliyor” diye konuştu.
“The O.C”nin yıldızı Mischa Barton, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tören, konser ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.