TOROSLAR’DA SÜREK AVI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çiftçilerin ekili tarım arazileri ile meyve bahçelerine zarar veren yaban domuzlarından korunmak için gerçekleştirilen sürek avında kendisi de yer alarak, destek verdi.

6360 sayılı Büyükşehir yasası ile Toroslar Belediyesi’ne yeni bağlanan Hamzabeyli Mahallesi’nde gerçekleştirilen sürek avı; Toroslar Çiftçi Koruma Birlik Başkanlığı koordinatörlüğünde, av sertifikası bulunan gerekli donanım ve teçhizata sahip 50 avcının katılımıyla düzenlendi.

Toroslar Çiftçi Koruma Birlik Başkanı Yusuf Karabela ve Hamzabeyli Mahallesi Muhtarı Sencer Erdoğan’ın da hazır bulunduğu sürek avını yakından takip eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının çiftçilerin ürünlerini koruma altına almak olduğunu söyledi.

Sürek avının profesyonel ekipler tarafından yapıldığını belirten Başkan Tuna; “30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin ardından sınırlarımızın genişlemesiyle daha önce köy ve belde olan 37 mahallemiz belediyemize bağlandı. Toroslar Çiftçi Koruma Birlik Başkanlığı himayesinde yürütülen çalışmayla yeni bağlanan mahallelerimizde çiftçilerimizin ekili bahçelerine özellikle bu yıl önemli ölçüde zarar veren yaban domuzlarına karşı bir sürek avı gerçekleştirilmektedir. Biz de Toroslar Belediyesi olarak, Toroslar Çiftçi Koruma Birlik Başkanımız Yusuf Karabela, Muhtarlarımız ve av teskeresi olan arkadaşlarımızla Hamzabeyli Mahallemizdeki çalışmayı yakından takip ettik. Çiftçilerimizin ürünlerini koruma altına almaya çalışıyoruz. Sürek avına katılan avcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar Çiftçi Koruma Birlik Başkanı Yusuf Karabela da Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya sürek avına katılarak destek vermesinden dolayı teşekkür etti. Karabela; “Narenciye ve bahçe sahiplerinin ürünlerini korumakla mükellefiz. Başkanımızın da destekleriyle daha önce Arslanköy Mahallemizde yabani domuzlara karşı iyi bir çalışma gerçekleştirdik. İnşallah 37 mahallemizde de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Hamzabeyli Mahallesi Muhtarı Sencer Erdoğan ise yaban domuzlarının ekinlerine zarar verdiğini ve mağdur olduklarını kaydederek, sürek avına katılarak destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.