ŞİMDİ RAĞBET BAKLAVAYA, SARMAYA

eti3Etimesgut Belediyesi’nin El ve Yöresel Ürünler Merkezi’nde, kurban bayramı öncesinde talep patlaması yaşanıyor. El değmeden hijyenik ortamda yapılan ev baklavası ve yaprak sarması için 500 kg. sipariş verildi.

1 TON BAKLAVA VE SARMA SİPARİŞİ ALDILAR

ŞİMDİ RAĞBET BAKLAVAYA, SARMAYA
Etimesgut Belediyesi’nin El ve Yöresel Ürünler Merkezi’nde, kurban bayramı öncesinde talep patlaması yaşanıyor. El değmeden hijyenik ortamda yapılan ev baklavası ve yaprak sarması için 500 kg. sipariş verildi. Bayrama kadar bu miktarın 1 tona ulaşması bekleniyor. Bayramda misafirlerine ev baklavası ve sarma ikram etmek isteyenler soluğu merkezde alıyor.

EV HANIMLARI ÇALIŞIYOR
Elvankent’teki Atakent Sosyal Tesisleri’nde buluna merkez, bir yandan yöresel ürünleri tatmaya gelen vatandaşlara hizmet verirken, diğer yandan bayram siparişlerine yetişmeye çalışıyor. Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu merkezin çalışanları, hünerlerini başkentliler için sergiliyorlar. İçi özenle hazırlanmış kıymalı Etimesgut mantısı bükülüyor, yaprak sarmaları sarılıyor. Mutfağın bir başka köşesinde ise böreklik ve baklavalık yufkalar açılarak lezzeti eşsiz ev yapımı baklava ve börek yapılıyor. Bayram öncesi en büyük rağbeti baklava ve sarma görüyor. Talep yoğun olunca hanımlar siparişleri bayrama yetiştirmek için yoğun gayret sarfediyorlar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.