BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERE MOBİL MEZBAHA ÜNİTELERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda Mersin halkının veteriner hekim kontrolünde sağlıklı ve ücretsiz kurban kesimi yapılabilmesi için mobil mezbaha ünitelerini ilçelere yerleştirmeye başladı.

Kurban Bayramı hazırlıklarının kent genelinde sürdüğünü kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni yasa ile Büyükşehir’e bağlanan bütün ilçelere birer tane olmak üzere, toplam 13 adet mobil mezbaha ünitelerini yerleştirmeye başladıklarını belirterek, Mersin halkının kurban kesimini böylece çok daha rahat ve veteriner hekim kontrolünde hijyen şartlarına uygun bir şekilde yapabileceğini söyledi. Kurbanlık fiyatları ile satış ve kesim yerlerinin önümüzdeki süreçte Mersin halkına duyurulacağını dile getiren Başkan Kocamaz, yasalara aykırı kurban kesim ve satış yerlerine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nde kurbanlık satış ve kesiminin yapılabileceğini hatırlatan Başkan Kocamaz, “Buradaki eksiklikleri Kurban Bayramı’na kadar tamamlayacağımızı söylemiştik ve tamamlamak için ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki süreçte inşallah daha da genişleterek ve hayvan besiciliği yapan vatandaşlarımızın da şehir içerisinde rastgele yerde hayvancılık yapmaları yerine, mutlaka burada yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca, şehir içerisinde rastgele hayvan besleme, satışını ve insan sağlığına zararlı kesimleri kökünden çözmüş olacağız” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.