Oğuzeli’de “Nar” gibi festival

Gaziantep’te Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Etkinliğe, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç katıldı. Konser öncesi protokol tarafından Geleneksel Nar Kırma etkinliği akabinde en iyi nar ödülleri takdimi sonrasında ise protokol konuşmaları  yapıldı.



Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Anadolu’nun Türklükle ihya ve imar edildiği dönemlerin yakın şahitleri Barak Türkmenlerinin diyarı Oğuzeli Belediyesi’nin düzenlediği “12. Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, birçok etkinliğe katıldı.

Festival kapsamında ünlü THM Sanatçısı Elif Buse Doğan ve özgün müziğin iddialı ismi Ahmet Şafak sahne alarak izleyicilerle buluştu.

Festival, Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile başladı.
Oğuzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunun (TGGF) destekleriyle ilçedeki güreş alanında gerçekleştirilen şampiyonaya 11 il ve 18 kulüpten 300 sporcu katıldı.
TGGF Başkanı İbrahim Türkiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 8 sıklette sporcuların yarıştığını söyledi.



Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise Türkiye’nin birçok ilinden güreşçileri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Aba güreşi bir ata sporumuzdur. Bu festivalde, geçmişten günümüze getirdiğimiz değerlerimizi yeni kuşaklarımıza tanıtmak, onları geliştirmek ve bu alanda spor yapmalarını amaçlıyoruz.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.