İlkadım Belediyesi’nden Kuşlara Yem Desteği

548041İlkadım Belediyesi, Haytap İl Temsilciliği ve hayvan severler, elverişsiz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlara yem desteğinde bulundu.

Yem bırakma faaliyetine İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, İlkadım Belediyesi Veteriner Müdürü Özcan Yücel, Müdür Yardımcısı Adem Öksüz, Haytap İl Temsilcileri Selime Kalabalık, Emin Özbayrak, Veteriner Hekim Onur Akça, Veteriner Sağlık Teknisyeni Aslıhan Yılmaz ve hayvan severler katıldı.

İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eskiden atalarımız mimari yapılara kuş evleri ve yemlikleri de eklerlermiş. Bu güzel geleneği maalesef unuttuk. Şimdiki yapılarda pek rastlamıyoruz ama elimizden hiç bir şey gelmiyor da değil. Belediyemizin Veteriner Müdürlüğü tarafında başlattığımız örnek uygulama ile düzenli ve belirli yerlere koyduğumuz yemlerle, kanatlı hayvanların kışın karla kaplı doğal ortamlarında minik karınlarını doyurmak istedik” dedi.
Bu çalışma ile özellikle çocukları teşvik ettiklerini söyleyen Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Özcan Yücel, bu tür alışkanlıkların toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirdiğini vurguladı.

Gönüllü ve görevliler ilçe genelinde 25 noktaya yem bıraktı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.