Türk Kızılayı’ndan Manisa’da Önemli Açılışlar

Türk Kızılayı Manisa Şubesi tarafından yapımı tamamlanan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de çevre düzenlemeleri noktasında destek verdiği Şehzadeler Konutları ile birlikte Bekir-Sacide Keleşoğlu Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Manisa Şubesi Hizmet Binası’nın açılışları düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de katıldı.

Manisa’da önemli çalışmalar yürüten Türk Kızılayı Manisa Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin de imar ve çevre düzenlemelerine katkı verdiği Şehzadeler Konutları’nı hizmete açtı. Bekir-Sacide Keleşoğlu Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Hizmet Binası’nın da açılışları gerçekleştirilirken açılış törenine AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin de konser verdiği açılışta saygı duruşu ve istiklal marşını ardından ilk konuşmayı Kızılay Manisa Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi yaptı. Gurur duydukları bir günü yaşadıklarını ifade eden Yurdabekçi, “Böyle bir eseri Manisa’ya ve Türk Kızılayı’na kazandırdığımız için çok mutluyuz. Yapımı tamamlanan 42 bin 500 metrekarelik alana sahip konutların bulunduğu alanı 1972 yılında aldık. O zamandan bu zamana özellikle belediye başkanlarımızın desteğiyle burayı koruduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün destekleriyle buradaki çalışmalarımız hızlandı. Buranın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cengiz Ergün’e Teşekkür Etti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise, konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den övgüyle bahsetti. Bugünkü mutluluklarını tarif etmekte zorlandığını ifade eden Akar, “Beş yıldan bu yana takip ettiğimiz projenin açılışını yapıyoruz. Öncelikle burada büyük emeği olan Manisa Şube Başkanımız Cengiz Yurdabekçi’ye teşekkür ediyorum. Tabi Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e de teşekkür borcumuz var. Kızılay’ın malını kendi malı gibi kabul ederek, ne talep ettiysek yerine getirdi. Plan tadilatlarının yapılmasıyla belki de burada 50 daire çıkacakken, bugün 233 daire çıktı. Kızılay’ın kazanmasını sağlamak amacıyla burada yapılan her şeyin altında harcı bulunan Cengiz Ergün’e verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Kızılay’ın Sorunlarını Ortak İttifakla Çözdük

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında Kızılay’ın Manisa’da ki sorunlarını ortak ittifakla çözdüklerini hatırlatarak, “Bir önceki dönemde seçildiğimde Kızılay’ın Manisa’da ki sorunlarını istişare ederek en doğrusunu yapmaya çalıştık. Geçtiğimiz dönemde buranın sorunlarının aşılmasına destek veren bütün siyasi parti temsilcilerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Ülkemizin En Köklü Kuruluşudur

Kızılay’ın Türkiye’nin en köklü kuruluşu olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Bilindiği üzere 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 143 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. Yeri geldiğinde evsizin dostu, yeri geldiğinde kan ihtiyacı olan hastaya can olmuş bu güzide kuruluşumuzun Manisa Şubesi de, imza attığı önemli çalışmalarla ilimizin gururu olmuştur. Şubenin değerli başkanı Sayın Cengiz Yurdabekçi ve yönetim kurulu üyelerinin özverileriyle hayata geçirilen 288 daireli Şehzade Konutları, değişen, gelişen ve Büyükşehir olan Manisa’mız için önemli bir çalışmadır. Ayrıca hepimiz için çok önemli olan ve bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağımız kan bağışı konusunda önemli bir merkezin de bugün açılışı yapılacak. Ege Bölgesi’nde kan bağışı konusunda önemli bir yere sahip olan ilimiz, bu yeni merkezle Türkiye genelinde de adından söz ettirecektir” dedi.

Büyükşehir Daire Alacak

Konuşmaların ardından Şehzade Konutları’nın açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Daha sonra protokol üyeleri konutların bulunduğu bahçede gezerek, konutlar hakkında bilgi aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dairelerden Büyükşehir Belediyesi olarak Jandarma Genel Komutanlığı’na verilmek üzere 12 adet satın alabileceklerini ifade etti. Daire başına 250 bin TL toplamda 3 Milyon TL verebileceklerini ifade eden Başkan Ergün, tekliflerinin değerlendirilmesi talebinde bulundu. Açılış töreninde sesi kısıldığı için konuşamayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ta yazılı bir not hazırladı. Vali Bektaş’ın hazırladığı notu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün okudu. Manisa Valisi Bektaş, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı daireler karşılığında Türk Kızılayı’na Yunus Emre İlçesi’nde bulunan ve yıkılması planlanan 8 Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlköğretim Okulu’nun bulunduğu 3 bin 977 metrekarelik alana 24 derslikli bir okul yapabilirsiniz mesajını verdi. Kızılay Genel Başkanı Akar talebi değerlendireceklerini söyledi.

Kan Bağış Merkezi ve Hizmet Binalarının Açılışı Yapıldı

Türk Kızılayı tarafından yapımı tamamlanan Şehzadeler Konutları’nın açılışının ardından Bekir-Sacide Keleşoğlu Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Hizmet Binalarının da açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışı yapılan binalarda yapılacak olan hizmetler ve kullanılan son teknoloji aletleri hakkında bilgi alan protokol üyeleri, iki binanın da Manisa’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak Manisalılara kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundular.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.