KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Alanya Belediyesi Kurban satış noktalarını belirledi. Kurban satışları başlarken, Belediye Veterinerleri ve zabıtası satış yerlerinde denetim yapıyor.

Alanya Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı. Alanya Belediyesi Encümen kararları doğrultusunda belirlediği yerler dışında kurban kesimi ve satışı yasaklandı.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Encümen tarafından belirlenen Devlet Hastanesi Arkası, Cikcilli Mezbahane altı, Mahmutlar Sanayisi altı ve Konaklı time avm arkasındaki kurban satış ve kesim alanlarında çalışmalarına başladı. Belediye zabıta ekipleri ve veterinerleri kurban satış yerlerinde küçük ve büyükbaş hayvanları denetledi. Kurbanlıkların sağlık ve yaş kontrollerini yapan ekipler, denetimlerini bayrama kadar sürdürecek.

Kurban olarak satın alınacak hayvanların sağlıklı ve besili olmasının önemli olduğunun altını çizen Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, “Kurbanlıkların veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen koruyucu aşıları yapılmış ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin önlenmesi, kurban edilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek ve keçilerde yaşını doldurmuş, büyükbaşlarda 2 yaşını geçmiş olanların tercih edilmesi gerekmektedir. Kurban Bayramına kadar Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak satış alanlarında denetimlerimiz devam edecektir.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.