Karaosmanoğlu: İş Adamları Başımızın Tacıdır

Avrasya bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması amacıyla düzenlenen Avrasya İşadamları Forumu 30 ülkeden 300 işadamının katılımıyla 12 Aralık Perşembe günü Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde başladı.

Gebze Belediyesi Kent Meydanı Kongre Salonu’nda bugün başlayan ve 15 Aralık’a kadar sürecek Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Vekili Ahmad Dost Hoseini, Romanya Perlemantosu Senatörü Marian Vasiliev, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Milletvekili ve Uluslararsı Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı Dr. İsmail Safi, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev ile sanayici ve işadamları katıldı.

Yatırım Yapan İşadamları 5 Yıl Vergi Ödemeyecek

Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal yaptığı konuşmada Türk işadamlarını yatırım yapmaya beklediklerini söyleyerek, sanayici iş adamlarını 5 yıl vergiden muaf edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin Güçlü Bir Devlet Olduğunu Biliyoruz

Türkiye’nin başarılı ve işbirliği çalışmalarında güven verici olduğunu belirten Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar konuşmasında, “Türkiye’nin başarısı bizim başarımız, Türkiye’nin sorunları bizim sorunumuz, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu biliyoruz” dedi.

Sıfır Gümrükle İhracat Yapabilirsiniz

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk sanayici ve işadamlarını Makedonya’da görmek istiklerini söyleyerek, “Makedonya birçok ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalamıştır. Hükümetimizin verdiği yerler 10 yıl vergiden muaf. Tüm Avrupa ülkeleri ile ihracat yaptığınızda sıfır gümrükle ihracat yapabilirsiniz. 2014 yılında tekrar Türkiye’ye gelip çeşitli şehirlerde gelin Makedonya’ya yatırım yapın diyeceğiz” dedi.

Ticari Alışverişe Her Zaman Açığız

Ülkeler arası ticari alışverişe her zaman açık olduklarını söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca da 30 değişik ülkeden sanayici ve işadamının bir araya geldiği kültürlerin birleştiği güzel bir beraberlik içerisinde olduklarını söyledi.

İşadamlarımızla Uyumlu Çalışıyoruz

Avrasya Formu’nun ülkeler arasında ticareti arttıracağını söyleyen TDBB Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında Kocaeli’nde ve özellikle Gebze bölgesinde Bilişim Vadisi arge çalışmalarını hatırlatarak, işadamlarıyla uyum içersinde çalıştıklarını anlattı. Yerel yönetici ve işadamların önünü açacak çalışmalar yapması çok önemlidir diyen Karaosmanoğlu, bütün işadamlarının baş tacı olduğunu ve onlar sayesinde ülkeler arasında ticaretin, kardeşliğin artacağını belirtti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca açılış konuşmaları ardından Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar’a günün anısına plaket verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.