BELEDİYE-İŞ AKÇAY’DA ÜYELERİNİ DİNLEDİ

Akçay Belediyesi’nde örgütlü bulunan Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Özden Akçay Belediyesi’ni ziyaret ederek üyelerinin sorunlarını dinledi. Şube Başkanı Özden, Büyükşehir yasasının uygulamaya girmesiyle durumlarının ne olacağı yönünde ki sorularına verdiği yanıtlarla işçilerin yüreğine su serpti.

Akçay’da örgütlü bulunan işçi sendikası Belediye-İş’,in Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, Akçay’a gelerek üyelerinin sorunlarını dinledi. Akçay Belediye Meclis Salonu’nda üyeleri ile bir araya gelen Şube Başkanı Özden, özellikle Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinden sonra çalışanların durumunun ne olacağına yönelik soruları yanıtladı. Belediye-İş Şube Başkanı Özden, kapanacak olan belde belediyelerinde ki işçilerin bağlandıkları ilçe belediyesinde görevlendirileceklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan itfaiye, sağlık hizmetleri, su, kanalizasyon gibi birimlerde çalışanlar Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek, diğer işçi arkadaşlarımız bağlanılan ilçe belediyesine geçecekler” dedi. Belediye-iş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, “Balıkesir’de genelinde örgütlü bulunduğumuz kurumları zaman ziyaret ederek üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz. Sadece toplu iş sözleşme dönemlerinde değil diğer zamanlarda da üye arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugünde üyelerimizin genel çalışma koşulları ile ilgili şikâyet, öneri ve isteklerini dinlemek çözüm yollarını aramak için geldik.” dedi. Akçay Belediyesi ile önümüzdeki günlerde üçüncü kez toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını da vurgulayan Özden, “Belediye Başkanımız Cahit İnceoğlu, önceki toplu sözleşmelerimizde işçilerimize iyi olanaklar sunmuştu. Yeni yapacağımız toplu sözleşmede de günümüz koşullarına göre yine iyi olanaklar sunacağına inanıyorum” dedi. Toplantıda Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Hakan Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Cemile Gutay ile Belediye-İş Akçay işyeri Temsilcisi Ramazan Öksüz’de hazır bulundu.