Bayram edecekler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları bu bayramda da yalnız bırakmadı. 27 bin 685 aileye 200’er liralık yardım kararı alan Belediye, paraların 30 Eylül Salı gününden itibaren banka hesaplarından çekilebileceğini duyurdu. Bu yardımla piyasaya 5.5 milyon liralık nakit paranın girecek olması, zor durumdaki esnafın da yüzünü güldürdü.

Sosyal belediyecilik konusunda çalışmalarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğinin sürdürülmesi konusunda büyük önem taşıyan “bayram destekleri”ni Kurban Bayramı’nda da sürdürüyor.

Bayram öncesinde İzmir metropolde ve yeni bağlanan Bergama, Kınık, Kiraz, Karaburun, Beydağ, Dikili, Ödemiş, Çeşme ve Tire ilçelerinde yaşayan 27 bin 685 “ihtiyaç sahibi” aileye toplam 5 milyon 537 bin liralık “Bayram yardımı” kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem yaşanacak olası izdihamları hem de yardım yapılan vatandaşların teşhir edilmesini önlemek amacıyla, aile fertleri adına açılan banka hesaplarına 200’er TL yatırdı. Yardım almaya hak kazanan ailelere Belediye tarafından birer mektup yazılarak bilgilendirmede de bulunuldu.

Nasıl alacaklar?
İhtiyaç sahibi aileler, http://www.izmir.bel.tr adresinden “Kurban Bayramı yardımları” bölümünü tıklayıp T.C. kimlik numaralarını girerek yardım sorgulaması yapabilecek. Link, 29 Eylül Pazartesi günü öğleden sonra aktif olacak. Yardım almaya hak kazanan aileler, 30 Eylül Salı gününden itibaren, kendilerine bildirilen banka şubesine giderek adlarına açtırılan hesaptan 200’er TL’lik bayram yardımlarını alabilecek. Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı bu yardımlar, bayram öncesinde kent ekonomisine ciddi bir hareketlilik de getirecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.