BAŞKAN TUNA, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

tor2Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Toroslar İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği yemekte mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü’nün hazır bulunduğu programa, 120 mahalle muhtarı katıldı.

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü yaptı. Ünlü, toplantıyı organize eden MHP Toroslar İlçe teşkilatına teşekkür ederken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya da başarılı hizmetlerinin devamını dileyerek, muhtarlarla olan diyaloğunu takdirle karşıladıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay ise İlçe yönetimi olarak paylaşan, üreten ve halkın değerlerine sahip çıkmaya çalışan bir yapıda olduklarını belirterek; “Halkın temsilcisi olan, devlet ile halk arasında köprü kuran siz değerli muhtarlarımızla birlikte çalışmak, sizlerin değerli fikirlerini almak bizim için çok anlamlı ve önemlidir. İnşallah bundan sonra da istişarelerimiz devam edecektir” dedi.

İlçe Başkanı Aksay, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergileyen bir yönetici olduğunu da belirterek; “Başkanımız Hamit Tuna, sokağın sesine kulak veren, projeler üreten, her zaman sizlerin yanında olan bir belediye başkanıdır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna ile birlikte hareket ederek sorunlarınızın çözümü noktasında üretken olacağız” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da programa katılan tüm muhtarlara teşekkür ederek, muhtarların kendilerinin yönetim anlayışı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek; “Muhtarlar, halkımız ile devlet arasında köprü kuran uç beyleridir” dedi.

30 Mart 2014 tarihinden sonra 6360 sayılı yasa ile ilçe sınırlarının genişlediğini ve mahalle sayılarının 67’e ulaştığını hatırlatan Başkan Tuna, bu anlamda sorumluluklarının daha da arttığını belirterek; “Demokratik olarak çok farklı bir yapısı olan Mersin’imizde huzurun, kardeşliğin ve güven içerisinde yaşamanın zeminini oluşturmak hepimizin ortak görevidir.Başta Belediye Başkanları olarak bizler ve siz değerli muhtarlarımızın görevidir.Sizlere uç beyi diyorum.Uçlarda görev yapan bizim elimiz ve kulağımız olan sizlersiniz.6360 sayılı yasa ile görev alanımız 5 bin 200 hektardan 100 bin hektara ulaştı.Daha önceki dönemde sınırlarımız içerisinde 32 mahallemiz vardı. Şuan mahalle sayımız 67’e yükseldi.32 mahallemizin yüzde 90’ınındaki hizmetleri tamamlamıştık. Belediyemize ait olan yeşil alanları, park ve spor tesisi olarak düzenledik.4 bine yakın sokağımız vardı. Yaklaşık 3600 sokağımızın kaldırım ve asfalt çalışmalarını gerçekleştirdik. Yeni oluşan coğrafyamızda yeni planlamalar yaparak, eksikleri tespit ettik. Ayağımızı gazdan çekmeden yaz aylarında yaklaşık 400 bin insanımızın yaşadığı yaylalarımızda öncelikli hizmetleri yaptık. Bu anlamda vatandaşlarımıza ciddi anlamda destek olduk ve yaşamlarını kolaylaştırdık. Bu kadar geniş coğrafyada eksiklerimizi tespit etme noktasında yapacağımız çalışmalar siz değerli muhtarlarımızın da desteği ile olacaktır. Seçilmişler olarak verdiğimiz taahhütleri birlikte hayata geçirmek ve insanlarımızı mutlu edebilmek açısından bu istişareli toplantılar çok önemlidir. Popülist siyaset yapmayan, gerçekleri ortaya koyan ve yapabileceklerimizi söyleyen bir belediye başkanıyım. Birlikte hareket edeceğiz. Millet ve devlet kaynaşmasını birlikte sağlayacağız. Ben yaptım olduğu mantığı ile değil hep birlikte yaptıklarımızla övüneceğiz. Toroslar Belediyesi olarak 11 yıldır muhtarlarımızla hep iç içe olan bir anlayış içerisindeydik ve bundan sonrada istişarelerimiz de inşallah artarak devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak, Mersinimize hak ettiği hizmetleri sunacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.