TOROSLAR’DA EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

tor3Toroslar Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı; yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı.

Toplantıda; Toroslar Belediyesi’nin 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planı görüşülerek, Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Gençlik ve Spor, Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal İşler, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına sevki oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesi’nin; 2015 mali yılı performans programı, 2015 mali yılı bütçe taslağı, 2016-2017 yılları tahmini bütçesi, 2015 mali yılı bütçe taslağı ile 2016-2017 yılları tahmini bütçesi ve 2015 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin revize edilmesine ilişkin teklif de görüşülerek, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

<15-16 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için belediye bütçesinden KDV dahil 100.000,00 TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklifin görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında,5393 sayılı Belediye Kanununun 32. maddesine göre; 2015 yılı için meclis başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek olan huzur hakkı da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, 01/01/2015 tarihinden geçerli olmak üzere, Toroslar Belediyesi’nde 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapmakta olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenerek oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam etti. 01/09/2014 tarih ve 141 sayılı meclis kararı ile kabul edilen Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde bulunan içkili yerlere ilave yapılmasına ilişkin teklifin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği teklifleri görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi. Toroslar Belediyesi ihtisas komisyonlarından gelen raporların, komisyonlar doğrultusunda görüşülerek, kabul edildiği meclis toplantısında, Kasım Ayı toplantı gününün 3 Kasım Pazartesi günü saat:14.00’de yapılmasına karar verildi. Toplantı, temenni ve öneriler bölümü ile son buldu.Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyelerinin ve tüm Mersin halkının Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini temenni etti. Toroslar Belediye Meclisi, Ekimi Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunu yapmak üzere, 17 Ekim Cuma günü saat:10.00’da yeniden toplanacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.