ALMAN HEYET’TEN, BAŞKAN TUNA’YA ZİYARET

tor2Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; bir dizi temasta bulunmak için Mersin’e gelen Almanya’nın Heiden şehri Belediye Başkanı Heiner Buss ve BW Enerji Şirketi Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Josef Busch’u makamında ağırladı.

BW Enerji Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eresin ve Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Haluk Veli Doğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Alman heyet, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda hayata geçirdiği projelerin önemine değindi.

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren Güneş Enerji Santralinin Türkiye’de ilk defa Toroslar’da kurulmasına destek veren Belediye Başkan Hamit Tuna’yı çalışmalarından dolayı tebrik eden heyet, tecrübelerini Başkan Tuna ile paylaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Mersin’in yılın 10 ayı güneş alan bir kent olduğunu dile getirerek, yaptıkları girişimler sonucunda dünyada yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten dördüncü merkezin Toroslar’da yer aldığına dikkat çekti.

Traktör römorkunun üzerine yerleştirilen güneş enerjisi panelleriyle; yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarının sulamasını gerçekleştirdiklerinin bilgisini de veren Başkan Tuna, bu çalışmalarla il genelinde bilim ve teknolojiyi en yakından takip eden belediyelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, ziyaretin sonunda heyete, üzerinde Toroslar Belediyesi’nin logosu bulunan çini işlemeli kahve fincanı ile Toroslar Belediyesi’nin tanıtım CD’sini ve kitapçıklarını hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.